Kütüphane Haftası

58. Kütüphane Haftası kutlanıyor. 28 Mart-03 Nisan tarihleri arasındaki hafta çeşitli etkinlik ve açılışlar yapılıyor.

GÜNCEL 29.03.2022 14:54:59 0
Kütüphane Haftası

İskenderun/SES

İskenderun Halk Kütüphanesinden 2021-2022 sezonunda en çok kitap alıp okuyan çocuk, genç ve yetişkinlere törenle ödülleri verildi. İskenderun Halk Kütüphanesindeki törende, kudukları kitaplarla çocuklar kategorisinde dereceye giren Mehmet Yiğit Yıldız (107 kitap), İbrahim Tunç (84 kitap) ve Adnan Uyün (80 kitap); Gençler kategorisinde dereceye giren
Lale Kılıç (69 kitap), Deniz Uçar (61 kitap) ve Samed Kağan Algün (61 kitap); Yetişkinler kategorisinde de Canan Oğuz (68 kitap), İbrahim Kekeç (59 kitap) ile Nermin Doğru´ya (54 kitap) ödüllerini kaymakam İskender Yönden verdi. Halk kütüphanesi müdürü Nebil Özdemir, kütüphane çalışanları ve kitap severlerle sohbet eden kaymakam Yönden, okumanın önemlu olup, ve öncelikli de olması gerektiğini ifade etti.
Hatay Valisi Rahmi Doğan da Kütüphane Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, 'İnsanlık tarihinde yazının bulunduğu andan itibaren en büyük güç bilgi, bilginin kaynağı ise kitaplar olmuştur. Bilgiyi muhafaza eden, koruyarak başkalarına aktarılmasını sağlayan kitapları muhafaza için kurulan kütüphanelerin gelişmesi ve toplumda okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini artırmak amacıyla ülkemizde 1964 yılından buyana her yıl mart ayının son haftası ´Kütüphaneler Haftası´ olarak kutlanmaktadır. Geçmişle günümüz arasında köprü görevi gören kütüphaneler, bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesidir. Bireylerin araştırma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kütüphaneler, yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdır. Dünya tarihi incelendiğinde, bilgiye önem veren, bilgiyi üreten ve kullanan toplumların her zaman ilerleme içinde oldukları, ekonomik, siyasal ve toplumsal yönden güçlendikleri görülmektedir. Ülkelerin kalkınması ve gelişimi ancak eğitimli insan gücüyle mümkün olabilmektedir. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmayı hedefleyen bizlerde, kütüphaneciliğe daha fazla önem vermeli, kütüphanelerimizi kaynak açısından zenginleştirmeliyiz. Çocuklarımıza ve gençlerimize kitap sevgisini aşılamalı, onlara kütüphanelerden yararlanma alışkanlığı kazandırmalıyız' dedi. Doğan, Hatay Valiliği tarafından hizmete açlan Hatay Valiliği Meclis Kültür ve Sanat Merkezinde bulunan ve adına taşıyan kütüphanenin 7 gün 24 saat hizmet verdiğini anımsattı.
Hatay Valisi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan ile birlikte 2020 yılında Siirt´te düzenlenen operasyon esnasında hain terör örgütü tarafından şehit edilen polis memuru Anıl Kemal Kurtul´un adının yaşatılacağı kütüphanenin açılış törenine de katıldı. Antakya´daki Saraycık İlkokulunda oluşturulan kütüphanenin açılış töreninde konuşan Doğan, 'Vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı, huzuru ve güvenliği için canlarını feda eden şehitlerimizin hatıralarına sahip çıkmak ve onların isimlerini ölümsüzleştirmek devletimiz ve milletimiz adına kutsal bir görevdir. Kütüphane haftasının başladığı güne denk gelen bu anlamlı açılışta emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum' dedi. Vali Doğan, şehidin ailesi ve protokol ile birlikte açılış kurdelesini kestiği kütüphaneyi de gezdi. Açılışa, şehidimizin ailesi, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Hatay İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Hatay İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük de katıldı.

Konacık Ortaokuluna kütüphane
İş insanı Nuri Üysen, Milli Eğitim Bakanlığının ´Kütüphanesiz okul kalmasın´ projesi kapsamında eşi Necla Üysen adına Konacık Ortaokuluna kütüphane yaptırdı. Kütüphanenin açılışını Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar ve eşi Elif Gökpınar, Nuri-Necla Üysen, Arsuz Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Şahan, öğrenci ve öğretmenler birlikte yaptı. Kütüphane için Üysen´e teşekkür eden kaymakam Gökpınar, 'İnşallah bu kütüphaneden çocuklar güzel bir şekilde istifade edecekler' dedi.

 


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00