Koronavirüs bulaşmayı sürdürüyor

Sağlık Bakanlığı 14-20 Ağustos 2021 illere göre haftalık vaka sayısını yayınladı.

SAĞLIK 8.09.2021 18:33:10 0
Koronavirüs bulaşmayı sürdürüyor

Akın Bodur/İskenderun

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs il risk haritasını sosyal iletişim sitesinden yayımladı. Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından illere 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık toplam vaka sayılarını harita üzerinde paylaştı. Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, '14-20 Ağustos arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız veya gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık insidans haritamızdan öğrenebilirsiniz. Son haritaya göre yeni vaka yoğunluğunun en yüksek olduğu il Rize' açıklamasında bulundu. Buna göre Hatay´da her 100 bin kişide koronalı oranı 99.50 dolayında. Bu da Hatay´da 1.600 dolayında koronalı hasta olduğu ifade ediyor. Hatay´da her 100 bin kişide koronalı oranı 99,50 olurken, Gaziantep´de bu oran 150,39; Adana´da 168,41; Kilis´te 151,27; Osmaniye´de 118,13; Mersin´de ise 176,75.

Aşı olmayanca haftada 2 kez PCR testi
Hatay´da, koronavirüs (Covid­19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riskin asgari seviyeye düşürülmesi için salgınla mücadele kapsamında, temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra aşılama faaliyetleri sürüyor. Salgınla mücadelenin başarılı bir şekilde sürdürülmesi, vaka, hasta, yoğun bakım ve vefat sayılarının asgari seviyelere düşürülmesi ve salgının olumsuz ekonomik ve sosyal etkilerinin tamamen bertaraf edilerek kalıcı ve sürdürülebilir normalleşmenin sağlanması açısından toplumun bazı kesimlerinde mevcut olan aşılamaya ilişkin tereddütlerin giderilerek aşılamanın toplumsal bağışıklığı sağlayacak düzeye getirilmesi giderek önem kazandığını belirten Hatay İl Hıfzısıhha Kurulu, oy birliği ile aldığı 2021/34 sayılı kararında, aşı yaptırmayanların, okula gitmek için haftada iki kez PCR testi yaptırma zorunluluğunu getirdi.
Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında toplanan Hatay İl Hıfzısıhha Kurulu, oy birliği ile aldığı 2021/34 sayılı kararında şunlara yer verdi: 'Öğretmenler, eğitim personeli, kantin çalışanları ve öğrenci servisi personelinin aşı süreçlerini tamamlanmış olması önerilmekle birlikte başta öğretmenler olmak üzere eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek kişilerin/görevlilerin aşılı/geçirilmiş hastalık durumunda (Covid­ 19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) olmamaları halinde; bu kişilerden haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenilecek ve sonuçlar okul idaresi tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulacaktır. PCR negatif test zorunluluğu istenilen alanlara (okul, sinema, tiyatro, konser vb.) girmek isteyen ya da şehirlerarası toplu taşıma araçlarını (uçak, tren, otobüs vb.) kullanacak olan kişiler; aşılama süreçlerinin tamamlanmış veya hastalığı geçirmiş kişi durumunda olup olmadığını Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden kontrol ederek PCR negatif test raporu almaları gerekip gerekmediğini öğrenebileceklerdir. Aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerden, belirli alanlara girişte (okul, sinema, tiyatro, konser vb.) ya da şehirlerarası toplu taşıma araçlarını (uçak, tren, otobüs vb.) kullanma sırasında istenilecek PCR negatif test sonucu 18 yaş ve üzeri vatandaşlar için uygulanmasına, oy birliğiyle karar verildi. Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli İşlemlerin başlatılacak.'

İSDEMİR´den okullara 9.350 dezenfektan
İskenderun Demir-Çelik Fabrikaları (İSDEMİR) A.Ş., koronavirüse karşı mücadele kapsamında ilçedeki okullarda yürütülen hijyen uygulamalarına destek amacıyla düzenlenen dezenfektan bağışına katıldı. Bağış törenine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İSDEMİR Genel Müdürü Mesut Keyfli, İskenderun Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ve şube müdürü Ahmet Yanmaz ile okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler de katıldı. İskenderun Demirçelik İlkokulunda düzenlenen törende, koronavirüs salgınına karşı mücadelede öne çıkan temizlik ve hijyen uygulamalarına destek olmak üzere 9 bin 350 adet dezenfektan sprey İskenderun Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi, maske kullanımı, sosyal mesafe ve kişisel temizlik/hijyen konularına dikkat çekildi.

'İSBDEMİR, öğrencilerin hijyen ihtiyaçlarını giderecek'
İskenderun´a karşı sorumluluklarını yerine getirmeye devam ettiği belirtilen İSDEMİR´den yapılan açıklamada, 'Yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler ve öğretmenlerin sağlığını korumak, eğitimin hijyenik koşullarda sürdürülmesini sağlamak amacıyla 9 bin 350 adet dezenfektanı bölge okullarına dağıtılmak üzere İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´ne teslim edildi. Pandemi sürecinin en büyük ihtiyaçlarından biri olan dezenfektan konusunda İskenderun´daki okullara destek olan İsdemir, yüz yüze eğitime başlayan öğrencin ve öğretmenlerin hijyen ihtiyaçlarını giderecek. Toplamda 9 bin 350 adet dezenfektan İsdemir Genel Müdürü Mesut Keyfli tarafından, bölgedeki 125 okula dağıtılması için İskenderun Demirçelik İlkokulu´nda gerçekleşen törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu´na teslim edildi' ifadesine yer verildi.

 

 

 

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00