´Korku duvarları yıkıldı´

Siyasi partiler ve adayları, 24 Haziran para günü yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminin çalışmalarını sürdürüyor.

SİYASET 21.06.2018 10:03:17 0
´Korku duvarları yıkıldı´

Akın Bodur
İYİ Parti Hatay milletvekili adayı Şahizar Seber, seçim çalışmaları kapsamında kentteki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeyi sürdürdüklerini ve ev toplantılarına devam ettiklerini belirtti. Partisinin YK üyeleri Semir Kadıoğlu ve Güler´le birlikte Evimiz İskenderun Süpürge Derneği ile Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneğini ziyaret eden Seber, partisinin kurulması ve seçime katılmasının ülkede korku duvarlarının yıkılmasına önemli bir katkı sunduğunu ifade etti. İYİ Parti adayı Seber, 'Sadece bir oy ver vermek değil, sandıklarımıza da sahip çıkmalıyız' dedi. Siyasete yeni atılmasına karşın, siyasetçi olarak doğduğunu hissettiğini belirten Seber. '24 Haziran seçimleriyle özgürlüklerimize kavuşacağız. Ben özgürlüğümü tek bir kişiye teslim etmem. kimse de etmek. O yüzden kişilerin kendi özgürlüklerini bir kişiye teslim etmezken, ülkenin özgürlüğü teslim edilebilinir mi? Şimdi birlik zamanı. İttifakımızın adı da zaten bu yüzden ´millet ittifakı´. İlk hedefimiz, adalet sistemini düzeltmek, ardından eğitim ve ekonomiyi iyileştirmek' değerlendirmesini yaptı.


/resimler/2018-6/21/1103226794842.jpg
Dingil: Milletle birlikte zafere ulaşacağız
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 24 Haziran´da milletile zafere ulaşılacağını belirtti. Pirireis Mahallesi Muhtarı Sabit Direyfioğlu ve Yenişehir Mahallesi Muhtarı Tevfik Bilen´i ziyaret edip, belediyenin kentteki çalışmaları hakkında bilgi veren ve 24 Haziran´da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi ile milletvekilliği seçimiyle ilgili bilgilendirmede bulunan Dingil, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan muhtarlarımıza ayrı bir önem veriyor. AK Parti iktidarları döneminde muhtarlarımızın özlük hakları konusunda büyük düzenlemeler yapıldı. Bizler her zaman birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bu birliktelik sayesinde 16 yıldır ülkemizdeki gelişmeleri görüyor beraberce gurur duyuyoruz. Ekonomik alanda, tarımda, sanayide, siyasette, sağlıkta ve daha birçok konuda gelişmiş olan ülkemiz 2023 hedeflerinde dünyanın 10 büyük ekonomisi arasındaki yerini alacaktır. Yapılan yatırımlar ve kalkınma hamleleri ile geleceği planlayan, hedef koyan güçlü Türkiye´ye dönüştük. Şimdi Hatay´da, İskenderun´da şahlanış vakti. Vakit Türkiye Vakti. Biz işimizi yapacağız milletimizin ve ülkemizin yararına ödün vermeden çok çalışacağız. Yarınlar bizim için çocuklarımız için daha da güzel olacak” dedi.

/resimler/2018-6/21/1104440298565.jpg


'Saadet Partisinin mecliste olması ülkenin yararına'
Saadet Partisi Hatay milletvekili adayı Necmettin Çalışkan seçim çalışmalarını Antakya´da sürdürdü. Antakya´da medya kuruluşları ile dernekleri ziyaret eden Çalışkan, partisinin seçim bürosunda “Saadet Çayı” etkinliğine katıldı. Saadet Partisinin mutlaka mecliste olması gerektiğini Çalışkan, “Saadet Partisi kökünü bu milletin tarihinden, kültüründen inancından ve medeniyetinden alan partidir. Saadet´in mecliste olması ülke yararınadır. Yapılacak hayırlı işlere destek, zarar verecek icraatlara fren olacaktır. Bu anlamda Ak Parti´nin de elini güçlendirir. Siyasette seviyesiz bel altı hakaretler varken Temel Karamollaoğlu´ndan sonra özellikle son dönemde ortaya çıkan kucaklayıcı bütünleştirici kimliğiyle Saadet her kesimin sesi olacak” dedi. MF´ye 23 milyar borz ödendini ama karşılığında 453 milyar dış borcun olduğunu insanların öğrenmeye başladığını anlatan Çalışkan, Saadet Partisi Hatay milletvekili adayları Mustafa Eğe, Atila Erol, Abdullah Aydın Demir, Ramazan Öksüz ve Uğur Ural´ın bulunduğu etkinlikte, 'Onun için saadet mecliste olmalıdır' diye konuştu.

/resimler/2018-6/21/1106099108466.jpg

Güzelmansur: Sokak ´artık tamam´ diyor
CHP Hatay milletvekili adayı Mehmet Güzelmansur da “Sokak ´artık tamam´ diyor. Hatay´ın her yerini karış karış dolaşıyoruz. Bizim ortak paydamız Hatay´dır. Siyasi olarak 25 Haziran´da milletvekili sıfatıyla elimden gelen tüm gayretlerimi Hatay için sergileyeceğim' değerlendirmesini yaptı. Güzelmansur, “CHP, 93 yıldır kökleri olan bir partidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün kurduğu bir partidir. CHP, muhalefet yaparak birçok sorunu gerek mecliste, gerek kamuoyunda gündeme getirerek çözüm üreten partidir. Türkiye´de sonuçlar muhafazakar olan sağ parti lehine işliyor. Sağ partiler bölünmedikçe solun iktidar olması mümkün değildir. Oysaki Türkiye´nin sorunlarına kesin çözüm üreten CHP´dir. CHP sorun üreten değil, çözüm üreten köklü bir siyasi partidir” açıklamasında bulundu.

/resimler/2018-6/21/1107005515658.jpg

MHP´li Kaşıkçı üç ilçede ziyarette bulundu
MHP Hatay milletvekili adayı Lütfi Kaşıkçı da seçim çalışmasını Kırıkhan, Reyhanlı ve Hassa´da esnaf ve vatandaş ziyaretiyle sürdürdü. Partisinin Hatay adayı listesinin, Hatay´daki diğer partilerin aday listesinin en iyisinin olduğunu savunan Kaşıkçı, “Biz 24 Haziran´da cumhurbaşkanlığı oyumuzu sayın Recep Tayyip Erdoğan´a vereceğiz. Milletimizden de rica ediyorum, 15 Temmuz´dan bu yana devletin ve milletinin yanında dik duran, eğilmeyen, bükülmeyen sayın Devlet Bahçeli´yi sevindirmek için milletvekilliğinde de MHP´ye oy vermeleridir. Çünkü MHP Hatay milletvekili listesindeki kardeşlerim vatansever, bayrağına, milletine ve devletine sadık birer neferdir” dedi. Ziyarette, MHP Hatay İl Başkanı Murat Adal, Ülkü Ocakları Hatay il başkanı Metin Taşçı da katıldı.

Kimyeci´den ´proje teşekkürü´
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Hatay mitinginde paylaştığı eski stadyumun yerinin Millet Bahçesi´ne dönüştürülme projesinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan´a Antakya ve Hatay halkı adına teşekkür ettiğini belirtti. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kimyeci, yapımı devam eden 25 bin kişilik yeni stadyumun tamamlandıktan ve eski stadyumun yeni yerine taşındıktan sonra yaklaşık 50 bin metrekarelik bu alanın Millet Bahçesi´ne dönüştürülecek olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.


Anahtar Kelimeler: Korku duvarları yıkıldı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04