Korodan ´kardeşlik sofrası´

Antakya Medeniyetler Korosu, milletvekilleri ile kent protokolünün de katılımıyla ‘kardeşler sofrası´ olarak adlandırdığı iftar düzenledi.

HATAY 28.04.2022 11:22:44 0
Korodan ´kardeşlik sofrası´

İftarda konuşan koro şefi Yılmaz Özfırat, “Hatay´da kardeşçe yaşadığını göstermeye çalışıyoruz' dedi. Özfırat, “Bu etkinlikle tek bir amacımız, hedefimiz var; her dilden, ırktan insanların Hatay´da bir arada kardeşçe, dostane bir şekilde yaşadığını, bu kardeşlik soframızla da herkese göstermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Koronun düzenlediği iftara Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan, Hatay Milletvekilleri Sabahat Çelik, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ile kanaat önderleri de katıldı.

Vali Doğan: Hatay Ortadoğu´ya örnek

 

İftarda konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Her zaman Hatay´ı bütün Ortadoğu´ya örnek gösteriyoruz. Ortadoğu´da birileri sorun olduğunu söylüyorsa, gelsin Hatay´ı görsünler, bu sofrada aynı çorbaya kaşık sallayan insanların mutluluğunu, huzurunu ve aslında Ortadoğu´da bir sorun olmadığını, sorunları aslında birilerinin çıkarttığını ve üzerinden de prim elde etmeye çalıştıklarını görsünler istiyoruz. Hatay bu anlamda gerçekten örnek bir şehir ve biz bu hazzı yaşıyoruz. Bu durumu dışarıdan gelen insanlarda fark ediyorlar. Hafta sonları ciddi anlamda ziyaretçi alıyoruz ve bu insanlar buradaki medeniyetleri, hoşgörüyü, kardeşliği gördüklerinde gerçekten etkileniyorlar” diye konuştu.

'Cemaatler birlikteliğe destek veriyor'

“Buradaki bu kardeşliğe, birlikteliği cemaatler destek veriyor, bu cemaatlerin duruşları, davranışları, tavırları bunları ortaya çıkarıyor” diyen Vali Doğan, cemaatler arasındaki bu dayanışmanın, birlikteliğin, beraber hareket etmenin, düğünlerde, bayramlarda, cenazelerde bir arada olmalarının bu hoşgörüye ciddi katkısı olduğunu kaydetti.

Medeniyetler Korosunu desteklediklerini ve yanında yer aldıklarını anlatan Vali Doğan, 'Hatay´ı, Antakya´yı tanıtmak anlamında büyük bir misyon yükleniyor. Biz de valilik olarak her zaman yanlarında oluyor, maddi ve manevi imkanlarımızı kendilerine seferber etmeye çalışıyoruz. İlaveten bir koro daha kurduk, Hatay Valiliği Müzik Topluluğu ismiyle müzik öğretmenlerimizden oluşan bir koro. Bir konser verdiler, hazırlıklarını yapıyorlar devam edecek, güzel bir koro oldu bunu çeşitlendirmek lazım. Meclis Kültür Merkezi´nde, hem Medeniyetler Korosu, hem Hatay Valiliği Müzik Topluluğu bu faaliyetlerine de ayrıca devam edecek' değerlendirmesini yaptı.

'Arap Baharı, uydurulan bir yalan'

Vali Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Kuzey Irak´ta bir operasyonu var. Türkiye sınırlarında bir huzursuzluk var, biraz öncede bahsettim Ortadoğu karışık. Arap Baharı adı altında uydurulan bir yalan, bütün insanları kaosa, göz yaşına, kana sürükledi ve bu insanlar huzur, mutluluk içerisinde yaşarken, işleri, aşları, mevkileri, vatanları varken bugün çok zor şartlarda ve savaş ortamında yaşamak durumunda kaldılar. Bu bizi çok etkiledi, 911 km Suriye, 345 km Irak sınırı olan bir ülke olarak bundan etkilenmemek mümkün değil. Dolayısıyla 40 yıldır var olan PKK terör örgütüyle birleşince Türkiye´yi rahatsız etmeye başladı ve Türkiye kendi güney sınırlarında bir tampon bölge oluşturma niyetiyle birtakım harekatlar yapıyor. Bu harekatların sonuncusu Pençe-Kilit Operasyonu, inşallah evlatlarımız kazasız belasız bir şekilde bu harekatı da tamamlayacaklardır. Bu harekatların tamamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde yaşayan tüm vatandaşların güvenliği için yapılan harekatlardır. Bu harekatlar, insanlar burada üretsin, huzur ve mutluluk içerisinde yaşasın diye yapılan harekatlardır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, bu harekatları yapma mecburiyeti var çünkü her ülke, her devlet kendi vatandaşlarının huzur ve güvenliğini sağlamakla mükelleftir.'

 


Anahtar Kelimeler: Korodan kardeşlik sofrası

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00