Koronavirüs Hatay´da da yayılıyor

Ülke genelinde olduğu gibi Hatay´da koronavirüs oranı altıyor. Artışın nedeni mutasyona uğrayan virüs olarak nitelendiriliyor.

SAĞLIK 18.08.2021 13:23:52 0
Koronavirüs Hatay´da da yayılıyor

Akın Bodur/İskenderun

Sağlık Bakanlığının son yayımladığı haftalık risk haritasına göre, Hatay´da her 100 bin kişide koronavirüs görülen kişi oranı 123,32 olarak açıklandı. Buna göre Hatay´da 2 bine yakın koronalı hasta bulunuyor. Bu oran Gaziantep´te 105, 63; Kilis´te 122,83; Adana´da 205,22; Mersin´de 35; Osmaniye´de 116,09 olduğu belirtildi.
15 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan 12 yaş üstündekilere aşı hakkı verildi. Bu kapsamdaki gençler, aşılanmaya başlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise aşılanma oranının ülkede arttığını açıkladı. Aşılamada artışla birlikte düşük riskli il sayısının 28´e yükseldiğini bildirdi. Hatay, halen ´mavi renk´le belirtilen düşük riskli iller arasında yer almıyor. Sinop ve Osmaniye´nin düşük riskli iller arasında yerini aldığını belirten Sağlık Bakaı Koca, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı değerlendirmede, 'Salgın hastalığa karşı karar verip ilk doz aşıyı olma oranları yüzde 75´in üzerinde. Haritada iki şehrimiz daha mavi. Düşük riskli il sayımız 28´e yükseldi' ifadesini kaydetti. Koca 'En az iki doz aşı olanların sayısı arttıkça vaka sayıları düşecek. Aşınızı vakit kaybetmeden olun' açıklamasını yaptı.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden´in başkanlığında kentte düzenlenen toplantıda aşılamanın önemine dikkat çekildi. Toplantıda, İskenderun İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter´in koordinasyonuyla, ilgili kurum ve kuruluşlar, esnaf ve meslek odaları, muhtarlar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle uygulanan Covid-19 aşısı seferberliğinin amacına uygun bir şekilde devam ettiği ifade edildi. Sağlık müdürlüğü mobil ekiplerinin mahallinde uyguladığı aşı dozları ile halka kolaylık sağlanmasının yanı sıra aşılanma konusunda da farkındalık oluşturulduğu belirtildi. Bu kapsamda Denizciler Mahallesi Muhtarlığı ev sahipliğinde yöre halkına Covid-19 aşısı uygulandı.
İskenderun Kaymakamı Yönden ise ´aşı olmayan kalmasın´ yaklaşımıyla yapılan alışmaların sürdüğünü, toplantıda koronavirüse karşı mücadeleye yönelik tedbir ve uygulamalar ile aşı uygulamalarına ilişkin konuların ele alındığını, aşı olmanın kişisel ve toplumsal sorumluluk olduğunu kaydetti. 'Haftalık açıklanan vaka haritasında mavi kategoride yer almayı hedef olarak esas alıyoruz ve bu yönde hep birlikte azami gayret göstermeliyiz' değerlendirmesini yapan kaymakam Yönden, aşı uygulamasında yaygınlık ve kolaylık sağlamak amacıyla 30 kişi ve üzerinde grup oluşturulup, sağlık müdürlüğüne bildirilmesi halinde aşı ekibinin mahallinde aşı uygulaması yapılabileceğini belirtti.

Okulların açılmaması durumunda B planı var mı?
Samandağlı Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç da, öğrencilerin aşılama olayını soru önergesiyle parlamentoya taşıdı. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre, 23 Mart 2020 ve 18 Haziran 2021 tarihleri arasında EBA´yı aktif kullanan öğrenci sayısı 14 milyon 111 bin iken, örgün eğitimdeki 18 milyon 241 bin öğrenciden, 4 milyonu aşkını uzaktan eğitime erişemediğini belirten milletvekili Oruç, TBMM Başkanlığına verdiği ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Yüz yüze eğitim ne zaman başlatılacaktır? Yüz yüze eğitimin başlatılma kararı ve yapılan planlamalar kamuoyu ile paylaşılacak mıdır? Yüz yüze eğitim bir plan dahilinde mi başlatılacaktır? Şimdiye kadar hayata geçirilen ve okullar açılana kadar geçirilecek olan bu planlamadan kamuoyu neden haberdar değildir? Mekân planlaması, ders programı, okula kaç öğrencinin geleceği, okullarda alınan/alınacak önlemler gibi konular belirlenmiş midir?Okulların vaka sayısı vs gibi hangi şartlarda açılacağı belirlenmiş midir? Okulların kapalı olduğu bu süreç boyunca yüz yüze eğitimin başlayacağı zamana ilişkin hangi tedbirler alınmıştır? Velilerin beklentileri karşılanacak mıdır? Okulların açılmaması durumunda bilgisayar, tablet ve internet erişimi olmayan öğrencilere yönelik bir B planı yapılmış mıdır? Bakanlığınızca tüm senaryolara ilişkin planlamalar/hazırlıklar yapılmış mıdır? 12 yıllık zorunlu temel eğitimin ‘isteğe bağlı´ hale getirilmesi çocukların eğitimden kopuşuna zemin hazırlamaktadır. Bu konuda Bakanlığınızca önlemler alınacak mıdır? Hangi önlemler alınacaktır? Eğitim olanaklarına ulaşamayan, ailesi rehberlik edemeyen çocuklarda pandemi süresince ciddi kayıplar yaşanmıştır. Bu kayıpların telafisi için Bakanlığınızın çalışmaları var mıdır? Son 1,5 yılda kaç öğrenci eğitim hayatından ayrılmıştır? Eğitimi terk eden/ayrılmak zorunda kalan bu öğrencilerin yaş, cinsiyet ve okul dağılımı nedir?'


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00