Körfez´de gemilere ´bakım planı´

Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun´da düzenlenen ´muhtarlar ve halka buluşma´ toplantısında kentteki muhtarlar ve yöre halkıyla sohbet etti.

28.09.2017 10:03:53 0
Körfez´de gemilere ´bakım planı´

Burak Milli/İskenderun

İskenderun´daki Ramada Otel´inde düzenlenen toplantıya Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar da katıldı. Toplantı, İskenderun Kaymakamı Soytürk´ün kentle ilgili sunumuyla başladı.
Toplantının açılışında konuşan vali Ata, İskenderun´un merkez ilçelerimiz dışında en büyük ilçe olduğunu ifade ederek, 'İskenderun, il ve ülke ekonomisine çok büyük katkı yapan bir ilçe. Özellikle İskenderun Demirçelik tesisinin yapılmasından sonra bugün Türkiye´nin en önemli demir-çelik üretimine sahip illerinden biriyiz' dedi. Hatay´ı tüm ilçeleriyle beraber bir bütün olarak değerlendirdiklerini anlatan Ata, şunları söyledi: 'İlde eğitimden sağlığa, altyapıdan üstyapıya, spordan tarıma, emniyet ve asayişten diğer tüm kamu hizmetlerinde ne yapılması gerekiyorsa elimizdeki imkânlar ölçüsünde bunu en iyi şekilde yapıp vatandaşa en iyi hizmeti sunma peşindeyiz. Bu toplantıların amacı da yapılan çalışmaları görmek, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının üyelerine anlatmak, onlardan ilçe ile ilgili talepleri alıp yapılabilecekleri değerlendirmektir.'

´15 ortaokul, 10 ilkokulumuzda ikili eğitim yapılıyor´
Muhtarlar ve vatandaşların sıkıntı, ihtiyaç ve taleplerini de dinleyen vali Ata, iletilen sorun ve talepleri dinledi, çözümüne ilişkin ilgili kurum müdürlerine talimat verdi. Toplantı sonunda değerlendirme yapan vali Ata, 'Gelen taleplere genel olarak baktığımızda yol, kanalizasyon gibi sorunların olduğunu görüyoruz. Birkaç tane TEDAŞ ile ilgili konu gündeme geldi. Elektrik altyapısının diğer ilçelere göre daha iyi durumda olduğunu görüyoruz. Eğitimle ilgili 15 ortaokul, 10 ilkokulumuzda ikili eğitim yapılıyor. Hedefimiz tüm okullarımızda normal eğitime geçmek ve derslik başına düşen öğrenci sayısını 30´un altına indirmektir. Bunun için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Belediye başkan ve mahalle muhtarlarımızdan ricam, okul alanları konusunda bizlere yardımcı olmaları. İmar planları yapılırken imara açılan yerlerde yeteri kadar eğitim alanları bırakılması. Ama ben meslek hayatım boyunca görev yaptığım yerde ‘burada yeteri kadar eğitim alanı ayrılmıştır´ diyebileceğim bir yere rastlamadım. Burada da aynı sorunları yaşıyorum. Bunları söylerken kimseyi suçlamıyorum. Bu durum, geçmişten gelen sorunlar yumağının büyüyerek artmasından kaynaklanıyor. Ama hiç değilse bundan sonraki süreçte hem Hatay Büyükşehir Belediyesinin hem de ilçe belediyelerinin bu konuda duyarlı olması lazım' dedi.

Hastanenin imarını bakanlık yapacak
Sağlıkla ilgili bazı eksiklikleri olduğunu anlatan vali Erdal Ata, 'Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatı devam ediyor. Onu inşallah 2018 yılında mutlaka bitireceğiz. 900 yataklı yeni hastanenin projeleri hazırlanıyor. Hastanenin imarıyla ilgili bazı sorunlar yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imarı yapılacak oranın. Yapıldıktan sonra da tahmin ediyorum 2018 yılında hastane inşaatına başlayacağız. Sadece İskenderun´a değil tüm bölgeye hitap edecek bir hastane yapılacak burada' diye konuştu. Denizcilik OSB ile ilgili bir konunun da gündeme geldiğini ifade eden Ata, şöyle konuştu: 'Denizcilik OSB´si yapılırsa gerçekten Türkiye´de bir ilk olacak. Bize verilen bilgiye göre Süveyş Kanalı´ndan sonra Akdeniz bölgesinde gemilerin tamir, bakım ve onarımının yapılacağı hiçbir tersane yok. Böyle bir çalışma yapıldığı takdirde hem il, hem de ülke ekonomisine önemli bir katkı yapacağına biz de inanıyoruz. Bu bizim valilik olarak gündemimizde var. Hatta bir ay kadar önce bayın Başbakanımıza Hatay´la ilgili bir dosya sunduk. O dosyanın içinde Denizcilik OSB ile ilgili konu var. Önümüzdeki günlerde uygun bir randevu aldığımız takdirde bu konuyu yeniden gündeme getirip bize yardımcı olmalarını isteyeceğiz.'
Kentte 750 kişilik yurt inşaatının devam ettiğini de anlatan vali Ata, 'İnşaat bittiği takdirde üniversitenin öğrenci kapasitesinin yaklaşık yüzde 30´unu kamuya ait yurtlarda barındırma imkânı sağlayacağız. Ama bu da yetmez ilave yatırımlar yapılabilir. Burada stadyum ile ilgili gördüğüm kadarıyla bir sorun var. Gençlerimizin, çocuklarımızın yeteri kadar spor yapacağı alanlar maalesef yok. Yine burada belediyelerimize iş düşüyor. Semt sahaları yapabileceğimiz arsalar ürettikleri takdirde hem Gençlik Spor Genel Müdürlüğü bütçesinden hem de Spor Toto teşkilatından ayrılacak kaynaklarla destek sağlanabilir. Boş alanlarımız varsa mini basket sahaları, tenis kortları yapılabilir. Okul bahçeleri müsait olan okullarımız varsa onların tetkiklerini de yapalım. Onlara kaynak bularak hiç değilse okullarımıza spor tesisleri yapalım' diye konuştu. Vali Ata, hiçbir ayrım yapmadan nerede ne tür bir ihtiyaç varsa kamunun imkânlarını eşit olarak dağıtıp sorunları çözmek için çalışacaklarını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: Körfez gemilere bakım planı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00