Kurumlara ziyaret yasağı

Koronavirüs (Covid-19) hastalığı vaka sayısı yörede artıyor. Kent ve yörede birçok kişinin hastalığa yakalandığı, hastalığa yakalananlar arasında hekimler ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu öğrenildi.

GÜNCEL 2.12.2020 17:02:17 0
Kurumlara ziyaret yasağı

Akın Bodur/İskenderun

Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu başkanlığında kaymakamlarla ´Koronavirüsle Mücadelede Yeni Tedbirler Değerlendirme Toplantısı´ düzenlendi. Video konferans yöntemiyle yapılan toplantıya İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de katıldı.
İskenderun İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulu da kaymakam Yönden başkanlığında olağanüstü toplanarak, kente ilişkin 6 maddelik karar aldı, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu´nun 282. maddesi gereğince idari para cezası ve aykırılığın şekil ve durumuna göre ilgili kanun hükümleri, konusu suç teşkil eden aykırı davranışlara yönelik de Türk Ceza Kanununun 195. maddesi gereğince adli işlem başlatılacağı açıklandı.

Perşembe pazarı kapatıldı
Kaymakam Yönden´in başkanlığındaki toplantıda 01 Aralık 2020 tarih ve 2020/110 sayılı kararları alan ilçe hıfzıssıhha kurulu, 'Alınan tedbir/kararların harfiyen uygulanmasını ve uygulamalar esnasında herhangi bir aksaklık yada mağduriyete mahal verilmemesi amacıyla gereken titizlik ve hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederiz' değerlendirmesini yaptı. İskenderun İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulu kararında, 'Kentin Barbaros Mahallesindeki perşembe günü kurulan semt pazarının kapatılmasını, diğer pazarlarda denetimin arttırılmasını; Kanatlı Caddesinin Havuzlu Çarşı bölümünde olaşabilecek kalabalıklara izin verilmemesine ve gerekli önlemlerin alınmasına; Tayfur Sökmen Bulvarı ve Atatürk Bulvarının giriş çıkışlarının denetlenerek, sosyal mesafe ve maske kurallarına uymayanlara cezai işlem uygulanmasına; sahil, park ve gezinti yerlerinin etrafına şerit çekilerek, giriş çıkışların denetlenmesine; özel anasınıfı ve yatılı kuran kurslarının faaliyetlerine ara verilmesine; kamu kurum ve kuruluşlarında özel ziyaret ve etkinliklere izin verilmemesine, toplantı ve konferansların sadece zoom veya internet üzerinden yapılmasına oy birliği ile karar verildi' ifadesine yer verildi.

Mesai 10.00-16.00 saatleri arası
Hatay İl Hıfsızsıhha Kurulu´nun, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı´nın yazısı doğrultusunda alınan 107 nolu kararında kamu kurum ve kuruluşlarının günlük çalışma başlama ve bitiş saatlerinin dünden itibaren 10.00-16.00 saatleri arası olacak şekilde belirlendiğini duyurdu. Personel servis saatlerinin de yeni lesai saatlerine göre yeniden düzenleneceği ifade edildi.

Öğretmen Bilgin, koronaya yenildi
İskenderun Şemsettin Mursaloğlu Lisesi tarih öğretmeni, İskenderun Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü 2. Başkanı Ömer Bilgin, yakalandığı Covid-19 hastalığına yenik düştü ve yaşamını yitirdi. Antakya´da koronaya yakalanan gazeteci Ahmet Yetişen de sosyal iletişim sitesinden yaptığı açıklamada, 'Değerli dostlarım, 10 günü aşan bir süredir kovid19 belasıyla savaşıyorum. Daha önce paylaşım yapmamıştım ama sevenlerimiz duyunca çok sık aramaya başladılar sizleri bilgilendirmek istedim ben ve sevgili eşim maalesef kovid 19 hastalığıyla savaşıyoruz ben Hastanede tedavi görüyorum eşim evde Allah´ın izniyle bu hastalığı yeneceğiz. Ne olur Kurallara uyalım. Mümkün olduğunca evden çıkmayalım' ifadesini paylaştı.

Kadın basketbolcular koronaya yakalandı
Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Liginde mücadele eden Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımından 10 sporcu da koronaya yakalandı. Bu hafta Adana Basketbol takımı oynanacak maç öncesinde karşılaşma için Covid-19 testi yaptıran Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımında 10 kişinin testi pozitif çıktı. Takımda 6´sı oyuncu 10 kişinin testinin pozitif çıkıp, koronavirüs hastalığına yakalanması üzerine basketbol federasyonu bu hafta oynanacak Adana Basketbol maçını erteledi. Ertelenen karşılaşmanın tarihi federasyon tarafından önümüzdeki günlerde belirlenecek.

