Köse: Başkanlık sistemine güçleri yetmeyecek

CHP´nin Kadın Kolları Bölge toplantısı Hatay´ın evsahipliğinde gerçekleşti.

14.01.2017 10:35:03 0
Köse: Başkanlık sistemine güçleri yetmeyecek

Sadet Berkyürek/Antakya

Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Kadın Kolları Doğu Akdeniz Bölge Toplantısı Hatay´ın evsahipliğinde başladı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ve Kadın Kolları MYK üyelerinin katılımı  ile Hatay, Adana, Mersin Kahramanmaraş, Osmaniye illerini kapsayan bölge toplantısı Defne´de başladı. Bölge toplantısının açılış konuşmsında anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinin devam ettiği TBMM´de yaşananlara dikkat çeken Fatma Köse,   CHP´nin tek kale olarak kaldığını savundu, MHP sesçemine seslendi. Köse, Başkanlık sistemi cumhuriyet rejimine, Türkiye cumnhuriyeti rejimine veda etmektir. Gazi mustarfa kemal atatürkün kurduğu Cumhuriyete veda etmektir.  Hiç kimsenin buna gücü yetmeyecektir' dedi.

Toplantıya katılmak üzere Hatay´a gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, dün bölge toplantısı öncesi Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş´ı ziyaret etti. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir´i de ziyaret eden Köse, ziyaretlerin ardından bölge toplantısının açılışını gerçekleştirdi. Konuşmasında başkanlık sistemi eleştirisinde de bulunan Genel Başkan Fatma Köse, “Tek adam diktatörlüğüne sürükleyecek bir anayasayı karşımıza getiriyorlar. Bizi bu anayasayla bölmeye çalışıyorlar. Başkanlık gelmezse bölünme olur, bu ülkede kaos eksik olmaz diyorlar. 14 yıldır bu ülkeyi yönetenler neyi istediniz de yapmadınız? Ne yapmak istediniz de size engel olundu? Buna çoğunluğunuz da gücünüz de var. 14 yıl boyunca ülke bu hale geldi. Tek başlı yönetimle istikrarı sağlamak söylemi bir kandırmacadır. Başkanlık sistemi cumhuriyet rejimine, Türkiye cumhuriyeti rejimine veda etmektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün kurduğu Cumhuriyet´e veda etmektir. Asla izin vermeyeceğiz. Mücadelemiz bu ülkenin geleceği, çocuklarımız, TBMM´nin ilelebet yaşaması için. Meclisi lağvetmek istiyorlar Meclis´i. Bu milleti lağvetmek demektir. Hiç kimsenin buna gücü yetmeyecektir' diye konuştu. 

MHP seçmenine seslendi

Bu sistemde tek kale olarak CHP´nin kaldığını savunan Köse MHP seçmenine Hatay´dan seslendi. Bahçeli´nin yaklaşımını eleştiren Köse, şöyle konuştu: 'Duyarlı MHP seçmeninin sağduyusuna inanıyorum. Sağduyusuna güveniyorum. Çünkü MHP seçmeninin ülkesinin geleceğine yönelik endişelerine inanıyorum. Onun için de bu sistem geçmeyecektir. O yukarıdaki tek adamlar getirdikleri bu değişiklikte kaybolacaklardır.'

´Kadına şiddet ´ eleştirisi

TBMM´de anayasa görüşmeleri sırasında yaşanan ardabe ve gerginlikte kadın vekilin şiddete maruz kaldığını da hatırlatan Köse, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dokunulmazlığı olan bir kadın vekil TBMM çatısı altında şiddete uğruyorsa kadın adına mevcut iktidarın bu ülkede yapacak bir şeyi kalmamıştır. Kısacası bu ülke iyi yönetilmiyor. Buradan kadın milletvekilimize yapılan şiddeti, saldırıyı tüm gücümüzle kınıyoruz. Fatma Kaplan vekilin durumu vekil olduğu için bu kadar duyuldu. Bir de duyulamayanlar, sesini duyuramayanlar var. Ülkenin gündemi o kadar ağır ki kimsenin vakti yok cinayetleri önlemeye. Aslında kimsenin niyeti de yok. Eğer öyle bir niyetleri olsaydı, TBMM çatısı altında bir kadına şiddet uygulamazdı.'

Hataylılar eskisi kadar mutlu mu?

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur´dan aldığı brifingin bölgede yaşanan kaosun boyutlarını gözönüne serdiğini de ifade ettiği konuşmasında Başkan Köse, ülkenin ekonomik ve siyasal olarak tarihinin en ağır felaketini yaşadığını, bunun Hatay´da daha farklı boyuftlarıyla hissedildiğini aktardı. Köse, şunları söyledi: 'Sabah il başkanımız hatayla ilgili bize brifing verdi. Gerçekten tablonun o kadar ciddi olduğunu düşünmemiştim. Hatay ekonomik yönden çökmüş vaziyette. Suriyelileri dolduracağız diye Hatay´ın genleriyle oynadılar. Hataylılar eskisi kadar mutlu mu? Mutlu musunuz? Ülkemiz ekonomisiyle, şiddetiyle tacizi, tecavüzüyle yangın yeri. Ülkemizin geleceğine yönelik kaygılarımız var. Cumhuriyet değerleriyle, elde ettiğimiz haklarımızın elimizden alınmasına yönelik endişelerimiz var. Onun için buradayız. Ülkemizi asla karanlık düzene teslim etmeyeceğiz. Hatay bir çok medeniyetin birlikte yaşadığı, bir çok kadının acılarının olduğu ve acılarının yaşandığı bir kent. Son günlerdeki durumunu aslında anlatmak bile istemiyorum. Hatay bir barış kenti, CHP kadın örgütüne de barış yakışır. 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00