Kurban kesim ücreti 500 lira

Küçükbaş için 50 lira, büyükbaş için 500 lira kurban kesim ücreti belirleyen Kurban Kesim Komisyonu, kendi işyerlerinde, çiftliklerde kesim yapmak isteyenlerin İlçe Müftülüğüne yazılı başvuru yapmasını istedi.

İSKENDERUN 27.07.2019 11:54:45 0
Kurban kesim ücreti 500 lira

İskenderun Belediyesince Modernevler Mahallesi, Prof. Muammer Aksoy Caddesi üzerinde Askeri Lojmanların yanındaki kurban satış yeri ile ilgili düzenleme çalışmaları yapılacak. 

İskenderun Kaymakamı İskenderun Yönden´in başkanlığında toplanan İlçe Müftülüğü Kurban Hizmetleri Komisyonu, 2019 yılı Kurban Bayramına yönelik bir dizi karar aldı. İskenderun Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğindeki toplantı, komisyon üyelerinin ve ayrıca İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, 51´nci Albay Can Afacan ve Kasaplar Odası Başkanı Nevzat Sert´in katılımıyla 22 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Satış taahhütnamesi de verilecek
Kurban satış yerinin telle çevrilmesi, gerekli alt- yapı ve su gedirlerinin dü- zenlenmesi, satıcıların ihtiyaçları için seyyar mescit, banyo-tuvalet ayanlan- masıyla ilgili düzenlemeyi kararlaştıran komisyonun diğer düzenlemesi ise şöyle: “Satış alanının çakıl taşlarıyla düzeltilmesi, satış alanına büyük bir bez afişle ‘Kurban satış yeri´ yazılması, satış yapan mal sahip- lerine verilmek üzere Satış Yeri Taahhütnamesi düzenlenmesi, kurban satış zamanında atıkların zamanında periyodik olarak temizlenmesi, kurban satış yerinde insanların kolay ulaşımı ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için brandalı üstü kapalı alanların yapılması.”

Kesim ücreti küçükbaş için 50 lira
Satış alanında kesim yapmayı yasaklayan komisyon, kesim izni verilen yerlerin yine bez afişle belirlenmesini de istedi. Küçükbaş hayvan kesim ücretini 50 lira, büyükbaş hayvan kesimini ise 500 lira olarak karara bağlayan komisyon kararında, “Komisyonca yapılan denetim sonrasında uygun görülen ve toplu Kesim yeri olarak belirlenen ve Kurban satış yerinde isimleri bez afişle yazılı yerlerde kesim yapılacağı uygun görülmüştür” denildi.

Çiftlik kesimi müftülük başvurusu sonrası
Topluca kendi işyerlerinde, çiftliklerde kesim yapmak isteyenler ise önce başvuruyu karara bağlayan komisyon, bu noktalardaki denetimin ardından verilecek uygunluğun onayı üzerine kesim izni verecek. Yine bu noktalardaki kesim izni için bir defaya mahsus makbuz karşılığında 190 bin lira ücret ödenmesi kararlaştırıldı.

Sahte paraya karşı kalem dağıtılacak
Kurban satış ve kesim yerleriyle ilgili önlemleri 11 maddeyle düzenleyen komisyonun diğer kararları şöyle: “Kurban Satış alanında sahte para alış verişini önlemek üzere tüm satıcılara sahte para ayrımı yapan kalem dağıtılması. Kurban hizmetlerindeki görevlendirmelerin Kaymakamlık oluru ile yapılmasına, yapılan denetimlerde Araç olarak da 31 UE 002 plaka nolu İskenderun Müftülüğüne ait aracın denetim için kullanılması. Kurban satış yerinde kesinlikle kesim yapılmasına izin verilmeyecektir. Kurban Bayramı günlerinde İskenderun Belediye Zabıta ve Büyükşehir Zabıta ekiplerinin sık sık cadde ve sokaklarda denetim yapması. Kesim ücretlerinin Kurban Hizmetleri Komisyonunca 2016 yılında bastırılan makbuzlar karşılığında alınmasına. Personel harcırahları, yemek ve denetim yapan araçların yakıt giderleri ile diğer Kurban hizmetleri masraflarının fatura, ücret ödeme bordro çizelgesi veya Tutanak mukabilinde yapılmasına, Kurban Hizmetleri gelirlerinden varsa artan meblağın Türkiye Diyanet Vakfı hesabına aktarılmasına. Kurban satış alanı için İskenderun Belediyesi zabıtası tarafından oluşturulacak denetim ekibi ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından oluşturulacak denetim elamanları tarafında sık sık denetlenmesi ve ayrıca Kesim Yerleri Denetimlerinin ise Komisyon üyelerinden; İlçe Sağlık Müdürlüğü Temsilcisi Fırat Keskin, İlçe Tarım Müdürlüğü Temsilcisi Ercan Başar, Müftülük VHKİ Muzaffer Köklü tarafından yapılmasına karar verilmiştir.”


Anahtar Kelimeler: Kurban kesim ücreti lira

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00