Korona önlemleri artıyor

Tek gündemimiz koronavirüsü… önlemler artıyor:

GÜNCEL 20.03.2020 12:36:13 0
Korona önlemleri artıyor

İskenderun/SES
Çin´in Vuhan kentinde ortaya çıkarak neredeyse tüm dünyaya yayılarak binlerce insanın ölümüne sebep olan ve Türkiye´de de 2 kişinin öldüğü, vaka sayısının 191´e ulaştığı Koronavirüsü riskine yönelik önlemler devam ediyor.
Hatay İl Hıfzıssıhha Kurulundan 16 maddeli önlem kararının alındığı toplantının ardından dün İskenderun Kaymakamı İskender Yönden başkanlığında ilgili ve yetkili kurum amirlerinin de katılımıyla Koronavirüs (Covid-19) konulu ‘istişare toplantısı´ gerçekleştirildi.
İstişare toplantısına ilişkin İskenderun Kaymakamlığından yapılan bilgilendirmede, “İskenderun Kaymakamlığı Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıda; Çin´in Wuhan kentinde başlayarak, dünya genelinde yaygınlaşmakta olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak nitelendirilen 'Koronavirüs (Covid-19) Salgını' ile ilgili olarak İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğünce yapılan sunum eşliğinde değerlendirme yapılmasının yanı sıra hükümet yetkililerimizce korona virüs salgınına yönelik alınan kararlar ve tedbirler ile söz konusu karar ve tedbirlerin uygulanmasına yönelik istişare de bulunuldu” denildi.

YÖNDEN: KARARLAR TİTİZLİKLE UYGULANIYOR
Kaymakam İskender Yönden, çalışmaların ‘son derece titizlik ve hassasiyet çerçevesinde´ yürütüldüğü ve bakanlıklar tarafından alınan kararların ‘aynı ciddiyet, kararlılık, titizlik ve hassasiyet´ ile İskenderun´da da kurumsal ve kişisel anlamda harfiyen uygulanmasının büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI RİSK ALTINDA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın önceki gün Çaykaya Köşkünde Kabine ve Sivil toplum Kuruluşlarıyla gerçekleştirilen ancak Türk Eczacılar Birliği, KESK ve DİSK´le birlikte çağrılmadığı belirtilen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Covid-19 salgını dolayısıyla giderek artan şekilde kendini gösteren malzeme eksikliğinin giderilmesi ve sağlık çalışanlarını koruyucu önlemlerin artırılması talebiyle Sağlık Bakanlığı´na yazı gönderdi.

BAKAN KOCA: GÜNDE 10-15 BİN TEST
TBMM´de Koronavirüs gündemiyle düzenlenen özel oturumda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alınan önlemler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Hızlı tanı kitinin bugün devreye gireceğini söyleyen Bakan Koca, ´´Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde yarın (bugün) sabah itibarıyla olma ihtimalini yüksek gördüğümüz hızlı tanı kiti devreye girmiş olacak. Bütün ülkeye yaymak üzere bir planlama yaptığımızı buradan müjdelemek istiyorum´´ dedi. Günde ortalama 10-15 bin test yapmayı hedeflediklerini kaydeden Bakan Koca, laboratuvar sayısının kısa zaman içinde 25 ilde toplam 36´ya çıkacağını bildirdi.

ALBAYRAK´TAN 3 AYLIK PENCERE
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Virüs nedeniyle birkaç hafta durgunluk riski var. Olası nakit sıkışıklığı için 3 aylık bir pencere açtık' dedi. Albayrak sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığını belirterek, 'Özel durumlar dışında kamuda evden çalışma hazırlığı yok' dedi. Albayrak, fatura ödemelerinin ertelenmesinin de gündemde olmadığını söyledi.

UZAKTAN EĞİTİM PAZARTESİ BAŞLIYOR
Koronavirüs salgını nedeniyle okullara ara verilmesinin ardından uzaktan eğitim sistemi 23 Mart Pazartesi günü sabah saat 09.00 itibarıyla başlayacak. Öğrenciler dersleri hem TRT kanalları hem de Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden takip edebilecek. Uzman öğretmenlerin anlatımıyla hazırlanan ders videolarının çekimleri sürerken, uzaktan eğitim için hazırlanan ders videolarından birisi kamuoyuyla paylaşıldı.

KUYUMCULAR 10.00-16.00 ARASI ÇALIŞACAK
İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, üyelerinin çalışma saatlerine yönelik düzenleme yaptıklarını duyurdu. Buna göre bugünden itibaren başlayacak uygulamayla ilgili şu açıklama yapıldı: “Geçici bir süreliğine İskenderun Kuyumcular Odası olarak açılış saati 10.00 kapanış 16.00´dır. Cumartesi ise açılış 10:00 kapanış ise 15:00´tir.”


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29