Kurtuluşun 79. yılı

Türk ordusunun İskenderun ve İskenderun üzerinden Hatay´a girişinin 79. yıldönümü bugün kutlanacak.

5.07.2017 11:06:46 0
Kurtuluşun 79. yılı

İskenderun Atatürk Anıtı´ndaki kutlama, bugün saat 10.30´da çelenklerin sunulmasıyla başlayacak. 5 Temmuz´un yıldönümü dolayısıyla yayımlanan mesajlarda ise bu günün Hatay Davası´nın zaferle sonuçlandığı tarihsel sürecin önemli aşaması olarak gösterildi.

Geçtiğimiz yıllarda 5 Temmuz Festival etkinlikleriyle birleştirilen Kurtuluş etkinlikleri Atatürk Anıtı alanındaki törenle gerçekleştirilecek. Çelenklerin sunulması ve İstiklal marşı´nın okunmasının ardından İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil günün anlamına ilişkin bir konuşma yaparak Anıt Şeref Defteri´ni imzalayacak. Kutlama törenleri kapsamında 10.00-12.00 ile 14.00-17.00 saatleri arasında İskenderun Deniz Üs Komutanlığı Askeri Limanı´nda TCG Karataş askeri gemisi halkın ziyaretine açılacak.

Karasayar: 19 yıl 7 ay süren işgal noktalandı
Kurtuluşun 79. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda TBMM İdare Amiri ve Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, tarihi ve kültürel yapısıyla ülkemizin eşsiz bir parçası olan İskenderun ilçemiz Türkiye´nin ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Karasayar, mesajında şunları ifade etti: “Kahraman vatan evlatlarımızın bağımsızlık ve özgürlüğümüzün sağlanması yolunda verdikleri mücadeleleri takdir ve minnet duygularıyla anıyorum. İşgalci güçlerin başlattığı ve 19 yıl 7 ay süren işgalleri, 5 Temmuz 1938´de kahraman Türk ordusunun İskenderun´a girmesiyle noktalanmıştır. O gün umudunu ve özgüvenini tazeleyen halkımız, varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bugün de milletçe, gelecek hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerlerken, devraldığımız değerli mirası aynı yüksek ruh ve bilinçle koruyor, birlik ve beraberlik içinde yaşama irademizi devam ettiriyoruz. Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Ülkemizin bugünlere ulaşması için sayısız zorluklara göğüs gerilmiştir.”
Her bireyin şehitlerimizin bıraktığı emanetin değerinin şuuru içinde olduğunu da kaydeden Karasayar´ın mesajı şöyle: “Bir yandan cumhuriyetimizi geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz. Bu gurur günümüzde işgalcilerin esaret ve katliamlarına boyun eğmeyip, bağımsızlığı sağlayan ve yeni bir Cumhuriyet kuran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun kahraman silah arkadaşlarına ve yüce Türk Milletine şükranlarımızı sunuyor, ruhları şad olsun diyoruz.”

Kaymakam Soytürk: Çağdaş Türkiye´nin önünü açtı”
“Kurtuluş günleri şevk ve heyecanlarımızın yenilendiği günler olmasının yanı sıra, tarihin gizli kalmış sahifelerinin de bilimsel çalışmalarla gün ışığına çıkarılma günüdür” dedi. 5 Temmuz´un Hatay Davası´nın zaferle sonuçlandığı tarihsel sürecin önemli bir aşaması olduğuna dikkat çeken Kaymakam Soytürk, “Kaderimizi birleştirdiğimiz çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti´nin yolunda aydınlık bir geleceğin önünü açmıştır. Bugün bizlere düşen görev ise; Canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır. İskenderun her zaman olduğu gibi bundan sonrada geçmişten aldığı bu güçle yarınlara umutla bakmaya devam edecektir” dedi.

Bodur: Kardeşlik ve ve beraberliğin göstergesi
AKP İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur da 79. yıldönümü kutlama mesajında İskenderun´un kurtuluşunun bir milletin kardeşliğinin ve beraberliğinin önemli bir göstergesi olarak yorumladı. Mücadelenin zor şartlarda elde edildiğini de ifade ettiği mesajında, Bodur, şunları ifade etti: “O günleri yad ederken bugünkü geldiğimiz noktada kardeşliği, birlik ve beraberliği hala koruyup sürdürmemiz gösteriyor ki bu şehir, bu ülke kolay kolay parçalanamaz. Gururunu yaşadığımız bu mücadelenin zaferini kutlarken, ülkemizin ve şehrimizin aynı ruhu aynı heyecanı taşıdığını hissetmek bizler için büyük erdemdir. Birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin bozulmadan kurtuluş mücadelesindeki heyecanla sürmesini temenni ederim. Bu duygu ve düşüncelerle Kırk Asırlık Türk yurdu Hatay´ın “Benim Şahsi Meselemdir” diyerek, Anavatana katılışında büyük gayretleri olan Ulu Önder Atatürk´ün hedeflerine uygun olarak; tasada ve kıvançta ortak değerleri paylaşan Milli şiir ve ülkü etrafında toplanmış İskenderunlular olarak bu kutlu Kurtuluş gününü kutluyoruz.”


Anahtar Kelimeler: Kurtuluşun yılı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00