Korona, önlem alınmazsa ´ayırıyor´

Koronavirüs salgını artarak devam ederken, eğitime 1 hafta ara verilen ve önceki gün açılması beklenen okulların yıl sonuna kadar kapalı kalması ve eğitimin uzaktan yapılmasına karar verildi.

GÜNCEL 25.11.2020 10:19:23 0
Korona, önlem alınmazsa ´ayırıyor´

İskenderun/SES

 Ana okulu ve kreşler ise çalışan anne-babalar nedeniyle bakanlığın aldığı kararla yüz yüze eğitime devam edecek. Salgın nedeniyle yeniden uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı ise hafta sonu gerçekleştirildi. Cumartesi günü saat 20.00´den Pazar günü saat 10.00´a kadar ve Pazar günü saat 20.00 den Pazartesi 05.00´e kadar sokağa çıkma yasağı uygulandı. Sokağa çıkma yasağı uygulaması da sürecek. Torona tedbirleri arasında bulunan 65 yaş ve üzerindeki kişiler gün içerisinde 10.00 ila 13.00 saatleri arasında, 20 yaş altı kişiler de 13.00 ila 16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilmesine yönelik karar ve bazı sektörlerin saat 10.00-20.00 arasında açık olmasına ilişkin karar ise devam ediyor.
Yörede hasta sayısı arttı. Koronavirüs hastası sayısındaki artış ve testlerdeki yoğunluk nedeniyle nedeniyle İskenderun Devlet Hastanesi bahçesinde Covid-19 testi için çadır kuruldu. Koronavirüs hastalığı yörede can almaya devam ediyor. Arsuz´da da Haymaseki mahallesinde 90 konutun bulunduğu bir sokak ve yöresi, salgın nedeniyle karantina altına alındı. Antakya´da yerel medya patronu, siyasetçi ve iş insanı Tevfik Fazlı Doğan, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü Hatay Devlet hastanesinde kurtarılamadı ve yaşamını yitirdi.

Kaymakam Yönden´den toplantı
İskenderun´da kaymakamı İskender Yönden başkanlığında pandemi tedbirleri değerlendirme toplantısın düzenlendi. Maske, mesafe ve temizlik konusunda uyarısını sürdüren İskenderun Kaymakamlığı, 'Koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde bir fedakârlık sınavındayız. Kısıtlamaların olmadığı zamanlarda da, mecburiyetiniz yok ise evinizde kalın.Evde geçirdiğiniz zaman arttıkça bizim de mücadele gücümüz artacak. En etkin tedbir risk almamaktır. En sağlıklı ve güvenilir yer evinizdir' açıklamasını yaptı.
Kaymakam İskender Yönden´in başkanlığında ilgili kurum ve kuruluşların amirleri, STK Temsilcileri ve iş insanlarının katılımıyla ´Pandemi Tedbirleri´ konulu istişare toplantısı gerçekleştirildi. İstişare toplantısı, Covid-19 Pandemi süreci nedeniyle Zom programı üzerinden video konferans yöntemiyle yapıldı.

HES, şehiriçi otobüslerde de zorunlu
Hatay Büyükşehir Belediyesi, ildeki toplu taşıma araçlarına binişte 30 Kasım 2020 tarihinden itibaren HES kodunun zorunlu hale getirildiğini bildirdi. HBB´den yapılan açıklamada, 'İçişleri Bakanlığının ´Şehir içi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulaması´ genelgesine istinaden bu kararın zorunlu hale getirildi. Vatandaşların toplu taşıma hizmetlerinden faydalanırken mağduriyet yaşamaması için HES kodlarını Hatay Kart´larına tanımlamaları gerekli. Cep telefonlarındaki Hatay Kart Mobil uygulaması aracılığıyla hatay.bel.tr ve hataykart.com adresleri üzerinden HES kodu tanımlanabilinir. HES kodu tanımlanmayan kartların kullanılamayacak' ifadesine yer verildi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsün ilde yayılma riskine karşı sorumluluk alanlarında aldığı tedbirleri artırarak uyguladığını bildirdi. HBB´den yapılan açıklamada, 'Sorumluluk alanlarında yaptığı dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmalarını genişleten Büyükşehir ekiplerinin yeni adresi İskenderun´da hizmet veren toplu taşıma araçları oldu. Büyükşehir belediyesi ekipleri, her gün binlerce vatandaşın kullandığı toplu taşıma araçlarının içini ve dışını özenle dezenfekte etti. İskenderun Otogarı´nda hizmet veren seyahat firmalarının yazıhanelerini de dezenfekte eden ekipler, alınan önlemlere devam edecek' ifadesine yer verildi. Antakya Belediyesi de koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında şehrin dört bir yanında denetim ve dezenfekte çalışmaların sürdürüldüğünü belirttiği açıklamasında, Uzun Çarşı ve MKÜ Kampüs Caminde dezenfekte çalışmalarının gerçekleştirildiği duyurdu. Belediyeden yapılan ayrı bir açıklamada ise Antakya´nın 95 mahallesinde bulunan camiler, okullar, muhtarlıklar, sağlık ocakları, ptt ve kargo merkezleri, kurumlar, cadde ve sokaklar gibi vatandaşların bulunduğu tüm noktalarda hizmet yürütüldüğü ifade edildi.
Türkiye Belediyeler Birliğinin (TBB) ise 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri kapsamında farkındalık kampanyası için belediye başkanları kamera karşına geçerek pandemi sürecinde çocuklara yönelik yaptıkları hizmetleri anlattı. Anlatımda bulunan belediye başkanları arasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da bulundu. Çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen kampanyaya destek veren başkanlar, belediyelerinde çocuklar için yapılan çalışmaları 2 dakikalık süre içerisinde anlatmaya çalıştı.
MHP Hatay İl Başkanı Murat Adal da Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat´ı ziyaret ederek, ilde devam eden sağlık tesis yatırımları, sağlık hizmetlerinin ildeki son durumu, hizmetlerin kalitesi ve sürdürülebilirliği, koronavirüs konusunda yapılan çalışmalar ve vaka durumları gibi konularda sohbet ve istişarede bulundu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00