'Kronik enflasyon devri'

İktidarın ekonomi politikasını eleştiren ve enflasyondaki artışı anımsatan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 'Artık kronik yüksek enflasyon devri başladı.

GÜNCEL 7.06.2022 17:20:33 0

 Yanlışta ısrar, inat bu ülkeyi daha da kötüye götürür. Bu kafayla bunlar ülkeyi, hiper enflasyona bile götürür. Bu enflasyonun sonucu açlıktır, yoksulluktur' dedi. Partisinin ilçe kongresi için İskenderun´a gelen Babacan, kentte esnaf ve bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti, sokağın yaklaşımı ile ekonomi ve iktidarın politikalarını değerlendirdi. Tek listeyle gidilen DEVA Partisi İskenderun İlçe kongresinde Mehmet Gündüz yeniden ilçe başkanlığına getirildi.

Akın Bodur/İskenderun
Demokratik ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sağlık sisteminin çökmeye başladığını savundu ve 'Bu enflasyonun sonucu açlıktır, yoksulluktur' dedi. Sağlık sisteminin çöküşe geçtiğini belirten Babacan, 'Randevular alınamıyor, teşhisler konulamıyor, ameliyatlar yapılamıyor, ilaçlar bulunamıyor. Ülke hekimler göçü veriyor. Devlet hastanelerindeki hekimler sürekli istifa ediyor. Hekim olmayınca, randevu da kuyrukları uzuyor. Sebebi iş bilmezlik. Böyle giderse birkaç yıla kadar ameliyat yapacak cerrah bulamayacağız. Bir iktidar, kendi elimizle yetiştirdiğimiz insan gücümüzü Amerika´ya, Avrupa´ya bedavadan veremez. İnsanlara kaliteli bir yaşam ve insanca çalışma imkanı tanınmazsa, o ülkenin hastanelerinde randevu kuyruğu olur. Muayene süreleri 5 dakikaya indirilirse insanlar doğru düzgün tedavi edilemez. Kur oynaklığı devam ettiği sürece ilaç bulunmaz. Sağlıktaki krizi çok iyi görüyoruz. Hekimiyle eczacısıyla, hemşiresiyle teknisyeniyle tüm sağlık çalışanlarımızın yanındayız' değerlendirmesinde bulundu.
Parisinin ülke genelinde damla damla büyümeyi sürdürdüğünü ifade eden Babacan, 'O damlalar sel oluyor. Bu sel tüm barajları yıkacak. Ülkede sorunların büyüdüğü her gün için, ´iyi ki DEVA´yı kurmuşuz´ diyorum. Türkiye´yi ayağa kaldıracak kadroların sizler olduğunu biliyorum. Türkiye´de demokrasi hikayesini sizlerle birlikte yazacağız. Türkiye´yi hukukla biz buluşturacağız' dedi.
Kentteki bir otelde düzenlenen DEVA Partisi İskenderun ilçe kongresinde konuşan Babacan, TÜİK´in belirlediği enflasyon oranını eleştirdi, iktidarı ekonomiyi bilmemekle suçladı ve 84 milyon nüfuslu Türkiye´de, sokaktaki fiyatlardan haberi olmayan iki kişi olup, bunların birinin Erdoğan, diğerinin ise Bahçeli olduğunu savundu. Bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin de katıldığı kongreye yardımcıları Sadullah Ergin, Nazlı Seda Vural ve bazı genel merkez yöneticileri, il ve ilçe başkanları ile birlikte geldiği İskenderun´da ekonomi politikasını eleştiren Ali Babacan, mevcut uygulamalarla enflasyonun düşmeyeceğini öne sürdü.

