Kullanılmayan arsalarda ‘sağlık ve güvenlik´ sorunu

Kent içinde sahiplerinin uğramadığı, kullanmadığı boş arsalar mahalle sakinlerinin çöplerini, tadilat çalışması yapanların molozlarını, kullanılmayan ev eşyalarının döküldüğü bir alana dönüşüyor kısa zamanda.

GÜNCEL 11.09.2018 11:31:23 0
Kullanılmayan arsalarda ‘sağlık ve güvenlik´ sorunu

İskenderun/SES

 Eğer bir de ağaçlıklı ise boş arsanın ‘zula mekana´ dönüşmesi de hızlanıyor. Aynı mahalle sakinleri için bu kez hem haşere ve farelerin yaşam alanı oluşturarak ürediği hem de zulayı kullananlarla ‘güvenlik sorunlu alan riski´ artıyor. Barbaros Mahallesi 135 nolu sokakta da yaşanan tam bu; güvenlik ve sağlık sorunu.
No 8´deki boş arsa özel mülk. Barbaros Mahallesi 135 nolu sokak sakinlerinden Ali Kurum, Temmuz ayında evine taşındığında zemin kattaki evinin balkonuyla komşu arsadaki moloz, çöp yığınlarını İskenderun Belediyesi işbirliğiyle kaldırttıklarını, ‘gayrimeşru´ mekan oluşturduğu için bazı ağaçları kestirdiklerini söyledi. Arsadaki temizlik çalışmasının tamamlanmadan, yarıda bırakılmasından yakınan, çöp ve moloz temizliğinin ardından evlerin hamamböceklerinin istilasına uğradığını gösteren Ali Kurum, moloz ve çöp yığınlarından geriye kalanların da taşınarak düzenlenmeden haşere ve fare üreme sorununun çözümlenemeyeceğini belirtti.
Sokak cephelerine yazdırdığı ´çöp dökmek yasaktır´ levhaları da astıran Kurum, “Mülk sahibini bulamadım. Bu arsa evimin balkonunun önü. Temmuz´un 23´ünde taşındım. Bura ağaç doluydu. İçinde esrar, alkol içenler barınıyordu. Ben gelince bazı ağaçları söktürdüm. Belediyeye müracaat ettim. Molozlar için 50 lira para yatırdım. Eski koltuklar, atıklar vardı. Kepçeyle kopladılar. Geri kalan için ise söz vermelerine rağmen bekliyoruz. Ben geleli artık kimse atığını, çöpünü bırakmıyor. Bu pisliği belediye mi toplar, şahıs mı? Burası şahıs malı ama bu pisliğin içinde, çevresinde vatandaş oturur mu?” diye sordu.
“Bu çöpün, pisliğin içinde oturmam” diyen sohbete 40 yıldır aynı sokakta oturan ‘bir komşu´ boş arsaların mülk sahipleri tarafından duvar, tel çitle çevrelenmesi gerektiğini ifade etti: “Burası özel mülk. Şahıs malı. Arabistan´da çalışıyor. Boş olan yere herkes çöpünü atıyor. Bu adam da tahammül etmiyor. Belediye araçlarıyla buradaki Suriyelilerin çıkarken attıkları eski ev eşyalarını, çöpleri topladılar, bazı ağaçları kestiler. Daha ne yapılsın?”
Sohbete arsaya açılan penceresinden katılan diğer bir komşu da artık penceresini açabilmekten memnun: “Herkes dolgusunu, çöpünü, fareyi bile buraya atıyordu. Sağlık sorunu bile oluşturuyordu. İnsan insanlığını bilmeli, yoksa istediği kadar evini temiz tutsun yetmiyor. Ancak ağaçlara kuşlar yuva yapıyordu. Ama sık ağaçlardan dolayı arsa içine gireni göremezdiniz. Güvenlik sorunu vardı.”


Anahtar Kelimeler: Ali Kurum boş arsa

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04