Korkak siyaset yapmayacağız

AKP Hatay milletvekili adayı Abdulkerim Güven, seçilip, parlamentoda görev almaları halinde cesur siyaset yapacaklarını söyledi.

SİYASET 11.06.2018 10:56:39 0
Korkak siyaset yapmayacağız

Akın Bodur/İskenderun

AKP adayı Güven, 'Korkak siyaset yapmayacağım. Milletin taleplerinin gereğini yapacak, partimizin teşkilatlarını güçlendireceğim. Cesur milletvekilliği, millete dayanarak siyaset yapacağım. Halkımızın yarırına, partimizin ilkeleri doğrultusunda parlamenterlik ve siyaset yapacam. Biz siyaseti yaparken cesur siyaset yapacağız. Siyasete toplumu da katacağız. İskenderun´a cesut siyaset lazım' dedi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan AKP Hatay milletvekili adayı 23 yaşındaki Ecrin Nazlı İnan ve seçim ekibi ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Abdulkerim Güven, 24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kaldığını ifade ederek, 'Zaman kısa yol uzun' değerlendirmesini yaptı. Partisi AKP´yi ´kadro ve inanç´ hareketi olarak niteleyen AKP Hatay milletvekili adayı Güven, 'Bu nedenle bizde liste sıralamasının pek bir önemi yok. Çünkü, ülkemize hizmet etmek istiyoruz. Bu sorumluluk kapsamında çalışıyoruz. Daha da çok çalışacağız. Aksi olsaydı çalışmamız ve moral motivasyonumuz azalırdı. Biz bir ekibiz ve ´davayı nasıl başarılı sürece getirebiliriz´in çabası içerisindeyiz. Ak Partide ilk sıra adayının seçim programı neyse, son sıra adayının da programı aynı. Bire bir aynı olmasa da en azından çok benzeri. Sıralamadaki son aday bile yapılan çorbada tuzunun olmasını, çizilen tabloda bir fırça darbesinin olmasını istiyor. Bunun karşılığını da halkta görüyoruz' dedi.

Güven: Erdoğan´ın yol arkadaşlarıyız
İlk sıra milletvekili adayı gibi çalıştıklarını anlatan ve kendisinin Hatay milletvekilliği listesinin 6. sırasında bulunduğunu anımsatan Güven, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Bu bir dava, kadro ve inanç hareketidir. Hepimiz aynı tempoda ve yoğun çalışıyoruz çünkü istikrar sürsün istiyoruz. Bu durum diğer partilerde belirsiz görünüyor. Yaparsa yine Ak Parti yapar, halkımız da buna inanıyor ve bizi desteklemeyi sürdürüyor. Bizler, Cumhurbaşkanımız, partimizin genel başkanı Reyep Tayyip Erdoğan´ın yol arkadaşlarıyız. Bizi böyle gördü ve listeye yazdı. Bize bu görev verildi. Bu da bize gurur veriyor.'
Parti ve milletvekili aday listesinin birlikte hareket ettiğini anlatan Abdulkerim Güven, seçim ziyaretlerinde Hatay´a yapılması gereken ve yapılacak projeleri halkla paylaştıklarını, bunlar arasında Amanos Tüneli´nin çok önemli olduğunu söyledi. Amanos Tünelinin yapımına destek vermeyi sürdüreceklerini belirten AKP adayı Güven, hızlı yapılması ve ekonomiye katkısının sağlanması, liman ve bağlantılı sektörlerin canlanmasını için çabalarına devam edeceklerini de kaydetti.

´Hükümetle uyumlu meclis gerekli´
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanının CHP´li, Meclis çoğunluğunun ise AKP´den oluştuğunu ve zaman zaman bunun sorun yarattığını anımsatan AKP adayı Güven, 'Biz parlamentoda güçlü ve Cumhurbaşkanı ile uyumlu bir meclisin oluşmasını istiyoruz. Meclis güçlü ve Hükümetle uyumlu olmalıdır. Yani yasama organı Cumhurbaşkanı ile uyum içinde çalışmalıdır ki, Türkiye yapması gereken, atması gereken adımları çok daha hızlı atabilsin. Parlamenter sistemin ağır işlemesinden kaynaklı bir sorun var. Toplumun ihtiyaçlarına anında cevap verebilecek, bürokrasiyi ortadan kaldırılması için bu gerekli. Bu konuda da olumlu tepkiler var. Biz, milletin iradesinden eminiz. Milletin kararının istikrar üzerine olacağına eminiz' diye konuştu.

23 yaşındaki aday İnan: Gençlere cesaret verdim:
24 Haziran çalışmalarını sürdürdüklerini ve ´çalışıyormuş´ gibi yapmayıp, yoğun bir yekilde çalıştıklarını ifade eden AKP Hatay milletvekilliği 10, sıra adayı Ecrin Nazlı İnan da şunları söyledi: 'Bunu da sahada, alanda gösterdiğimizi düşünüyorum. Ki gösterebiliyorsak, ne mutlu bana, bize. Biz bu şekilde devam edeceğiz' değerlendirmesini yaptı. AKP´nin Hatay listesinde kadın ve gençleri temsilen bulunduğunun farkında olduğunu ifade eden İnan, '24 Haziran seçim sürece ve seçilirsen sonrasında parlamentoda kadın ve gençlerin sesi olacağım. Onlara örnek de olacağımı düşünüyorum. İstanbul´da kaldığım öğrenci yurdundaki arkadaşlarım, aday listesinde yer almam üzerine ´Keşke biz de başvursaydık. Bize cesaret verdin´ değerlendirmesini yaptı. Ben de gençlere örnek olduğumu, cesaret verdiğime inanıyorum.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22