Koronavirüs sizi ekrana bağlamasın

Psikolog Sevgi Kirmit, koronavirüs salgınına karşı çocukların sokak yasağı günlerinde ailelerin ekranı yasaklamak yerine, alternatif etkinliklere yönelmelerini önerdi.

SAĞLIK 18.04.2020 09:10:37 0
Koronavirüs sizi ekrana bağlamasın

Koronavirüs salgını sürecinde, çocuklarda ekran bağımlılığını önlemenin yolları hakkında tavsiyelerde bulunan İskenderun Palmiye Hastanesi Uzman Psikolog Sevgi Kirmit, bu dönemde ebeveynlerin ekranı yasaklamak yerine, yapılabilecek alternatif etkinliklerden söz etti. 

Karantina günleri boyunca aile içi iletişimi arttırmanın önemli olduğunu vurgulayan Kirmit, “Corona virüsüyle mücadele ettiğimiz bu süreçte, çocuklarımızı bu virüsten korumaya çalışırken, ekran tuzağına düşmelerinden korumak da gerekir. Şu an uzaktan eğitimin verilmesiyle; hem derse, hem de eğlenceye ayrılan sürenin ekran karşısında hayli fazla olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte artık çoğu ailede evde ve onlarında ekranda kalış süresi arttı bu sorun. Önlemleri alınmadığında bizleri bağımlılık noktasına getirecek” uyarısında bulundu.

Ekranı daha çok ders zamanlarında kullanmayı önererek, eğlenmeyi ve dinlenmeyi aile içinde iletişim halinde geçirmenin önemine işaret eden Kirmit, “Bu dönem kısıtlamalarımızı yaşadığımız bir dönem gibi görünse de aslında bir yandan bize göz ardı ettiğimiz ihtiyaçlarımızı da ön plana almamız gerektiğini öğretti. Bu ihtiyaçlardan en önemlisi aile içi iletişimin arttırılması. Oyunlar ve diyaloglar yoluyla, birbirimizin duygu ve düşüncelerini daha iyi anlayabilecek, keşfetmediğimiz yanlarımızı fark etmemize neden olacaktır” dedi.

 

Psikolog Sevgi Kirmit, koronavirüs salgınına karşı çocukların sokak yasağı günlerinde ailelerin ekranı yasaklamak yerine,  alternatif etkinliklere yönelmelerini önerdi. 

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19