Köyler için su indirimi istedi

Hatay Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mehmet N. Ahrazoğlu, özellikle büyükşehirlerin hiçbir katkısı olmadığı hâlde, köylerin kendi imkânlarıyla, imece usulüyle veya daha önceden kaymakamlıklar ve il özel idareleri

2.12.2017 09:01:30 0
Köyler için su indirimi istedi

Sadet Berkyürek/İskenderun

TBMM´de Torba Kanun Tasarısının belediyelere meclis kararıyla mabet, eğitim ve sağlık kurumlarına indirimli ya da ücretsiz içme ve kullanma suyu verilmesini düzenleyen 87. maddesi hakkında Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldığı konuşmasında 6360 sayılı Büyükşehir Yasası´na göre, mahalleler, köyler ve kapatılan eski belde belediyelerinde yeni uygulama sonucunda su sayacı takılarak yüklü miktarda su faturaları ödetildiğini hatırlatan Milletvekili Ahrazoğlu, bazı yerleşim birimlerinde musluklardan su akmamasına rağmen su faturaları gönderildiği örneklerine dikkat çekti. Milletvekili Ahrazoğlu, “Tamamen köylünün kendi öz kaynaklarıyla ve imkânlarıyla, doğal cazibeyle gelen ve... Zaten zor şartlarda geçimini sağlayan köylüler, bir de kendi kaynaklarına ayrıca bedel ödememelidir. O nedenle de bu kapsamda olan köylerde ve mezralarda abonelik, açma, kapama, bağlantı, teminat, güvence bedeli, katılım payı ve özellikle su ücretlerinden ya ücret alınmamalı ya da belirlenen ücretlerden yüzde 50 indirime gidilmelidir” dedi.

Hangi kuruma ne kadar indirim uygulanabilecek?
Düzenlemede belediyelerin indirimli ya da ücretsiz su vereceği kurumları belirleme konusunda objektif bir kriter olmadığı için herhangi bir siyasi partiye mensup belediyenin hangi okul, yurt, pansiyon ya da hastaneye indirim yapacağı ya da tamamen ücretsiz su vereceğinin tamamen inisiyatifine bırakıldığını da sözlerine ekleyen Ahrazoğlu, “Belediyelerin keyfî uygulama yapmasının önüne geçmek amacıyla durumun hiç olmazsa bir yönetmelikle düzenlenmesi gerektiğini düşünmekteyiz” diye konuştu. Ahrazoğlu, şunları ifade etti: “Bu düzenlemeyle isteyen belediyelerin meclislerinin kararıyla mabetlerin haricinde, eğitim kurumlarına, yurtlara, okul pansiyonlarına ve hastanelere de indirimli bedelle ya da ücretsiz olarak içme ve kullanma suyu verilmesi amaçlanmaktadır. Bu düzenleme yerinde ve geç kalmış bir uygulamadır. Bu yetkinin belediye meclislerinde bırakılması belediyeler arasında farklı uygulamaların yaşanmasına ve mağduriyetlere de yol açacaktır.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00