Külünk: Dünyanın jeopolitik merkezinde yaşıyoruz

AKP İstanbul eski milletvekili Metin Külünk, “Her sabaha, dünyada kolay kolay hiçbir devlete nasip olmayan bir güçle uyanıyoruz.

GÜNCEL 16.03.2020 11:43:31 0
Külünk: Dünyanın jeopolitik merkezinde yaşıyoruz

İskenderun/SES

Çünkü biz Anadolu topraklarında büyük millet, büyük devlet olarak dünyanın jeopolitik merkezinde yaşıyoruz” dedi.
Külünk, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Yeniler Topluluğu tarafından düzenlenen Yükselen Güç Türkiye ve Vatanseverlik adlı konferansında ´Bahar Kalkanı Harekatı, bölgesel dengeler, Türkiye´nin yeni dünya düzeni arayışındaki etkinliği´ konularını değerlendirdi.
Zor ama bir o kadar da şanslı bir coğrafyada olduğumuzu belirten Külünk, “Her sabaha, dünyada kolay kolay hiçbir devlete nasip olmayan bir güçle uyanıyoruz. Çünkü biz Anadolu topraklarında büyük millet, büyük devlet olarak dünyanın jeopolitik merkezinde yaşıyoruz. Bu başlı başına bir güçtür. Genç kardeşlerimizden özellikle rica ediyorum ki coğrafya ve dünya haritası ile aranızdaki ilişki iyi olsun. O zaman bu olayları ve gücümüzü daha iyi anlayabilirsiniz. Tarihsel medeniyet birikimimizin yanında medeniyet kurucu ve taşıyıcı bir millet oluşumuz ve yedi asırdır küresel güç dengesinde önemli bir konumda oluşumuzdan bu güce sahibiz” diye konuştu.

“Yeni dünyayı okuyabilmenin referanslarından birisi dijital devrimdir”
Türkiye´siz bir dünya sistemi kurulamayacağını kaydeden Külünk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu coğrafyada en son sözü biz söyleriz. Biz, son sözümüzü söylemedikçe asla bu oyun bitmez. Bulunduğumuz coğrafyada büyük bir millet ve büyük bir devlet olarak yeni dünyanın inşasında bizim söylediğimiz ve söyleyeceğimiz sözler belirleyici olacaktır. Dünya yeni düzenini aramaya girişti. Yeni dünyayı okuyabilmenin referanslarından birisi dijital devrimdir. Bu parametreleri okumadan, işlemlerini görmeden hayatınızı şekillendirmeyiniz. Doğrudan hayatın ruhunu, aklını ve eşyasını anlama noktasındaki tercihleriniz bunları anlamaktan geçmektedir. Osmanlı İmparatorluğu, zamanında Rönesans gibi, sanayileşme gibi alanlarda geri kaldı. Bunların sonuçlarını hep birlikte gördük. İşte bu sebepten yeni dünyanın asıl yükseliş parametrelerini iyi anlamamız ve okumamız gerekmektedir. Hepimizin ortak bir değeri var o da ‘´vatan´´. Ortak değerimiz olan vatanımızın güçlenmesi, devletimizin güçlü olması ve ülkemizin bağımsızlığının sağlam olması için başarılmış her şeyden hepimiz sorumluyuz. Bunlar hepimizin nesiller boyu sahipleneceği değerlerdir. Bu doğrultuda sizlerden düşünmenizi istediğim bir şey var: ‘´Biz bunları sağlamak için ürettik de olmadı mı, yoksa ürettik de engellendi mi?´ bunu iyi anlamamız gerekmektedir.´´
MKÜ Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Önlen, Prof. Dr. Okan Şener, Prof. Dr. Fatih Sakin, Genel Sekreter Doç. Dr. Erhan Yengil ile fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00