Kum zambaklarına dikkat çekti

HBB Daire Başkanı Çiçek, 158 km uzunluğundaki sahil şeridi temizlerken deniz kaplumbağaları, kum zambaklarının yaşam alanlarında sağlıklı gelişebilmelerine de katkı sağladıklarını belirtti.

HATAY 13.10.2023 13:07:00 0
Kum zambaklarına dikkat çekti

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mahir Çiçek, Hem denizin içinden hem denizin kıyısında yılın 12 ayı temizlik çalışmalarını sürdürdüklerini, ancak deniz kumullarının unutulmaması gerektiğini söyledi. Çiçek, “ Tüm kıyılarımızı yılın 12 ayı temizlemeye devam edeceğiz. Hem denizin içinden hem denizin kıyısından temizlik faaliyetleri yürütüyoruz. Unutmamamız gereken bir gerçek var burada; deniz kumulları. İskenderun kertenkelesi, yeşil deniz kaplumbağaları gibi canlılarla birlikte bu hayatı paylaşıyoruz. Hatay bizim evimiz. Evimize yurdumuza sahip çıkacağız” dedi.

Özellikle Samandağ ve Arsuz kıyılarında yetişen ve endemik bir tür olan kum zambaklarının koruma altında olduğunu hatırlatan Çiçek, “Kum zambakları bize moral, motivasyon sağlıyor. Kum zambakları, bizim için özel bir niteliğe sahip olduğundan dolayı onu korumaya devam ediyoruz. Çünkü biz sadece insan için değil, aynı zamanda doğanın geleceği için de mücadele ediyoruz” diye konuştu.

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı olarak 2015 yılından beri, 80 personel,  4 iş makinesi ve 2 tekneyle Hatay’ın denize kıyısı olan Arsuz, Dörtyol, Erzin, İskenderun, Payas, Samandağ ve Yayladağı ilçelerini kapsayan 158 km uzunluğundaki sahil şeridinde temizlik çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Çiçek, ekiplerin bir taraftan depremzede vatandaşların bir nebze nefes alabilmelerini sağlamak ve kıyı bölgelerinde turizm faaliyetlerinin devam edebilmesine katkı sunmak amacıyla kıyı temizlik çalışmalarını yürütürken, diğer taraftan da deniz kaplumbağaları, kum zambakları ve bu alanlar dışında yaşamlarını sürdüremeyen canlıların yaşam alanlarında sağlıklı gelişebilmelerine de katkı sağladıklarını kaydetti. 


Anahtar Kelimeler: zambaklarına dikkat çekti

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19