Kurslar pazartesi başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan´ın himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı´nın koordinatörlüğünde geçen ay hayata geçirilen ´okuryazarlık seferberliği´ kapsamında İilçede başlatılan çalışmalar sürüyor.

EĞITIM 3.03.2018 10:37:40 0
Kurslar pazartesi başlıyor

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, proje kapsamında, ilçe milli eğitim müdürlüğü ile diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde projeyi yaygınlaştırmak ve okuma yazmayı bilmeyen vatandaşlara ulaşmak üzere harekete geçti. İskenderun Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, proje, okuma-yazma bilmeyen vatandaşların birinci kademe yetişkin okuma-yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak ikinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmelerini amaçlıyor.

Açıklamada şunlara yer verildi: 'Okuryazarlık seferberliği projesi kapsamında yapılacak çalışmaların daha etkin ve daha verimli olmasını sağlamak amacıyla okuryazarlık seferberliği yürütme komisyonu oluşturan kaymakam Recep Soytürk, tecrübeli okul idarecileri, eğitimciler ve eğitim gönüllüleri ile karşılık fikir alışverişinde bulunarak projenin kusursuz bir şekilde uygulanmasına ehemmiyet gösteriyor. Kaymakamlık toplantı salonunda, kaymakam Recep Soytürk başkanlığında gerçekleştiren istişare toplantısında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Köseoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Nesim Sarı, İGEV Başkanı Şefik Uyar, okul idarecileri ve muhtarlardan oluşan komisyon bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.'

Eğitim ve öğretim hakkından yararlanamayan ve temel okuma yazma eğitimini tamamlamayan kişilerin, yasaların kendilerine verdiği diğer hak ve özgürlüklerden de yeterince yararlanamadıklarını ifade eden kaymakam Soytürk, 'Okuma yazma bilmek günlük yaşamın olmazsa olmazıdır. Bir otobüse binerken, ödeme yaparken, saate bakarken veya birini aramak istediğimizde, kısacası günlük yaşamın her anında okuma yazmayı bilmek bir bireyin özgüveninin temelini oluşturmaktadır” değerlendirmesini yaptı. Okuma yazma bilmeyen vatandaşa ulaşmak için etkin bir duyuru ve tanıtım yapılmasının yanı sıra vatandaşın telkin edilmesinin de önem taşıdığını belirten Soytürk, komisyon üyelerinin de önerileriyle, ilçede projenin uygulanması süreci belirledi. Proje kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşlara ulaşmak amacıyla, ´mesaj bildirisi, broşür, pankart, afiş ve ilan hazırlanması v.b. tanıtım faaliyetlerinin yanı sıra eğitim kurumları, okul idarecileri, mahalle muhtarları, yakın çevre, eş, dost ve akraba işbirliğiyle okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın tespit edilmesi ve mahallinde bilgilendirmenin sağlanarak ilgili yerlere yönlendirilmesi, Cuma hutbesinde cemaatin bilgilendirilmesi vb´. planlanarak, çalışma başlatıldı.

Kurslara katılak için başvuru yerleri
Okuma Yazma Kursları, 05 Mart Pazartesi başlayacak. Kurslara katılmak isteyen vatandaşların, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, muhtarlıklaryâda kendilerine en yakın okul müdürlüklerine başvurması gerekiyor. Kursa müracaat edecek vatandaşlara kurs yeri ve kurs saatleri ile ilgili gerekli kolaylıklar da sağlanacak.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00