'Korku bacayı sardı'

Partisinin yaptığı kurultayı değerlendiren Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Necmettin Çalışkan, bazı tarihi günlerin olduğunu ve bunlar hayatın dönüm noktalarını oluşturduğunu ifade etti.

SİYASET 18.11.2019 13:02:39 0

İskenderun/SES

 Partisinin kongre tarihi 3 Kasım´ı da dönüm noktası olarak niteleyen SP´li Çalışkan, 'Partilerin dönüm noktaları da kongreler, seçimler, iktidar oldukları veya iktidardan düştükleri günlerdir. İşte Saadet Partisi´nin büyük kongresi de böyle bir güne örnektir. 3 Kasım Kongresi Saadet Partisi için yeni bir sürece girişin ilk sinyallerini verdi. Zira Genel Başkan´ın son süreçte başlattığı hak, adalet, özgürlük ve kalkınma söylemleri ile partinin kucaklayıcı ve bütünleştirici tavrı birleşince Türkiye´nin ´model rolü´ olarak Saadet Kongresi´nde karşılığını buldu' değerlendirmesini yaptı.
SP GİK üyesi Çalışkan, yazılı açıklamasında şu değerlendirmeye yer verdi: 'Niyet okumak işimiz değildir. Ancak görünen köy de kılavuz istemez. Kongrenin etkisiyledir ki korku bacayı sardı, aylardır kimsenin gündeminde olmayan hastane fotoğrafları bir anda servis edildi! Saadet´in, zeminini sağlam temellere oturtmak üzere gerçekleştirdiği kongreyle, geleceğin provası gerçekleşmiş oldu. İçe ve dışa dönük mesajlar ile partinin genel dinamizmine ciddi katkılar sağlandı. Ayrıca genel merkez binası ile ilgili yaşanan sancılı süreçten ne kadar güçlenerek çıktığını da göstermiş oldu. Parti çöküşe geçecek diye ellerini ovuşturanların da hayalleri suya düştü.'
Öte yandan Çalışkan´ın da arasında bulunduğu Saadet Partisi Hatay heyeti Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu´nu ziyaret etti. GİK Üyesi Çalışkan, il başkanı Mustafa Eğe, YK üyesi Serkan Uğraş´ın da arasında bulunduğu SP heyeti, Erzin Belediye Başkanı Elmasoğlu´na yaptığı ziyarette, ilçenin sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulundu ve Elmasoğlu´na başarı diledi. Erzin Belediye Başkanı Elmasoğlu da SP heyetinin ziyaretine teşekkür etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00