‘Kudüs´ tepkisi sürüyor

İsrail´in Kudüs´ü başkent ilan etmesi ve ABD´nin bu karara büyükelçiliği Kudüs´e taşıyarak destek vermesi kararına tepki sürüyor.

11.12.2017 12:16:49 0
‘Kudüs´ tepkisi sürüyor

Eğitim İş Sendikası Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Sinan Cibaroğulları, Kudüs´ün kaderini Filistin halkının belirleyeceğini belirtirken, Uluslararası İnsani Yardım Vakfı (İHH) Antakya Ulus Meydanı´nda, AKP Hatay İl Başkanlığı Atatürk Anıtı´nda protesto mitingi gerçekleştirdi. Hatay Genç Memur Sen Adem Topluluğu da bugün saat 12.30´da MKÜ yemekhanesi önünde Kudüs´ün başkent ilan edilmesi ve desteklenmesi kararını prtesto edecek. 

Eğitim İş Sendikası Hatay 2 Nolu (İskenderun) Şube Başkanı Sinan Cibaroğulları, yaptığı yazılı açıklamada, “Beyaz Saray´ı devraldığından beri ayrıştırıcı, saldırgan, ırkçı bir politika izleyen ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıyacağını deklare etmesiyle, binlerce yıldır bekleyen barut fıçısına bir meşale atmıştır” dedi. Trump´ın bu açıklamasının Filistin sorununu daha da çözümsüz hale getireceğini ve aşırı sağcı Netanyahu yönetiminin faşist politikalarını onaylamak anlamına geleceğini de ifade eden Cibaroğulları, şu açıklamayı yaptı: “Kudüs; İslamiyet-Yahudilik-Hristiyanlık gibi üç semavi dince de kutsal olmasının yanı sıra, medeniyetlerin doğduğu bir kültür beşiği olması nedeniyle de işgalci bir devlete bırakılamayacak kadar önemli bir yerleşkedir. Trump´ın bu vahim hamlesine karşı gün, mazlum Filistin halkını yalnız bırakmama günüdür. Bir kültür mirası olan Kudüs´ün kaderini emperyalist ABD, işgalci İsrail değil, kadim Filistin halkı belirleyecektir. İşgalci devletlere karşı alınacak tavırda en şaşmaz pusula, tüm ülkelerin tam bağımsız olması gerektiğinin altını çizen büyük önder Mustafa Kemal Atatürk´ün şu veciz sözü olmalıdır: Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkûmdurlar.”

Dingil´den ABD´ye kınama
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “ABD tarafından Kudüs´ün İsrail´in başkenti ilan edilmesini kınıyoruz' dedi. Başkan Dingil, yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs kararına tepki göstererek, Kudüs kararının bizler için yok hükmünde olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Yapılan skandal açıklamanın ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın net olarak verdiği tepki çok önemli.Skandal açıklama öncesi gibi açıklama sonrasında da Türkiye´nin azimli ve istikrarlı duruşu tüm İslam âlemine örnek olmalı. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump´ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgedeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir.”

Antakya´da ‘Kudüs´e özgürlük´ mitingi
AKP Hatay il Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı alanında düzenlenen mitingde Kudüs´e yönelik karar, baskı ve işgal girişimleri şiddetle kınandı. Kudüs´e Özgürlük mitingine AKP İl Başkan Vekili Hicret Kumru, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, AKP Antakya İlçe Başkanı Ramazan Alpaslan, Memur-Sen Hatay İl Başkanı Hasan Urhan, parti teşkilatı üyeleri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

İHH´dan Kudüs mitingi
Uluslararası İnsani Yardım Vakfı İHH´nın düzenlediği ‘Kudüs´ mitingi ise Ulus Meydanı´nda yapıldı. mitinge Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Memur-Sen Hatay İl Başkanı Hasan Urhan, Antakya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İsmail Okay, yardım derneği üyeleri de katıldı. Mitingde konuşan Başkan Kimyeci, “Kudüs´te baskının ve işgal girişimlerini şiddetle, nefretle kınıyoruz. Bütün inançlar açısından kutsal kabul edilen bir mekan olan Kudüs, aynı Antakya´da olduğu gibi huzur içerisinde, barış içerisinde tüm insanların inançlarını istedikleri gibi hür bir şekilde yaşayacağı bir ortam olmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Kudüs tepkisi sürüyor

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00