Kurbanlıklar satışa hazır

Anadolu´nun dört bir yanından kurban satıcılarının geldiği İskenderun´da kurban satış ve kesim alanında küçükbaş kurbanlıklar 600 ile bin 200 lira arasında satılıyor.

24.08.2017 11:09:49 0
Kurbanlıklar satışa hazır

Berkay Arıkan/İskenderun

İskenderun kurban satış ve kesim alanına Ağrı Doğubeyazıt´tan gelen kurban satıcısı Samet Tilaver (27), bazı vatandaşların kurban fiyatlarını pahalı, bazılarını ise makul bulduğunu söyledi.
Küçükbaş kurbanlık fiyatlarının 600 ile bin 200 lira arasında değiştiğini belirten Tilaver, her yıl en çok satışı hafta sonları yaptıklarını, gelecek hafta sonunda satışların artacağını düşündüklerini ifade etti.

10 yıldır hayvancılıkla uğraşıyor
2 bin koç ve koyunlarıyla birlikte Doğubeyazıt´tan İskenderun´a gelen genç satıcı Tilaver, 27 yıllık yarısını hayvancılık sektöründe geçirdiğini belirtti ve şöyle konuştu, 'Hayvancılık zor bir sektör, bununla yaşam mücadelesi veriyoruz. Firmamızla birlikte 2 bin hayvanımızın besisini yaptık İskenderun pazarına getirdik. Allah´ın izniyle bismillah dedik. Biraz fiyatların çok yüksek olduğunu düşünüyor insanlar. Ama bizim için öyle değil. Maliyetlerimiz çok ağır. Özellikle ot saman maliyetleri epey bir arttı. Gerektiği gibi mücadelemizi veriyoruz. Çiftleşmeyen hayvanlarımız var, bunlarla nasıl mücadele vereceğiz bilemiyoruz. Yulaf fiyatları arttı, yoncanın tonu bin 200 liraya çıktı. Nasıl mücadele vereceğiz, bunun için devletimizden bizi desteklemelerini bekliyoruz.'

Ücretler hemen hemen aynı
Bin 300 kurbanlığıyla Kars´tan gelen Ahmet Ceber ise genel olarak satış fiyatlarının kendilerini memnun etmediğini, maliyetin yüksek olmasından dolayı tatmin edici fiyatlarla satış yapamadıklarını söyledi. Ceber, küçükbaş kurbanlıklarını 700 ile bin 500 lira arasında satışa çıkardığını söyledi.
Pazara Urfa´dan gelen Yunus Demir, bu sene ekinlerin az olması nedeniyle geçen seneye oranla fiyatların biraz daha yüksek olduğunu, kurbanlıklarını 650 ile bin 400 lira arasında sattığını anlattı.

Belediyenin istediği rakam yüksek
İskenderun Otoban girişinin yanındaki arazida satışa açılan kurban pazarında satıcılar, İskenderun Belediyesi´nin istediği 750 TL kira bedelini ağır buldular. Siftah yapamayan bazı satıcılar ise bu kira bedelinin düşürülmesi gerektiğini savundu.

 


Anahtar Kelimeler: Kurbanlıklar satışa hazır

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29