Korona önlemleri genişletiliyor

İçişlei Bakanlığı´ndan Valiliklere gönderilen ek genelge ile bir çok merkezin faaliyetleri geçici olarak bugünden itibaren durduruluyor

TÜRKIYE 16.03.2020 21:15:43 0
Korona önlemleri genişletiliyor

Pozitif çıkan yeni vakalarla önlemler arttırıldı. Eğlence, tiyatro, kahvehane vb salonlar kapatıldı. Müze ve kütüphane kullanım kısıtlamaları getirildi. Cemaat ile kılınan namazlara ara verildi. 14 ülke ile uçuş yasağı konulmuştu 6 ülke daha ilave edildi. İngiltere İsviçre Suudi Arabistan Mısır İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil toplamda uçuşun yasaklandığı ülke sayısı 20´ye yükseltildi. İçişleri Bakanlığı 81 ilde, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten merkezlerin faaliyetlerini geçici bir süre durdurulacağını duyurdu. Durdurma, bugün saat 24.00 itibariyle başlayacak.

İçişleri Bakanlığı´nın resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan genelge içeriğinde, “Bakanlığımız tarafından 81 ile gönderilen ek genelge ile 81 ilde, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten; tiyatro, sinema, gözteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe ve her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, spa ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine 16 mart saat 24 itibariyle durdurulacaktır” denildi.

İçişleri Bakanlığı´nın sitesinde yayımlanan ek genelgede şu ifadelere de yer verildi: 

Sivil Toplum Kuruluşlarının (Dernek, vakıf ) genel kurulları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının eğitimler dâhil insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri (icra-i zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri hariç) 16.03.2020 pazartesi saat 24:00 itibariyle geçici olarak ertelenecek.

Toplu olarak vatandaşların bir arada bulunduğu “Taziye Evleri”nin faaliyetleri 16.03.2020 pazartesi saat 24:00 itibariyle durdurulacak.
 
Bakanlığımız söz konusu bu tedbirlere ilişkin vali/kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde ilgi Kanun hükümleri çerçevesinde gerekli gerekli tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve kolluk birimleri tarafından konun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

Hatay Valiliği adına derneklerle ilgili şu mesaj geçildi: “İlimizdeki derneklere ait lokallerin bugün 24:00 itibariyle faaliyetleri durdurulmuş derneklerin genel kurulları ve toplu yapılan tüm faaliyetleri ertelenmiştir.”

Cem ibadetine ara verildi

İskenderun Cemevi yönetimi adına yapılan duyuruda da Cem ibadetine Mart ayı sonuna kadar ara verildiği belirtildi. Duyuruda, “Dünya geneli yaşanan küresel salgının Türkiye´de ortaya çıkmasından ötürü merkeze insanı koyan inanç anlayışımız hiçbir canın bundan etkilenmemesi adına önlem amaçlı mart sonuna kadar inanç merkezlerimiz de CEM ibadetine ara verilmiştir. İnsan sağlığı konusu hassasiyetle yaklaşmamız gereken meselelerin en başında gelir. Alevi kurumları olarak ülkemiz de yaşanacak salgında, resmi kurumların açıklamaları doğrultusun da halkımızın bilgilendirilmesi başta olmak üzere çeşitli yardımlarla sürecin en iyi şekilde atlatılması için üzerine düşen sorumluluk bilinci ile hareket edecektir” denildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04