Belediyeden yaşlıya temizlik seti
İskenderun´da belediye koronavirüse karşı evde kalan yaşlılara yönelik temizlik seti dağıtıyor. Belediye başkanı Fatih Tosyalı, belediyenin ´Evde Sağlık Hizmeti´ biriminde görevli personelin yaşlı, engelli ve hasta tüm vatandaşlara hijyen paketi dağıtımına devam ettiğini belirtti.

Hastanede korona incelemesi
Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, sağlık hizmetlerinin işleyiş ve kalitesini yerinde değerlendirmek üzere Kırıkhan Devlet Hastanesini ziyaret etti. Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Pekmezci´nin de eşlik ettiği ziyarette hastane yönetimi ve çalışanlarla görüşen il sağlık müdürü Hambolat, hastanede yürütülen sağlık hizmetleri ve pandemi sürecinin işleyişi hakkında bilgi aldı, hastanenin fiziki alanlarını oluşturan hasta muayene ve kabul alanlar, poliklinik ve acil müdahale alanlarında incelemede bulundu. Hambolat, muayene alanlarında görev yapan sağlık personeli ve polikliniklerde muayene sırası bekleyen hastalar ile yakınlarıyla sohbet etti, pandemi kurallarına uymanın önemi hakkında uyarı ve tavsiyede bulundu.

Covid-19 tedbirleri toplantısı
Hatay Valisi Rahmi Doğan´ın başkanlığında, koronavirüs salgınına karşı mücadele kapsamında alınan tedbirler ile ilgili kaymakam, belediye başkanları ve sağlık müdürlerinin katılımı ile toplantı yapıldı. Vali Doğan, Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden yapılan toplantıda, koronavirüs salgını ile mücadeleye yönelik alınması gereken tedbirlerden ve son günlerde ülke genelinde artan vaka sayıları sonrası belirlenen yeni kurallara uyulması, maske, mesafe ve temizliğin önemine dikkat çekti. Covid-19 salgını kapsamında ilçelerde gerçekleştirilen çalışmalar ve denetimlerle ilgili kaymakamlardan bilgi alan vali Doğan, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararların ilde titizlikle uygulanması ve bu konuda gerekli denetimlerin sık gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu belirtti, alınması gereken ilave tedbirler konusunda fikir alışverişinde bulundu. Hatay valiliğinden yapılan açıklamaya göre, vali Doğan´ın başkanlığındakin toplantıya, İl Sağlık Müdürü Dr. kaymakamları, belediye başkanları ve ilçe sağlık müdürleri katıldı.
Öte yandan vali Doğan başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, 28.11.2020 gün ve 105 nolu kararında, '2020/102 nolu kararımız ile yeme ­içme yerleri için getirilen kısıtlamalardan istisna tutulan otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranların sadece konaklama yapan müşterilerine yönelik yemek hizmeti verebilmelerine; Otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranların dışarıya paket servisi yoluyla satış yapmalarına müsaade edilmemesine; Bu yerlere yönelik denetim faaliyetlerinin yoğunlaştırılması ve etkinliğinin artırılması, Kimlik Bildirme Kanununun ek 2. maddesinde yer alan ´Bu kanunun 2. maddesinde sayılan özel veya resmi her türlü konaklama tesisleri tüm kayıtlarını bilgisayarda günü gününe tutmak, genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanarak mevcut bilgi, belge ve kayıtları genel kolluk kuvvetlerine anlık olarak bildirmek zorundadırlar.´hükmü uyarınca konaklama yapan müşterilerin bildirildiği kolluk birimlerince yapılacak denetimlerde, otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranlarda bulunan müşterilerin konaklama için bildirimde bulunulan kişiler arasında olup olmadığının muhakkak kontrol edilmesine; Kimlik Bildirme Kanunu çerçevesinde yapılan bildirimlerle otel ve konaklama tesislerinin kendi kayıtları arasında tutarsızlık olup olmadığının denetlenmesine; Otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran, lokanta ve diğer otel salonlarında saat 22.00´den sonra müzik yayınına hiçbir şartta izin verilmemesine oy birliği ile karar verildi' ifadesine yer verildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00