Korona yayılışını sürdürüyor

Koronavirüs, yayılışını arttırırken, can almayı da sürdürüyor.

GÜNCEL 1.10.2020 14:42:39 0
Korona yayılışını sürdürüyor

 

Akın Bodur/İskenderun
Hatay Milletvekilleri Hüseyin Şanverdi ve Hacı Bayram Türkoğlu, İskenderun belediye Başkanı Faütih Tosyalı, yakalandığı koronavirüs hastalığını atlatırken, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve CHP Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı´nın Covid 19 testi önce pozitif çıktı, milletvekili Güzelmansur´un venceki gün yapılan testi ise negatif oldu. Güzelmansur, sosyal iletişim sitesinden yaptığı açıklamada, Yaptırdığım Covid-19 testim negatif çıktı. Çok şükür hastalığı atlattım, sağlık durumum gayet iyi. Bu süre içerisinde yolladığınız mesajlar, aldığım yorumlar, güzel dilek ve paylaşımlarınız bana moral, güç ve motivasyon verdi' değerlendirmesinde bulundu. İskenderun Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlunun da Covid-19 testi de pozitif çıktı. 14 gün evinde izalasyona giren Köseoğlu´nun yerine İskenderun Milli Eğitim Müdürlüğüne, şube müdürü Önder Sarı vekalet ediyor.

Covid-19 denetimleri sürüyor
İçişleri Bakanlığının Covid-19 Ek Tedbirleri Genelgesi kapsamında yapılan denetimler sürüyor. Hatay Valivekili Aydın Tetikoğlu, Antakya Uzun Çarşı´da esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek maske takılmasının önemi konusunda uyarıda bulundu. Valivekili Tetikoğlu, “Denetimlerdeki amaç ceza uygulamak değil, maske mesafe, hijyen kuralına dikkat çekmek ve halkımızı bu konuda bilinçlendirmek. Tüm dünyayı etkileyen bir sağlık sorunu ile karşı karşıyayız bu virüsü yenebilmemizin en kolay yolu da kurallara uymamızdan geçmekte. Eğer gerekli olan maske mesafe ve temizlik kurallarına uyarsak bu vakalarla daha az karşılaşırız. İlimizin vaka artış sayılarında Türkiye ortalamasının altında olması memnuniyet verici bir husus. Alınan tedbirlere gerekli hassasiyeti gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyor aynı duyarlılığın devam etmesini diliyorum' dedi. Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat ve kurum yetkilileri ile birlikte Defne´nin Armutlu mahallesindeki Uğur Mumcu Caddesinde esnaf ve vatandaş ziyaret edip, tedbirlerin elden bırakılmaması ve rehavete kapılmaması gerektiğini ifade etti. Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu da, Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Engin Sözer ve Abdullah Okur ile bazı müdürlerle birlikte Covid-19 denetiminde bulundu, salgınının bulaşmasını önlemeye yönelik alınması gereken tedbirleri anımsattı.

Filyasyon kurulu toplantısı
İskenderun´da filyasyon kurulu istişare toplantısı düzenlendi. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu´nun önerileri ile İçişleri Bakanlığı ve Hatay Valiliği´nin talimatları doğrultusunda, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden´ in başkanlığında, kurum amirlerinin de katılımıyla oluşturulan ´Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulu´ istişare toplantısı düzenledi. Kaymakam Yönden´in başkanlığında ve video konferans ortamında gerçekleşen toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Müftüsü Osman Şekerci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter, İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Veysel Yıldırım, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yılmaz Balaman, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Yıldırım katıldı. Toplantıda, koronavirüs teşhisli hastalar, yatan hastalar, ağır hastalar ve izolasyondaki kişilerin durumlarına ilişkin takip ve tarama faaliyetleri değerlendirilmesinin yanı sıra pandemi sürecine yönelik değerlendirmede bulunuldu..

Belediyelerden dezenfektan çalışması
Hatay Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında kamu kurumlarında dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. İlde 7/24 olarak çalışma gerçekleştirdiği belirtilen HBB. ekiplerinin, vatandaşların yoğun bir şekilde kullandığı resmi kurum ve kuruluşlar ile HBB binasında dezenfekte çalışması yaptığı ve bunun devam edeceğini belirtildi. Antakya Belediyesi ise koronavirüs ile mücadele kapsamında kentin 95 mahallesinde ellerin temas ettiği tüm yüzeyleri dezenfekte etmeye devam edildriğini duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamada, 'Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında vatandaşlarımızın sağlığını koruyabilmek amacıyla dezenfekte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ekiplerimiz Antakya´nın 95 mahallesinde periyodik program çerçevesinde ellerin temas ettiği tüm yüzeyleri dezenfekte ediyor. Yürütülen hizmetler kapsamında mahallelerimizde bulunan okullar, ibadethaneler, muhtarlıklar ve kurum binaları da dezenfekte ediliyor. Çalışma kapsamında, Ovakent Mahallesi´nde ellerin temas edebileceği tüm yüzeyler, Serinyol Anaokulu, Necati Oflazoğlu Ortaokulu, Şehit Nizam Akdeniz Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Karaali İlkokulu-Ortaokulu, 15 Temmuz Milli İrade Parkı, Maraşboğazı Mahallesi, Antakya Belediyesi binaları, mahallelerde bulunan okullar, ibadethaneler, muhtarlıklar ve kurum binaları , SGK İl Müdürlüğü şubesi, Hatay 2. Noterliği, Mehmet Akar İlkokulu, Cemalettin Tınaztepe İlköğretim Okuluhda dezenfekte işlemleri yapıldı' ifadesine yer verildi. Samandağ Belediyesi dezenfektan ekipleri de Covid-19 tedbirleri kapsamında ilçede dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmalarını sürdürüyor. Samandağ Belediyesi dezenfektan ekiplerinin aile sağlığı merkezleri, çöp konteynırları, kamu kurum ve kuruluşları, otobüs durakları, İbadethaneler, parklar, cadde ve sokaklar dezenfekte ettiği açıklandı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23