Kurtuluş, festivalle kutlandı

Türk ordusunun Kırıkhan´a girişinin 81. yılı kutlandı.

GÜNCEL 9.07.2019 10:45:59 0
Kurtuluş, festivalle kutlandı

İskenderun/SES

 Ordunun kente girişi nedeniyle kaymakamlık ve belediye işbirliğiyle 13. kavun Festivali de yapıldı.
Demokrasi Meydanından Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtının önüne kadar mehter takımı eşliğinde yapılan yürüyüşe belediye başkanı Ayhan Yavuz, Kırıkhan Garnizon Komutanı Binbaşı Hakan Çınar da katıldı ve Yavuz, komutan Çınar´a Türk bayrağını hediye etti. Mesire alanında devam eden etkinliğe Kırıkhan kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi ve Sabahat Özgürsoy Çelik, kaymakamlar ve belediye başkanları ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Yerel sanatçılar konser verdiği etkinlikte yöre halkı da alanda halay çekti.
Kavun yarışmasına katılan 15 kavun üreticisine katılım belgesinin verildiği kavun Festivalinde en iyi kavun üreticisi yarışmasında Hatice Damlı birinci olurken, 2. Güner Ceritoğlu ikinci, Serdar Abalı da üçüncü oldu.
Etkinlikte konuşan Kırıkhan Belediye Başkanı Yavuz, 'Kırıkhan´ın içi boşalmış, burası dolmuş. Davasına bu denli sahip çıkan koca yürekli insanlar, Türk askerinin Kırıkhan´a girişinin 81. yılı kutlu olsun. ´Hatay benin şahsi davamdır´ diyen Mustafa Kemal Ataürk´ün izlediği o derin stratejiyle tam 81 yıl önce bugün Hassa tarafından, kurmay albay Şükrü Kanatlı komutasındaki Türk askeri bayrağıyla beraber Kırıkhan´la buluştu. Kırıkhan kadın, erkek, çoluk, çocuk hepsi meydanlara döküldü. Ve Albay şöyle derin bir cümle kullandı ve ´Ey Kırıkhan! Hatay benim şahsi davamdır´ diyen Atatürk´ten selam getirdim´ dedi. 81 yıl önce geçmişte Türk yurdu olan ve ebediyete kadarda Türk yurdu olarak kalacak olan Kırıkhan, Türk askeri ve bayrağıyla işte o gün buluştu. Allah´ın izniyle bu bayrak ilelebet kalacak, bu asker ebediyete kadar bu topraklar üzerinde var olacak inşallah. O gün bu ülkenin üzerinde hesap kitap yapanlar, bugün yeniden bu bölgelerin, ülkemin üzerinde hesap kitap yapmaya başladılar. Yaklaşık bir yıl önce Afrin´de bu hainlere dersini verdik. Şimdi burnumuzun dibinde Doğu Akdeniz´de aynı hesap kitabı yapıyorlar. Bu millet dimdik ayakta. Geçmişte olduğu ders vermeye hazır' diye konuştu. Kırıkhan denildiğinde insanların´dişçisi´ ve ´kavunu´nu bildiğini, havuç ve ciğeri de tanıtmaya çalıştıklarını anlatan Yavuz, Ciğer Fstivalinin ikincisinin Ekim´de düzenleneceğini söyledi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kırıkhan´ın işgalinden kurtuluşunun 81. yıldönümü kutladı. Savaş, şunları belirtti: “İşgalci kuvvetlere karşı ilk kurşun ile başlayan milli mücadelemiz serhat şehrimizden tüm Anadolu´ya yayılmıştır. Kahraman Türk ordusunun Şükrü Kanatlı komutasında Hatay´a gelmesiyle birlikte atalarımızın özlemi son bulmuş, 40 asırlık Türk yurdunun düşman elinde esir kalmayacağı tüm dünyaya bir kez daha haykırılmıştır.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00