Kurtbağı´nda Kayısı Festivali

Arsuz Kaymakamlığı, Arsuz Belediyesi, Arsuz Turizm ve Kültür Derneği ile Kurtbağı Mahallesi Muhtarlığının işbirliğiyle düzenlenen Kurtbağı Kayısı Festivalinde kayısı üreticileri yarıştı.

GÜNCEL 5.07.2019 10:56:33 0
Kurtbağı´nda Kayısı Festivali

İskenderun/SES

 Muhtar İhsan Kızıldağ, üreticinin gölet ve kooperatif talebini dile getirdiği festivalde Arsuz belediye Başkanı Asaf Güven, markalaşma çabasına işaret etti, Kaymakam Musa Sarı tanıtıma destek taahhüdünde bulundu.
Aroması, tadı, kalitesi ve büyüklüğüyle bilinen Kurtbağı Kaysısı´nı tanıtmak, Arsuz turizmini canlandırmak ve vatandaşın güzel vakit geçirmesini sağlamak amacıyla düzenlenen festivalde halkoyunları gösterisi, çuval yarışması, en çok kayısı yeme yarışması, en güzel kayısı reçeli yarışması yapıldı ve en güzel kayısı yetiştiricileri ödüllendirildi. Festivalde konuşan Kaymakam Musa Sarı, Arsuz´un doğa ve su sporları merkezi olduğu gibi en kaliteli tarımın da yürütüldüğü, her yeri sürprizle dolu bir turizm cenneti olarak tanımladı. Yetiştirilen kaysıların aroma ve büyüklüğünün göz oldurduğunu ifade eden Sarı, 'Arsuz, aynı zamanda verimli topraklara sahip önemli bir tarım ilçesidir. Her geçen gün tarım toprakları daha bereketli daha verimli hale geliyor. Düzenlenen festivallerle ilçeyi de daha tanınır hale getireceğiz' dedi. Ürün çeşitliliği ve kalitesi açısından Arsuz´un değerlerine dikkat çeken Sarı, tanıtım desteğinin önem taşıdığını ve buna desteği taahhüt ettiklerini kaydetti.

Güven: Markalaşma çabası sürüyor
Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de konuşmasında kayısının insan sağlığı ve beslenmesindeki yerine dikkat çekerek, bölgede kayısının markalaşma ihtiyacına işaret etti. Belediye olarak değerleri ve ürünleri markalaştırmak, tanıtmak üzere çalışma yürüttüklerini kaydetti. Başkan Güven, “Amanos dağlarının eteklerinde bulunuyoruz. Amanos dağlarının bitki örtüsünü hepimiz biliyoruz ki Türkiye´nin en çok sayıda endemik bitkiye sahip dağlardan bir tanesidir. Bu özel bölgede yetişen ürünlerden biri olan kayısıdır. Arsuz´un bir çok bölgesinde yetişen kayısı, Türkiye´de de gittikçe markalaşmayı hakketmektedir” diye konuştu.

Muhtar´dan gölet ve kooperatif talebi
Kurtbağı Mahallesi Muhtarı İhsan Kızıldağ, kayısı, domates ve zeytin üreticiliğiyle öne çıkan mahallede lezzeti, aroması, rengi ve kalitesiyle beğeni toplayan Kurtbağı kayısısının dikkat çektiğini söyledi. Muhtar Kızıldağ, yaklaşık 2 bin 500 dönümlük arazi üretinde 3 bin ton kayısı üretimine ulaşıldığını, gerçekleştirilen festivalle kayısının markalaştırılması, yurt içi ve dışında tanıtımını yapmak, pazar payını arttırmayı hedeflediklerini belirtti. “Bu nedenle çiftçilerimiz her türlü yeniliği uygulayarak kaliteyi arttırmayı ve mevcut üretim kapasiteyi yükseltmeyi hedeflemektedir. Bu hedef için mahallemizde yetişen kayısımızın hakkettiği değeri bulması adına bir sulama göletine ve tarımsal kalkınma kooperatifine ihtiyaç vardır. Bu bağlamda çiftçimiz kurumlardan destek beklemektedir.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00