Koronavirüs yardımı soru önergesi oldu

Hatay´dan kaç hane yararlandı?

SİYASET 21.05.2020 19:08:14 0
Koronavirüs yardımı soru önergesi oldu

Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, koronavirüs salgını kapsamında 4.4 milyon hanenin yararlandığı belirtilen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının iki kez yardımını önergeyle parlamentoya yansıttı vce yardımdan Hatay´da kaç hanenin yararlandığını sordu.

Milletvekili Tokdemir, TBMM Başkanlığına verdiği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırmasını istediği önergesinde, ' Bakanlığınızın pandemi süresince 3 fazlı olarak kararlaştırdığı sosyal destek programının ilk 2 fazı tamamlanmış ve gerek bakanlığınız gerekse Hazine ve Maliye Bakanlığı ilk 2 fazdan toplam 4.4 milyon hanenin yararlandığını açıklamıştır. Fakat bu süreçte şeffaf davranılmamış, illere göre dağılımlara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştır' ifadesine yer verdi.

Milletvekili Tokdemir, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanı Selçuk'ur yanıtlamasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Bakanlığınızın pandemi sosyal destek programı 2 faz kapsamında 2 milyon 300 bin haneye yapılan 1.000´er lira nakdi yardımlardan Hatay ilimizde kaç hane yararlanmıştır? Bakanlığınızın pandemi sosyal destek programı 3 fazından Hatay ilinde yararlanması öngörülen hane sayısı kaçtır? Covid 19 salgının ülkemizde görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana kısa çalışma ödeneğinden, Hatay ili genelinde yararlananların sayısı kaç kişidir?Yardım talebi müracaatları reddedilen vatandaşlarımız için yeniden müracaat ile mağduriyetlerin giderilmesi hususunda bir çalışmanız var mıdır?'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19