Korona günlerine tarımsal destek

Büyükşehirlerin gıda planlaması Hatay Büyükşehir Belediyesi HBB´nin masasında

TÜRKIYE 28.03.2020 09:34:56 0
Korona günlerine tarımsal destek

Sadet Berkyürek/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Hatay´ın gıda üretimindeki sorumluluğunun bilincinde olduğunu belirterek, ülke genelinde yaşanan zor günlerde gıdaya ulaşma sıkıntısı olmaması için gerekli projelerin acile hayata geçirildiğini duyurdu. Savaş, “Ülkemizin gıda güvenliği çerçevesinde değerlendirmek üzere kırsal kalkınma projemizle inisiyatif ve sorumluluk alıyoruz” dedi.
HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı´nın desteklediği denetimli serbestlikten faydalanan yükümlüler için uygulanan Tarımla Rehabilitasyon projesinin hasat gününe katılan Başkan Lütfü Savaş, tarımsal çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Olağanüstü koşulların getirdiği yeni durumun tarımsal üretimde aksaklığa meydan vermemesi ve gıdaya ulaşmada sıkıntı yaşamaması için hazırlık yürütüldüğünü belirten Başkan Savaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak kırsal kalkınma proje ekibine konu ile ilgili olarak saha analizi talimatı verdiklerini söyledi. Başkan Savaş, “Böylece kritik gıda maddelerinin üretim planlamasının yapılması, üreticinin ürettiği ürünlere pazar bulma sıkıntısının yaşanmaması tüketicinin sağlıklı ürüne ulaşmada önüne çıkacak engellerin ortadan kaldırılması büyük ölçüde sağlanacaktır. Ayrıca acil olarak büyükşehirlerin gıdaya ulaşımdaki zorluğunu ilgili büyükşehir belediye başkanlıkları ile koordine edecek ve her türlü kolaylığı sağlamak üzere harekete geçeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından su, fide, gübre desteği verdiği tarımla rehabilitasyon projesi kapsamında denetimli serbestlikten yararlanan yükümlüler tarafından yetiştirilen ve hasat edilen 1500 marul, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere HBB´nin sosyal marketlerine gönderildi. Rehabilitasyona yönelik destek yanında atalık tohum çalışmalarını sürdürdüklerini belirten HBB Başkanı Lütfü Savaş, Hatay´da ‘tarımın sürdürülebilir şekilde yapılması ve pazar potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesine´ yönelik çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Proje kapsamında ekimi yapılan marul, karalahana, lahana ve brokoli fidelerinin yine bedelsiz olarak HBB tarafından temin edildiği ve gübre sağlandığı projenin hasadına katılan Başkan Savaş, tarımsal kalkınmaya yönelik çalışmaları destekleyeceklerini kaydetti.

Yerelden kalkınma programı
Denetimli serbestlik yüklenicilerinin Delibekirli´nin kendine has Kara Mehmet narının da çeliklemesini yaptıklarını hatırlatan Başkan Savaş, Hatay´a ait GDO´suz ata tohum Ali Bayır ve Karakılçık buğdaylarının üretimine katkı sağlayarak da yerelden kalkınmaya önemli bir katkı sağladıklarını ifade etti.

Atalık buğday ekimi yaygınlaşacak
Başkan Savaş, “Başlattığımız Doğal Yaşam ve Üretim Çiftlikleri projemiz kapsamında şehrimize özgü ve GDO´suz ali bayır ve karakılçık buğdaylarını toprakla buluşturduk. Şimdi de bunun karşılığını alıyoruz. Toplam 60 dönümlük arazide buğday ektik. Amacımız bu ürünleri çoğaltarak ülkemizde yaygın hale getirmek. Biz istiyoruz ki çocuklarımız GDO´suz, sağlıklı ve organik ürünler tüketsin” dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23