Koronun ses eğitimi HEM´den

Arsuz Kültür Sanat İletişim Musiki Derneği AKSİMDER korosu, iki yıl aradan sonra şef Veda Akdeniz yönetimindeki Türk Halk Müziği konseriyle müzikseverlerle buluştu.

GÜNCEL 22.01.2022 17:49:01 0
Koronun ses eğitimi HEM´den

Arsuz Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen konserde, Arsuz Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Ses Eğitimi´nin birinci dönemini tamamlayan AKSEMDER´in koro üyeleri solo çalışmalarıyla da sahnedeydi. 19 eserin seslendirildiği konserde 13 üyeli onkestra, 19 üyeli koroya danslarıyla İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Halk Dansları topluluğu eşlik etti.

AKSİMDER´in başkanı Av. Hakan Mazman, konser öncesinde yaptığı konuşmada, dernek bünyesinde yürütülen çalışmaların bir kaynak olarak desteklenmesi ve işlenmesi gerektiğini söyledi. Konserin bu yıl 120. doğum yılında Nazım Hikmet´in kendi adını taşıyan salonda olmasının onur ve gurur verdiğini de sözlerine ekleyen Mazman, açılış konuşmasına şairin bir eseriyle başladı.

Derneğin kuruluşundan itibaren Arsuz Kaymakamlığı, Arsuz belediyesi ve bağlı birimlerin desteğini gördüklerini belirten Mazman, Halk Eğitim Merkezi´nin ses eğitim kurslarıyla çalışmalara destek verdiğini kaydetti.

Müzik çalışmalarına 2017 yılında topluluk olarak başladıkların hatırlatan Mazman, şu bilgileri paylaştı: “2017 yılında müzik yapalım, müzik çalışalım, müzikle ilgili biraraya gelelim dediklerinde biz sadece müzik yapıyorduk. Ama sonra bunun bu kadar büyüyeceğini bilmiyorduk. 2017 yılında Arsuz Müzik Topluluğu olarak kurulduk. Aylarca müzik topluluğu olarak çalıştık. Müziğe olan sevgimi arkadaşlar da bilir. Bunun kurumsallaşması, dernekleşmesi gerektiğini, bunun bölge için, yeni kurulmuş bir ilçe olan Arsuz´da ihtiyaç olduğunu gördüğümüzde 2018 yılında derneğimizi kurduk.”

Önce eğitim, sonra konser

2019 yılında verilen ilk konserin ardından pandemi nedeniyle iki yıl konser veremediklerini, ancak müzikten kopmamak, sürdürmek için çalışmanın Halk Eğitim Merkezi kurslarıyla desteklendiğini aktaran Mazman, koro üyelerinin Veda Akdeniz yönetiminde ses eğitimi aldıklarını, Aksimder üyelerinin katıldığı Ses Eğitimi birinci dönemini tamamladıklarını, eğitimin birinci döneminin ardından konserin organize edildiğini belirtti.

“Burada ciddi bir cevher, kaynak var”

“Bir çok arkadaşımızın gönlüne dokunduğumu düşünüyorum. Bazı arkadaşlarımız müziği kendilerine yol olarak edindiler, yeni enstrümanlarla tanıştılar. Onların enstrüman edinmelerini, bazılarının konservatuvara gitmesini sağladık. Eğer bu derneğe siz sahip çıkarsanız Arsuz için ciddi bir okul haline gelebilir. Burada çok büyük bir cevher, kaynak olduğunu düşünüyorum. Bu kaynağın işlenmesi gerektiği inanıyorum.

Güven: Kültür Merkezi etkinliklere evsahibi

Müziğin ortak duyguları hareket geçirdiğini, gönülen hitap ettiğini ve evrensel bir dil olduğunu söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Başkanı Asaf Güven, zaman zaman destek vermeye çalışmalarına karşın çalışmaların özveriyle ve emekle yürütüldüğünü bildiklerini kaydetti. Başkan Güven, pandemi nedeniyle uzun süre kapalı tutulan salonun etkinliklere açılmaya başladığını ve sürmesini hedeflediklerini aktardı.

/resimler/2022-1/23/0250514867410.jpg

/resimler/2022-1/23/0251212367888.jpg


Anahtar Kelimeler: Koronun eğitimi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19