Kupa birkez daha Hatay´ın

26. Kadınlar Basketbol Cumhurbaşkanlığı Kupası

SPOR 12.10.2018 12:14:31 0
Kupa birkez daha Hatay´ın

Akın Bodur/İskenderun

Türkiye kadın basketbolunun en büyük kupası olan Cumhurbaşkanlığı Kupası´nda Fenerbahçe ile karşı kaşıya gelen Hatay Büyükşehir Belediyespor, maçı 61-47´lik skorla kazanarak, ikinci kez Cumhurbaşkanlığı Kupası´nı kazandı. 26. Kadınlar Basketbol Cumhurbaşkanlığı Kupası, birkez daha Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımının oldu. HBB kadın basketbol takımı, üst üste kupayı kazanmış oldu.

Fenerbahçe´ye 14 fark attılar
Adana ASKİ Atatürk Spor Salonu´nda önceki gün oynanan karşılaşmada, Kadınlar Basketbol Ligi´nin son şampiyonu Fenerbahçe´yi yenen Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, 26. Cumhurbaşkanlığı Kupası´nı müzesine götürdü. Maçta iyi bir oyun sergileyen ve Fenerbahçeyi farklı skorla yenen Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, lig ve kupa şampiyonu olan rakibie karşısında kupa kazandıran bir galibiyet elde etti.
Maçın ilk çeyreğini Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı 11-16 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de iyi bir oyun sergileyen HBB Kadın Basketbol Takımı, dış atışlardan ürettiği sayılarla soyunma odasına 25-28 önde gitti.
Karşılaşmanın ikinci yarısı ve üçüncü çeyreğinde Hind Ben Abdelkader´in üst üste bulduğu sayılarla farkı arttıran Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, son çeyreğe 37-43 önde girdi. Çekişmeli geçen maçın final çeyreğinde rakibine göre daha az hata yapan HBB Kadın Basketbol Takımı, maçı 61-47 kazandı ve 26. Cumhurbaşkanlığı Kupası´nın sahibi oldu.

Kupayı vali ve milletvekili verdi
Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, 26. Cumhurbaşkanlığı Kupasını, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu´ndan aldı. Karşılaşma sonrası maçı değerlendiren Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı antrenörü Aikaterini Chatzidaki, rakipleri Fenerbahçe karşısında üstün bir oyun sergileyerek, maçı kazandıklarını ve kupayı alıp, müzelerine götürdüklerini ifade etti. Kazandıkları maçla ikinci kez kupayı aldıklarını anımsatan Chatzidaki, ülkede basketbolun en büyük kupasini Hatay´a getirdikleri için mutlu olduklarını anlattı.

Vali Ata: Takım başarı çıtasını yükseltti
Hatay Valisi Erdal Ata da HBB Kadın Basketbol Takımının şampiyonluğunu kutladı. Vali Ata, yayınladığı kutlama mesajında şunlara yer verdi: 'Fenerbahçe Kadın Basketbol takımını 61- 47´lik bir skorla yenerek bu yıl 26.´sı düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası´nı ikinci kez müzesine götürme başarısını gösteren Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol takımını yürekten kutluyorum. Geçen yıl elde ettiği şampiyonluğu tekrar elde ederek ulaştığı başarının tesadüf olmadığını gösteren bu zafer; Hatay ilimizin tüm spor branşlarında başarıya ulaşması için her türlü desteği veren başta Hatay Büyükşehir Belediyesi yönetimi olmak üzere kadın basketbol takımı idarecileri, teknik ekibi, başarının asıl sahibi sporcuları ve daima takımının yanında olan taraftarlarına aittir. Bu yıl ortaya koyduğu yüksek performans ve kazanma arzusu ile şampiyonluğu sonuna kadar hak eden HBB Kadın Basketbol takımının başarısı, bundan sonraki yıllar için beklentileri artırmış ve başarı çıtasını oldukça yükseltmiştir. Kadın Basketbol Takımımızın başarısında pay sahibi olan herkesi ayrı ayrı tebrik eder, kulüp yönetimi, teknik ekibi, sporcusu ve taraftarını kutlar, başarılarının devamını dilerim.'
Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da şu değerlendirmeyi yaptı: 'Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, Fenerbahçe´yi 61-47 mağlup ederek, 26. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası´nı İiimize kazandırdı. Asbaşkan olduğum spor kulübümüzün bu en büyük kupayı tarihinde ikinci kez kazanması, 7 yıldır Suriye iç savaşının gölgesinde, ekonomik ve sosyal zorluklarla mücadele eden İlimize olağanüstü moral ve motivasyon sağladı.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57