Kültür Han Projesi tanıtıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Belen Belediyesi işbirliği ile Belen Pazar yerinde yapılması planlanan Kültür Han Proje Tanıtımı dün yapıldı.

14.09.2017 10:43:29 0
Kültür Han Projesi tanıtıldı

 Belen Belediyesi konferans salonundaki tanıtım, Kültür Bakanlığı Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Serhat Akçan tarafından yapıldı. Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Hatay İl Kültür Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör´ün de katıldığı tanıtım toplantısında konuşan Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Akçan, projede Kabaltı Restorasyonu, Kent Meydanı, Köylü Pazarı, Kültür Han´ın olacağı ve Kültür Han´ın içerisinde müze, kütüphane, sergi, konferans, sinema, tiyatro ve diğer kültürel ve sosyal etkinliklerin düzenlenebileceği mekanların olduğunu ifade etti.

Akçan, 'Belen için muhteşem bir projeyi hayata geçiriyoruz. Şehirlerdeki kültürel faaliyetler için nitelikli mekanların arttırılmasında, yerel yönetimlerle işbirliğinin öneminin farkındayız' diye konuştu. Akçan, 'Bizleri heyecanlandıran projelerimizin Belen´e, halkımıza, hayırlı olmasını diliyorum. Bu projelerle üzerinde Osmanlı, Selçuklu ve Cumhuriyet dönemlerinde kullanılan mimari yapılardan esinlenerek Anadolu´muzun kardeşlik, estetik ve misyonunun motifleşeceği bir çalışma' dedi ve Belen Belediye Başkanı Vurucu´ya, bu projenin hayata geçirilmesindeki çabaları için teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: Kültür Projesi tanıtıldı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00