'Krizden çıkışın tek yolu yeni bir siyaset'

İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke´nin de arasında bulunduğu CHP´nin ekonomik ve siyasal krizden çözüm heyeti Hatay´da açıklama ve ziyaretlerde bulundu.

SİYASET 14.09.2018 10:45:27 0

İskenderun/SES

CHP heyeti, partisinin Hatay il örgütünü ziyaret edip, basın açıklaması yaptı ve ardından Antakya ve İskenderun´da ziyaretlerde bulundu.
CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile PM Üyesi ve Hatay Denetmeni Ali Haydar Hakverdi Hatay´da yaptığı ziyaret ve açıklamalarla ekonomik krizden çıkışa ilişkin değerlendirme yaptı.
CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Böke ve PM Üyesi Hakverdi´nin katılımıyla CHP Hatay İl Başkanlığı´nda basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına Hatay Milletvekili Serkan Topal, CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ile il ve ilçe yöneticileri de katıldı.
Toplantıda konuşan CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Böke, “AKP´nin kurduğu rantçı, üretime dayanmayan, borca dayanan dolayısıyla göbekten dışarıya bağımlı ekonomik düzendir. Bunun üzerine inşa edilmiş olan hukuksuz keyfi tek adamın ve ailesinin iki dudağı arasında sıkışmış yönetim anlayışıdır. Son iki gün içerisinde çıkan kararnameler AKP iktidarını ve saray rejimini bu krize yaklaşımının ne olduğunu çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır. AKP ekonomiyi bir aile şirketi olarak görmektedir. Dün çıkan bir kararname ile Cumhuriyet irasını ipotek altına almış olan varlık fonunu doğrudan Cumhurbaşkanına, Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile bağladılar' dedi.

Böke: Varlık fonu, özel bir şirket
Kararname ile kurulan ´Varlık Fonu´nun özel bir şirket olduğunu ve Türkiye ekonomisinin özel bir şirkete bağlandığını ifade eden Böke, rantçı sermayenin korunmaya çalıştığını söyledi. Böke, “Geçmediğimiz yollar, kullanmadığımız köprüler, müşterisi olarak görüldüğümüz şehir hastanelerinde rantçı sermayeyi zenginleştirmek için döviz garantili iş yapılmaktadır. Oysaki ihtiyacımız bu garantilerin halka verilmesidir. Bu ekonomik krizden çıkışın tek yolu yeni bir siyaset örmektir' değerlendirmesini yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23