'Enflasyon, demek, paranın erimesi demektir'
İktidarın ekonominin, bu çeyrekte yüzde 7,3 büyüdüğünü anlattığını belirten Babacan, 'Bu nasıl büyümeyse anlamadık. İşsizin iş bulamadığı, çocukların yatağa aç girdiği, esnafın elektriğini yakamadığı ülkede büyümeden bahsedemezsiniz. Bu acı tabloyu çözmenin sorumluluğunu iliklerimize kadar hissediyoruz' dedi. İktidarın uyguladığı ´kur korumalı mevduat hesabı´nı eleştiren, ve bunu yoksuldan alıp zengine vermenin adı olarak niteleyen Ali Babacan, 'Kur artınca, mevduat sahipleri mağdur oluyor da mazota 26 lira ödeyen şoför arkadaşım mağdur olmuyor mu? Tam bir devleti batırma operasyonu. Hükümetin enflasyonu düşüremeyeceğini biliyoruz. Niye dört yıldır yapamıyor? Elini tutan mı var? Türkiye, insanların hayallerinden uzaklaştığı bir ülkeye dönüşüyor. Artık kimse hayal bile kuramıyor. Gençler, emekliler, dar ve sabit gelirliler, çiftçiler, esnaf, herkes ama herkes, enflasyon karşısında inim inim inliyor. Artık bu ülkede sabit gelirli bir vatandaşın bir araba bir ev alma hayali bile yok. Eskiden en azından onun bir hayali vardı. Koskoca ülkeyi Survivor setine döndürdüler. Millet hayatta kalmak için çalışıyor. Görüyorsunuz, her şey ateş pahası. Döviz kuru artınca, ülkede A´dan Z´ye her şeye zam geldiği vatandaş bilmiyor mu, anlamıyor mu zannediyorsunuz? Bir de artık sıkışınca, para basıyorlar. Kur Korumalı Mevduat hesabı çıkartılar. O farkı nereden ödüyorlar? Bütçede var mı? 2022 yılının bütçesi yapılırken Kur Korumalı Mevduat hesabı diye bir şey var mıydı? Yok. Peki o farkları nereden ödüyorlar. Dönüyorlar, Merkez Bankası´na para bastırıyorlar, oradan ödüyorlar. Onun için enflasyon yükseliyor. Enflasyon, demek, paranın erimesi demektir' diye konuştu.
Sorunlara ilişkin çözümün güvenle ilişkili olduğunu, ülkede ekonominin düzelmesinin yolunun da güvenden geçtiğini, güven olmazsa ekonomik sorunun çözülemeyeceğini belirten Babacan, sorunlara ilişkin önerdiği 8 maddelik çözüm önerisinde şunları sıraladı: 'Her zaman doğruyu söylemelisiniz. Söz verince tutmalısınız. Emanete hıyanet etmemelisiniz. Hukuk ve adaletli hareket etmelisiniz. Dürüst ve liyakatli kadrolarla çalışmalısınız. Her zaman istişare etmelisiniz. şeffaf ve açık olmalısınız. Her zaman hesap vermeye hazır olmalısınız. Bunları yapın, korkmayın. Türkiye zor zamandan geçiyor ama ülkemize güveniyoruz. Trkiye, AB´nin en büyük ve en genç nüfusuna sahip. Sadece kötü yönetiliyor. Yaşadığımız şey ´el yapımı değil, ev yapımı´ kriz. Başka bir şey değil, Enflasyonu tek haneye indirmek yine bize nasip olacak. Seçim sonrasında ilk 6 ayda nefes alacağız. Bunun için hukuk, adalet ve demokrasiyi güçlendirmek gerekiyor.'

'Artık kronik yüksek enflasyon devri başladı'
Ülkeye güveni getireceklerini, özgür ve zengin bir Türkiye oluşturacaklarını, Türkiye´yi hukukla buluşturacaklarını belirten DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İskenderun´da yaptığı açıklamalarında şunları söyledi: 'Rakamları Ayarlama Enstitüsü, geçen ayın enflasyonun rakamını açıkladı. Neymiş? Yüzde 73.5´muş. İnandırıcılığını artırmak için de ´buçuk´ eklemişler. ‘Enflasyonu o kadar ölçüyoruz ki 73,5´ diye açıklıyorlar. ENAG diye bir kuruluş var. Bağımsız kuruluş. Mayıs ayı sonunda ENAG´ın açıkladığı enflasyon, yüzde 160. 84 milyonluk ülkede, sokaktaki fiyatlardan haberi olmayan iki kişi var: Bir, Erdoğan, diğeri Bahçeli. TÜİK, yayınladığı aylık raporlarda ürünlerin fiyatını listelemeyi durdurmuş. Fiyatları yayınlamayınca, markette vatandaş fiyatları görmeyecek zannediyorlar. Tabii Erdoğan ve Bahçeli alışverişe, markete çıkmadığı için fiyatları görmeyecek doğru, ancak 84 milyonun geri kalan, 83 milyon 999 bin 998 kişi fiyatları görüyor. İki kişi görmezden geliyor, gerçek enflasyonu herkes biliyor. Ülkede artık kronik yüksek enflasyon devri başladı. Yanlışta ısrar, inat bu ülkeyi daha da kötüye götürür. Bu kafayla bunlar ülkeyi, hiper enflasyona bile götürür. Bu enflasyonun sonucu açlıktır, yoksulluktur.'

DEVA Partisi İskenderun İlçe Başkanlığına yeniden getirilen Mehmet Gündüz de, salonun kalabalık olup, çeşitlilik taşıdığını belirterek, 'Bu tablo biçim doğru yerde konumlandığımızı ve doğru yere koştuğumuzun en güzel ibaresidir. Ve ikna edilmiş değil, inanmış İskenderun yönetim kurulunun eseri, cesurların hareketidir' dedi. DEVA Partisi Hatay İl Başkanı Sabit Coşkun ise, ilde 5 kişi ile başlattıkları örgütlenme çalışmasını günümüze getirdiklerini belirtti ve 'Hep birlikte iktidara geleceğiz' diye konuştu.

İskenderun yönetiminde kimler var?
DEVA Partisi İskenderun İlçe Başkanı Gündüz başkanlığında oluşan yönetim, M. Dinçer Kömooğlu, H. İbrahim Akti, Süleyman Sayan, Birkan Gökpınar, Tamam Uzun, H. Onur Bozkurt, Füsun Eker, Erhan boz, Zafer demirci, Gülten Horoz, Nakşi Demirtaş, Pınar Yeşilkaya, Yunus kahraman, Ahmet Anıl, Alaattin Yüksekbaş, Mehmet Kömooğlu, E. Enise Bayer, Onur Gürbüz, Barış Binbay ile 10 yedek ilçe yöneticisi de belirlendi.


Anahtar Kelimeler: DEVA Ali Babacan

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00