Korona salgını artıyor

Covid-19 (koronavirüs) yayılmaya ve can almayı sürdürüyor.

SAĞLIK 28.09.2021 19:17:01 0
Korona salgını artıyor

Akın Bodur/İskenderun

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs hastalığında illere göre her 100 bin kişideki vaka sayısını belirten haritayı yayımladı. Bu haritaya göre, Hatay´da her 100 bin kişide 157,90 kişide koronavirüs bulunuyor. Bu durumda 11-17 Eylül tarihleri arasında Hatay´da 2.500´ün üzerinde covıd-19 hastası bulunduğu açıklandı. Bu oran her 100 bin kişide Gaziantep´te 214,88; Kilis´te 309,54; Adana´da 148,67; Osmaniye´de 166,62; Mersin´de 68,92 oldu.
İskenderun´da bulunan Şen Yolcular Lokantası sahibi Mahmut Kurtulan (Zaza Maho), yakalandığı covid-19 hasatlığından kurtulamadı ve hastanede yoğun bakım ünitesinde günlerce süren tedavisinden sonuç alınamayınca, yaşama veda etti. Kurtulan, aynı hastalıktan tedavi gören kardeşi Mustafa Kurtulan´ı yitirmesi sonrası iki gün arayla yaşamını yitirdi. Kentte koronavirüs hastalığı nedeniyle yaşamını yitirenler arasında Sabiha Çiçek adlı yurttaş da bulundu.
Yaşamını yitiren Kurtulan kardeşler için Çay mahallesindeki evlerinin önünde düzenlenen Mevlit´e İskenderun belediye Başkanı Fatih tosyalı, İskenderun Şoförler Odası Başkanı Sıtkı Akın, Fırınılar Odası Başkanı Mahmut şenöz ile bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de katıldı.
Koronavirüsü karşı en etkili yöntemin aşılama ile temizlik, mesafe ve maske olduğu biliniyor.
Koronavirüs hastalığı artarak devam ederken, Sağlık Bakanlığı, koronavirüs haritasında değişiklik yaptı. Buna göre, Sağlık Bakanlığı Covıd-19 Bilgilendirme Platformunun açıklamasına göre, artık haritada en az iki doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfus yer almaya başladı. Bu kapsamda ülkede iki dos aşı olmuş nüfus yüzde oranı yüzde 68.91 olarak açıklandı. Hatay´da iki doz aşı olan nüfus ise yüzde 65.2 olarak açıklandı ve bu da Hatay´ın sarı renkle gösterilmesine yol açtı. Yüzde 55 oranındaki iller ´kırmızı´; yüzde 55 ile 65 arasındaki iller ´turuncu, yüzde 65 ile 75 arasındaki iller ´sarı´ ve yüzde 75 üzerindeki iller ise ´mavi´ renkle gösteriliyor. Koronavirüs haritasında Türkiye´de 11 il ´kırmızı´ renkle, 18 il ise ´turuncu´ renkle gösteriliyor. 8 il ise ´mavi´ renkle gösterilirken, diğer illerin rengi ´turuncu´.

Aşılamada iki doz oranı yüzde 66,1
Hatay´da koronavirüsle mücadelede kapsamında aşılama devam ederken, ilde aşılama oranının ülke ortalamasının gerisinde kaldığı belirtildi. Hatay´da 18 yaş üzeri nüfusa iki doz aşılama yapılma oranı yüzde 66,1 iken, tek doz aşı yaptıranların oranı ise yüzde 86.7.

İskenderun´da ´aşı kampanyası´
İskenderun´da kaymakamlık tarafından başlatılan aşı seferberliği sürdürülüyor. Kentin İsmet İnönü Mahallesinde muhtarlığı ev sahipliğinde düzenlenen aşı uygulama etkinliğine katılan kaymakam İskender Yönden, vatandaşlarla bir araya gelip sohbet etti. Kaymakam Yönden, İskenderun İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter´in koordinasyonunda, kurum ve kuruluşları, esnaf ve meslek odaları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle uygulanan Covid-19 aşısı seferberliğinin amacına uygun bir şekilde devam ettiğini, mobil ekiplerce mahallinde aşı uygulaması ile halka kolaylık sağlandığını ve aşılanmada da farkındalık oluşturulmasının sağlandığını belirtti.

Belediyeden mahallede hijyen seti
İskenderun Belediyesi, pandemiyle mücadele tedbirleri kapsamında tedbirlerin alınmasına devam edildiğini bildirdi. Belediye ekiplerinin kentin farklı mahallelerinde hijyen seti dağıtımlarını sürdürdüğünü ifade eden belediye başkan Fatih Tosyalı, 'Belediye ekipleri, Karayılan, Azganlık, Bekbele, Denizciler, Sarıseki, Modern, Yunus Emre ve Sakarya, Dumlupınar ve Muradiye mahallesinde hijyen seti dağıtımlarına devam ediyor. Dağıtımlar diğer mahallelerde de devam edecek. Diğer yandan ise dezenfeksiyon çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Vatandaşlardan maske ve mesafe kurallarına uymalarını ve kişisel hijyene dikkat etmelerini rica ediyoruz. Halkın sağlığı her zaman birinci önceliğimiz olmaya devam edecek' açıklamasını yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04