“Külfet büyükşehire, nimetler AK Parti belediyelerine”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Adalet ve Kalkınma Partisi AKP´yi belediyelere yönelik yaklaşımda ‘yandaşlıkla´ suçladı.

29.08.2017 10:46:26 0
“Külfet büyükşehire, nimetler AK Parti belediyelerine”

 Savaş, “Külfeti belediyelere yığarken dengeli yığmak lazım. Nimetleri de ona göre paylaştırmak lazımdı. Ama nerede külfet varsa büyükşehire, nerede nimet varsa da Antakya Belediyesi´ne veya Ak Parti belediyelerine veriyorlar” dedi.

2011 yılından itibaren Hatay´da Suriye savaşının etkisiyle yaşanan daralma ve darboğaz karşısında bir çıkış aradıklarını, başlattıkları kampanyaya destek vermedikleri gibi AKP´li yetkilileri ‘asılsız yorum´ yapmakla eleştiren Başkan Savaş, katıldığı radyo programında iddialara yanıt verdi.

AKP´lileri yanıtladı: Bunların karnı tok
Teşvik konusunda AKP´li yetkililerinin yorum ve değerlendirmelerine de yanıt vererek ‘asılsız´ suçlamalarda bulunduklarını ifade eden Savaş, şunları kaydetti: “Bu teşvik konusunda ben on dört ay bağırdım. İflas eden bir sürü vatandaşımız oluyor. Bunların karnı tok olduğu için Biz halkımıza gidince bizimle el ele verip halka beraber gelselerdi. Ben her aşamada onları davet ettim.Hiçbiri de gelmedi. Halkımıza teşekkür etmek amacıyla Perşembe günü basın toplantısına davet ettim. Bir tanesi bile yoktu piyasada. Siyaset yapıyorsan bunun gereğini de yapacaksın. Hatay halkı hakkını istiyor.517 bin 259 imza toplamış ama onlar orada yoklar. Bu da ya sorumluluk almıyorsun ya sorunlardan kaçıyorsun ya da bu işi inkar ediyorsun anlamına geliyor.”

“Nimetler AK Partili belediyelere”
HBB´ye devredilen bütün göletlerin su kaçırdığını, su tutulamadığı örneğinden yola çıkan Savaş, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Madem öyle bitirsinler barajları biz de teşekkür edelim. Külfeti belediyelere yığarken dengeli yığmak lazım. Nimetleri de ona göre paylaştırmak lazımdı. Ama nerede külfet varsa büyükşehire, nerede nimet varsa da Antakya Belediyesi´ne veya Ak Parti belediyelerine veriyorlar. Sayın Celalettin Lekesiz o zaman Hatay Valisi idi. Şimdi Merkez Valisi. İnşallah bizler bu yaptıklarının hesabını ahirette Hatay halkı olarak soracağız. Bir belediyeyi iflas etti diyorsunuz ama bunu konuşurken iktidar olarak neleri bize bıraktılar ona bakmak lazım. Sadece 200 milyonu Büyükşehire bıraktılar. 800 milyon da HATSU´ya bıraktılar. Nerede borç varsa Lütfü Savaş´a ve Büyükşehire bıraktılar. Nerede nimet varsa da Ak Partili belediyelere. Büyükşehir ile ilgili borçlarımızı bitirdik ama HATSU´nunki öyle kolay kolay bitmez. 1997´deki borcu Hatay Büyükşehir Belediyesi´nden kesiyorlar. Antakya Belediyesi´nde ama hiç böyle borç yok. Sayın Kimyeci ne iş yapar? İl başkanıyken ne yaptı? Bunun hesabını kendi partisine sorsaydı. Bu borç varsa 20 yıldır neredeydiniz? İsmail Kimyeci ancak çanta taşımasını bilir. Çanta taşımaktan başka hiçbir özelliği yoktur. Bunun dışında teşvik konusunda madem öyle zaten 5´i alıyor ve hiçbir fark yoksa neden bu kadar bağıralım ki. Madem böyle son bir yılda 7 tane büyük fabrika niye Hatay´dan Osmaniye´ye taşındı? 5 bin insanımız işsiz kaldı. Bunun hesabını niye vermiyor bu arkadaşlar?”

