Koronada yüzde 30 artış var

Hatay´da korona vaka sayısı artarak sürüyor, salgın can almaya da devam ediyor.

SAĞLIK 1.12.2021 18:04:04 0
Koronada yüzde 30 artış var

Akın Bodur/İskenderun

 Hatay´da koronadaki artış oranı, bir önceki haftaya göre ve13-19 Kasım tarihleri arasındaki korona risk haritası kapsamında yüzde 30,60 oranında arttı.
İskenderun´da korona salgınına karşı aşılama sürüyor. İskenderun Yeni Devlet Hastanesinde açılan aşı odalarında, ilk doz, ikinci doz ve üçüncü doz aşılama sürürken, hastalık da yayılışına devam ediyor.

Gebelerin aşı uygulama verisi ´yok´
İskenderun devlet hastanesinde korona aşısı olmaya gidenlere, randevuları olsa da 'mRNA (BNT162b2) Covıd-19 Aşı Uygulaması Bilgilendirme ve Onam Formu' doldurulması isteniyor. Kişinin adı, soyadı, TC numarasını yazıp, imzalanması istenilen formda, '... COVID-19 aşıları, klinik çalışmalarda dikkatle değerlendirilmiş aşılardır' ifadesine yer verilerek, 'Gebelik ve emzirme döneminde mRNA aşısının uygulanmasına ilişkin henüz yeterli veri bulunmamaktadır. Bu aşının uzun süreli etkilerinin ve verimliliğinin şu an bilinmediği yine aşının henüz bilinmeyen olumsuz etkilerinin de olabileceği, ürünün salgın koşulları altında tamamen kişinin kendi istemesi halinde kişiye uygulacağı bilinmektedir. Bu sebeple üretime ait hataların haricinde oluşabilecek maddi ve manevi zararlar konusunda üretici firma sorumlu olmayacağını beyan etmektedir...' değerlendirmesi bulunuyor.Kişinin imzasıyla onay vermesi istenilen form, şu cümleyle tamamlanıyor: '... mRNA aşı uygulamasıyla alakalı olarak yukarıda yazılanları okudum, anladım, tarafıma aşı uygulamasına onay veriyorum.'

Hatay´da vaka sayısı 4 binin üzerinde
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık korona vaka sayılarını açıkladı. Buna göre 13-19 Kasım tarihleri arasında korona vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il arasında Hatay da bulunuyor. Hatay´da vaka, bir önciki haftaya oranla yüzde 30,68 oranında arttığı açıklandı. Korona vaka sayısı artın iller arasında Hatay´ın dışında, Tunceli, Adana, Gümüşhane, Mersin, Sinop, Burdur, Kilis, Giresun ve Mardin bulunuyor. İllere göre her 100 bin kişide Hatay´da vaka sayısı 276,20 olarak açıklandı. Bu durumda Hatay´da 4.400´ün üzerinde korona vakası bulunuyor. Yakın illerdeki vaka sayıları ise her 100 bin kişide şöyle: Kilis´te 172,98; Gaziantep´te 70,48; Osmaniye´de 481,45; Adana´da 323,77; Mersin´de ise 256,27.

'Aşılanma ölüm düzeyini düşürüyor'
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 'Türkiye´de pandemi süreci ve aşılanmanın önemi' adlı söyleşiye ev sahipliği yaptı. Söyleşinin konuşmacısı, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak oldu. İSTE Rektörlük Turkuaz Salonda gerçekleştirilen söyleşiye İSTE Rektörü Tolga Depci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu ile üniversite personeli katıldı. Covid-19 pandemisinin Türkiye´deki seyri hakkında katılımcılara bilgi veren Bayrak, aşılanma sürecinin öncesi ve sonrası dönemlerde vaka sayıları ve pozitif hasta durumları arasındaki farkları anlattı, aşılanmanın ölüm düzeylerini düşmesinde çok etkili olduğunun söyledi ve aşı konusunda yapılmış uluslararası çalışmaların bulgularını paylaştı. Salgının olası seyrinde bu konuda alınacak tedbirler ile aşı uygulama durumlarının önemli olduğunu anlatan Bayrak, aşı olmamanın yan etkisinin aşı olmaktan daha fazla olduğunu da ifade ederek, gebelikte aşılanmanın da herhangi bir olumsuz etkisinin olmadığını anımsattı.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00