Kurtuluş coşkusu konserle kutlanacak

Hatay´ın Türkiye´ye katılışının 83. yıl dönümü törenlerle kutlanacak.

GÜNCEL 19.07.2022 15:23:10 0
Kurtuluş coşkusu konserle kutlanacak

Antakya/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 83. yıl dönümü kapsamında festival ve etkinlik düzenleyecek. 38. Hatay Festivali kapsamında düzenlenecek etkinlikler 21 Temmuz Perşembe akşamı (yarın) sünnet şöleni, 83 metrelik künefe ikramı ve folklor gösterisi ile başlayacak. Antakya EXPO alanında yapılacak etkinlikler saat 17.30´da başlayacak.
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, yarın (21 Temmuz Perşembe) saat 17.30´da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığının EXPO Alanında sünnet şöleni, saat 18.30´da da 83 metrelik künefe yapılacak ve etkinliğe katılanlara ikram edilecek. 23 Temmuz Cumartesi günü ise Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtına çelenk sunulacak ve saygı duruşunda bulunacak. Hatay Valisi Rahmi Doğan, Anıt Şerefini imzalayacak. Tören şehitlikte devam edecek. Daha sonra Hatay Valiliği Meclis Kültür ve Sanat Merkezi´nde 'Yeniden işlevlendirme sürdürülebilir mimari dönüşüm için perspektifler ve stratejiler kolokyumu eski yapılar, yeni kullanımlar' sergisi açılacak. Açılışta Hatay Valisi Doğan, STE Mimarlık Fak. Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mert Nezih Rifaioğlu ile Hollanda Araştırma Enstitüsü Direktörü Dr. Fokke Gerritsen konuşacak. Aynı akşam Hatay Gastronomi Evinde de piyano ve keman dinletisi gerçekleştirilecek.

Volkan Konak konseri
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığının EXPO Amfi Tiyatro Alanında Volkan Konak konser verecek. HBB´den yapılan açıklamada, 'Etkinliklerin ikinci gününde Türkiye´nin en uzun soluklu amatör futbol turnuvası olan Erhan Aksay EXPO Futbol Turnuvası´nın şampiyonu belli olacak. Antakya ve İskenderun gruplarını lider tamamlayan takımlar bu anlamlı turnuvanın şampiyonu olmak için Esentepe Futbol Sahası´nda ter dökecek. Saat 18.30´da başlayacak maçtan önce Hatay Veteranlar ile Fenerbahçe Veteranlar gösteri maçı yapacak. Festivalin ikinci gün etkinlikleri Antakya EXPO alanında saat 20.30´da başlayacak kokteyl ile tamamlanacak. 83. yıl dönümü kutlamaları, UNESCO Gastronomi Evi´nin ev sahipliği yapacağı piyano ve keman dinletisi ile devam edecek. Müzik dinletisi, 23 Temmuz Cumartesi saat 19.00´da başlayacak ve kutlamalar bir kez daha EXPO alanına taşınacak. Türk halk müziğinin sevilen ismi Volkan Konak, Antakya EXPO alanında sevenleriyle buluşacak. Volkan Konak, cumartesi akşamı saat 20.30´da EXPO amfi tiyatroda vereceği konser ile 23 Temmuz´un coşkusunu doruklara taşıyacak. Festival programı 24 Temmuz´da 11. Uluslararası Aba Güreşi Şampiyonası Finalleri ile son bulacak. Ata sporuna gönül veren yüzlerce güreşçi pazar günü saat 15.00´te başlayacak final müsabakalarında şampiyon olabilmek için Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi mersahına çıkacak' ifadesine yer verildi.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00