“Sırtlarını Cumhurbaşkanına dayamışlar”
5. teşvik bölgesi talebiyle ilgili değerleri ve verileri de paylaşan Başkan Savaş, karşı çıkışları ise ‘bilimden uzak´ olmak şeklinde yorumladı. Savaş, şöyle konuştu: “Bu arkadaşlar bilimden uzak oldukları için Sayın Cumhurbaşkanımıza sırtlarını dayamışlar. Ama bunların da kendi partilerine destek vermeleri lazım. Padişahım çok yaşa demekle siyaset yapılmaz. Sayın Kimyeci siyasete girmemi istiyor. Ben zaten siyasetteyim. Ben siyaseten belediye başkanı seçilmişim ve belediye başkanlığının hakkını vermek zorundayım. İnsanlarımız burada aç gezerken çocukları aç uyurken belediye başkanı olarak sesimi çıkarmayıp evimde oturmam mı gerekir? Madem ben siyaset yapıyorsam, Hatay halkı 21 günde 517 bin 259 imzayı niye versin? Ben arkamda şu kadar adam var diye demem. Madem arkadaşlar Hatay hakkını istiyor diyor Biz Perşembe günü davet ettiğimizde gelselerdi. Ben orada herkese konuşma fırsatı verdim. Ankara´da yani genel merkezde ciddiye alınmıyorsam ben o siyaseti yapmam. Bu arkadaşlar çıkacaktı ve Hatay´ın şuanki gelmiş olduğu durumu açıklayacaklardı. Bizler hak dinimize göre hareket ederiz. Ve inançlı insanlarız. Birbirimizin hakkına tecavüz etmeyelim. Millete çamur atmayalım.Topladığımız imzalar ile ben arkadaşlarıma söyledim ilgili bakanlarımız randevu verirlerse gideceğiz. Eğer vermezlerse de Cumhurbaşkanına gideriz.”

“Kimyeci bir tane ne hizmet getirdiğini söylesin”
Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, ‘Hatay Hakkını İstiyor´ imza kampanyasına ve çalışmalara yönelik iddialarda bulunan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci´yi de ´hamaset, çamur atmak ve ileri geri konuşmakla´ eleştirdi. Savaş, “Kimyeci bana bu şehre bir tane ne hizmet getirdiğini söylesin. Üç yıldır belediye başkanı iki kat bina yaptığını söylesin bana. Ha bire parke döşüyor. Köydeki hemşehrilerimiz bile sıkılmış artık parkeden” dedi.
İmza kampanyası ve gerçekleştirdiği hizmetler ile ilgili asılsız iddialarda bulunmakla suçladığı Başkan Kimyeciyi yanıtlayan Savaş, katıldığı bir radyo programında şu değerlendirmeyi yaptı: “Bir konuyu konuşmak için bilmek gerekir. Bilmek için de okumak ve araştırmak lazım. Bu işler hamaset, çamur atmak ve ileri geri konuşmakla olmaz. Ben hepsine saygı duyuyorum. Ben rakamlarla konuşuyorum. Büyükşehir yasası ile belediyeyi kurduğunuzu düşünün .Büyükşehir olunca belli kurumlarda çeşitli düzenlemeler oluyor. İktidar olarak adı Adalet ve Kalkınma Partisi. Çok ihtişamlı bir isim ve sorumluluğu da yüksek bir isim. Ayrıca sorumluluğu iddialı iki kelimenin birleşimi. Büyükşehiri kurduk. Sayın Kimyeci´nin tuzu kuru. Ekonomik durumları iyi. On beş yıldır iktidarlar .Herkes herkesi çok iyi tanıyor. O konuda kimsenin ileri geri konuşmasına gerek yok. Sayın Kimyeci on beş yıldır bu partinin il başkanı. Daha sonra belediye başkanı oldu. İsmail Kimyeci bana bu şehre bir tane ne hizmet getirdiğini söylesin. Üç yıldır belediye başkanı iki kat bina yaptığını söylesin bana. Ha bire parke döşüyor. Köydeki hemşehrilerimiz bile sıkılmış artık parkeden. Artık başka şeyler yapsınlar.”

İmza sayısı 545 bine ulaştı
Hatay´ın 5. teşvik bölgesine geçmesini talep eden imza kampanyasında imza sıyısının 545 bine ulaştığını da kaydeden Başkan Savaş, şunları söyledi: “Biz Hatay halkından Hatay´ın ekonomisi için imza istedik. Ve Ankara´ya gitmek için hemşehrilerimiz 517 bin 259 imza topladı. Toplantımızın ardından aktif toplamayı bıraktık. Şuanda muhtarlıklarda ve birikmiş olan imzaları alıyoruz. En son toplanılan imzalar 545 bin olmuştu. Biz imza kampanyasını bir buçuk ay sürdürseydik 800-850 bin imzayı rahat bir şekilde bulurduk. Demekki ihtiyaç var ki insanlarımız imzalamış.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00