Korona yörede yayılıyor

Korona, yörede halkı etkilemeye devam ediyor. Son günlerde özellikle okullarda daha çok görülen salgın, birçok okulda sınıfların kapanıp, yüz yüze eğitimden uzaktan eğitem dönüşmesine yol açtı.

SAĞLIK 19.10.2021 17:17:33 0
Korona yörede yayılıyor

Akın Bodur/İskenderun

Okullarda koronaya yakalanan öğrenciler, bu hastalığı ailelerine de taşımayı sürdürüyor. Sağlık bakanlığı, illerde her 100 bin kişide görülen korona verisini açıkladı. Buna göre, 2-8 Ekim tarihleri arasında Hatay´da her 100 bin kişide 190,56 kişide koronavirüs hastalığı görüldü. Bu da aynı tarihlerde Hatay´da koronalı hasta sayısının en az 3.048 kişi olduğunu gösteriyor. Bu sayı Hatay´da son aylarda görülen en yüksek koronalı kişi sayısını oluşturdu. Her 100 bin kişide görülen korona sayısı çevre illerde de yüksek sayıda görüldü. Bakanlığın açıkladığı risk haritasına göre, bu sayı Kilis´te 268,22; Gaziantep´te 152,54; Adana´da 195,15; Osmaniye´de 172,45; Mersin´de de 143,68 oldu.

BASK, mobil PCR istasyonu önerdi
Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Hatay İl Temsilcisi Abdullah Gül, Hatay İl Sağlık Müdürünün, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ziyareti sonrasında PCR alımları konusunda adımlar atıldığını belirtti. Gül, 'Ek hizmet binasında PCR alımları başlanacağı dile getirildi. İl müdürünü artık işinin başında görmek olumlu bir adım. Ama bu atılan adım yeterli değil. Şehrin çeşitli noktalarına mobil PCR alım istasyonları kurularak, temiz hasta olarak nitelendirdiğimiz, bir kuruma ibraz edilmek üzere pcr aldıran vatandaşları bulaş riskinden kurtararak, sağlık personeli üzerindeki iş yükünü de azaltacaktır. Ayrıca acilen eski Bağrıyanık mahallesinde bulunan eski araştırma hastanesine de pcr noktası kurularak vatandaşın hizmete ulaşım noktasında iyileştirme yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki Cumhurbaşkanı makamları vatandaşlarına hizmet etmek için görevlendirmektedir. Bu bilinçle hareket etmeyen her uygulamanın takipçisi olacağız. Biz sivil toplum örgütü olarak, çalışan arkadaşların çalışma koşulları vatandaşların hizmet alma noktasında köprü vazifesi olmaya devam edeceğiz' açıklamasını yaptı.

Korona değil, ´norovirüs´
Okul dönemi ile birlikte çocuklarda sadece koronavirüs enfeksiyonu değil, norovirüs gibi birçok bulaşıcı hastalıkların görüldüğünü ifade eden İskenderun´da özel sağlık hizmeti veren Palmiye Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürşit Acemoğlu, hastalık riskini azaltmak için temel kuralın hijyen olduğunu belirtti. Okulların açılması sonrası enfeksiyon hastalıklarında artış yaşandığını anımsatan Dr. Acemoğlu, 'Son dönemde çocuklarda da sıklıkla görülmeye başlayan koronavirüs vakalarının yanı sıra noronavirüs gibi birçok virüslerde mevcut. Bu viral enfeksiyonlar genelde koronavirüs belirtilerine benzer; ishal, ateş, kusma, baş ağrısı belirtileri ile kendini göstermektedir. Özellikle bu dönemde çocukların bağışıklığını güçlendirmeli; sağlık beslenmelerine, vitamin takviyesi almalarına, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeleri sağlanmalıdır. Normalleşme süreci sonrası vatandaşlarda bir rahatlama oluştu. Bu süreçte ailelere, çocuklara doğru bir hijyen eğitimi vermek ve temizlik bilincinin kazandırmak düşüyor. Sağlıklı bir vücut için, güçlü bir bağışıklık sisteminin yanı sıra; maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmek gereklidir' değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57