Korona, ´kıyıdan, köşeden´ bulaşıyor...

Koronavirüs salgınına yakalanan hasta sayısı artıyor. Hatay´da da koronalı hasta sayısında yaşanan artış ve yöredeki insanların çevresindekilerin hastalığa yakalanıp, tedavi altına alınması üzerine maske kullanımındaki özen de ar

GÜNCEL 22.08.2020 09:25:36 0
Korona, ´kıyıdan, köşeden´ bulaşıyor...

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun Kaymakamlığı, kentte oluşan denetim komisyonlarının maske, mesafe ve hijyen denetimini sürdürdüğünü açıkladı. İskenderun Kaymakamlığı, 'Kontrollü Sosyal Hayat döneminde temel prensip ve esaslar olarak ön plana çıkan maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik vb. hususların yanı sıra bütün iş kolları ve yaşamın tüm alanları için belirlenen tedbirler ve kurallara uyulup uyulmadığına yönelik denetimler titizlik ve hassasiyet ile sürdürülmekte olup, halka rehberlik etmek ve sürece dair farkındalığı artırmak için çeşitli çalışmalar icra edilmektedir' açıklamasını yaptı.

'Temasta bulunular yerleri temiz tutun'
İskenderun kaymakamlığı, sosyal paylaşım sitesinden de yöre halkına yönelik 'Koronavirüsten korunmak için aracımızda dezenfektan, maske ve eldiven bulundurmayı ihmal etmeyelim. Temasta bulunduğumuz yerleri ve ellerimizi temiz tutmaya özen gösterelim. Sağlık için, hepimiz için maske, mesafe
ve temizlik' ifadesini duyurdu.
İskenderun´da denetimlere katılan kaymakam İskender Yönden de zaman zaman esnaflarla sohbet etti ve ´kontrollü sosyal hayat´ döneminde öne çıkan maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik gibi kurallara uyulmasını istedi.

M. Sütlü, iki günde yaşamını yitirdi
İskenderun´da sosyal poylaşım sitesinde birçok kişiye göre daha aktif olan Mustafa Sütlü, yakalandığı koronavirüs hastalığına yenildi ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Üç gün önce facebook sosyal paylaşım sitesinden yaptığı bir paylaşımda hasta olduğunu duyuran Sütlü, hastalığını şöyle duyurmuştu: 'Dualarınızı bekliyorum. Şu an itibariyle benimde covit´e yakalandığım söylendi. Ve hastahaneye tedavi için yatırdılar. Bana bulaşmaz demeyin. Kıyıdan, köşeden vücuda girmiş işte. İnşallah atlarım... Hepinize sağlıklı günler dilerim.Ya sihhare Musti...'
Mustafa Sütlü, bu paylaşımı yaptıktan iki gün sonra hastalığa yenildi ve yaşamını yitirdi. Amatör denizci olan ve deniz sporlarıyla da ilgilenen Sütlü, birçok kupa kazanan 2 yelkenci çocuğunun başarılarını sosyal medyadan duyurup, birçok kişinin yelken sporunu sevmesine katkı da sağlamıştı. Sempatik yaklaşımı, sanal ve sosyal alanda haraketliliği ile bilinen mustafa Sütlü´nün yaptıı iş nedeniyle temas kurduğu bir kişiden koronavirüsü kaptığının sanıldığı öne sürüldü.

İskenderun´a test merkezi
İskenderun Devlet Hastanesi´ne koronavirüs (Covid-19) test merkezi yapılacak. Gazetemize iletilen bilgiye göre, koronavirüs hastalığana ilişkin yapılan test sonuçlarının aynı gün çıkacak. İskenderun Devlet Hastanesi A Bloğa (eski SSK hastanesi) yapılacak Covid-19 test merkezinin iki hafta içerisinde tamamlanarak, hizmete gireceği belirtildi.

Belediyeden dezenfekte çalışması
Antakya Belediyesi, ekiplerin kent genelinde koronavirüsle mücadele kapsamında dezenfekte çalışmasını sürdürdüğünü duyurdu. 'Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında şehrin dört bir yanında yıkama ve dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor' ifadesine yer verilen belediyeden yapılan açıklamaya göre, vatandaşların sağlığını korumak, salgının yayılmasını önlemek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında dezenfekte çalışmalarının gerçekleştirildiği yerler; Uzun Çarşı, Ayakkabıcılar Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı,, Kuyumcular Çarşısı, Saka Çarşısı ve Meydan Çarşısı, Antakya´daki 44 aile sağlık merkezi ile Yeşilova Mahallesindeki ilk ve ortaokul.

Çarşı ve cadde yıkanarak temizlendi
Antakya Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında belediye ekiplerinin kentin Saray (Hürriyet) Caddesi ve Uzun Çarşıde yıkama çalışması gerçekleştirdiğini belirtti. Belediyeden yapılan açıklamada, 'Saray (Hürriyet) Caddesi ve Uzun Çarşı içerisinde Koronavirüsün yayılımını önlemek amacıyla vatandaşların çok sık kullandığı alanların kimyasal maddelerle ve son teknoloji araçlarla yıkama çalışması gerçekleştirildi. Yıkama ve dezenfekte çalışmaları gece gündüz demeden düzenli olarak devam edecek' ifadesine yer verildi.

Özel okuldan yüzde 50 indirim
İskenderun yöresinde özel eğitim veren Yükseliş Koleji, Covid 19 salgınla mücadele kapsamında eğitim faaliyetinde eğitim yapılacak şekle göre yüzde 50 oranında indirim yapılacağını duyurdu. Okuldan yapılan açıklamada, uzaktan eğitim verilen süre göz önünde bulundurularak faturanın indirimli olarak veliye yansıtılacağı ifade edildi. Açıklamada şunlara yer verildi: 'Zor zamanlarda da yapılması gereken en önemli şey, eğitimdir. Kurtuluş Savaşından sonra, Hiroşima´dan sonra hep eğitim toplantıları yapıldı. Bir ülke kurulurken hep eğitim kongreleri yapıldı. Çünkü eğitim bir ülkenin temel taşıdır. Bu yüzden okulumuz; Milli Eğitim Bakanlığı´nın alabileceği olası bütün karar ve senaryolar için hazırlıklarını tamamlamıştır. Alınan tüm önlemlerle 21 Ağustos 2020 tarihinde 8 ve 12. sınıflara yüz yüze eğitime başlıyoruz. 21 Eylül 2020 tarihinde de diğer kademelerin açılacağını umuyoruz. Şayet belirtilen tarihten sonra, tekrar yüz yüze eğitimin yerine uzaktan eğitime devam edilirse bizim maddi manevi öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğimizi bildirmek isterim. Uzaktan eğitim durumunda, eğitim bedelinde gerçekleştirilecek indirim tutarı Eylül ayından itibaren her ay sonunda faturalara yansıtılacak ve velilerimize iade edilecektir. Yüzde 50 indirimli okul gün birim ücreti; öğrenci sözleşmesinde imza altına alınan eğitim ücreti üzerinden, okulun uzaktan eğitim verdiği gün sayısı dikkate alınarak yapılacaktır.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22