Koro, ezgileri Yargıtay başkanları için seslendirdi

Yargıtay´ın 150. yıl dönümünde, Yargıtay Başkanlar Kurulu Toplantısı için Hatay´da bulunan Yargıtay başkanları için akşam yemeği düzenlendi.

GÜNCEL 17.01.2019 10:07:16 0
Koro, ezgileri Yargıtay başkanları için seslendirdi

Antakya/SES

Antakya Ottoman Palace Otel´deki yemeğe onur konuğu olarak katılan Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülizar Doğan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve beraberindeki heyet de katıldı, Hatay Medeniyetler Korosu da konser verdi.
Yemekte konuşan Yargıtay Başkanı Cirit, 'Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Başkanlar Kurulu Toplantımızı bu yıl tarih ve kültür şehri, doğal güzellikleriyle tanınan medeniyetlerin buluştuğu gastronomi şehri Hatay´da gerçekleştirdik. Burada çok iyi bir şekilde ağırlanarak güzel iki gün geçirdik“ dedi. Vali Doğan da şunları söyledi: 'limizi ziyaret ederek iki günlük Başkanlar Kurulu Toplantı programınızı yapmak için Hatay ilimizi tercih etmeniz ve sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. İlin tanıtımı için ciddi anlamda katkı sağladınız. Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından ´Gastronomi Yılı´ olarak ilan edildi. Gastronomi denilince de akla komşu il Gaziantep´le birlikte Hatay gündeme gelmektedir. Umarım bu iki günlük süre içerisinde bu lezzetleri tatma imkanı bulmuşsunuzdur.'
Üç semavi dinin mensubu olan farklı meslek gruplarından Hataylı vatandaşlarımızın bir araya gelerek oluşturduğu Medeniyetler Korosu da, Anadolu´da izler bırakan kültürlere ait değişik yörelerimize ait ezgileri farklı dillerde seslendirdi. koro, konserini şef Yılmaz Özfırat yönetimindeki gerçekleştirdi.
Yemeğe Yargıtay Başkanlar Kurulu, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, Hatay 2. Hudut Alay Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, MKÜ Rektörü Hasan Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk de katıldı.


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8737,41%-1,03
  • DOLAR

    32,29% 0,53
  • EURO

    35,19% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2243,36% 0,75
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42