Kütüphanede e-kitap dönemi

İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi, e-kitap hizmeti başlattı. Çevrimiçi okuma ya da süreli olarak kitap indirebilmek için kütüphaneye üye olmak gerekiyor. İskenderun, Türkiye genelinde bu hizmeti veren 19 ilçe kütüphanesinden biri.

30.11.2017 10:35:06 0
Kütüphanede e-kitap dönemi

Sadet Berkyürek/İskenderun

İskenderun´da İlçe Halk Kütüphanesi´nin üyeleri kullanıcı adı ve şifresiyle artık elektronik kitaplara da ücretsiz ulaşabiliyor. Aralarında İskenderun ve Kırıkhan İlçe Halk kütüphanelerinin de bulunduğu 19 ilçede e-kitap hizmeti, pilot uygulama olarak başlatıldı.
E-kitap hizmetinden faydalanmak isteyen kütüphane üyelerinin, kütüphaneye kayıt oldukları esnada bir kullanıcı adı ve şifre edinmesi gerekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan pilot uygulamadan halen 7 bin 200 civarında aktif üyesi bulunan İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi´nin üyeleri de yararlanabiliyor.

Önce üyelik gerekiyor
İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi´nden e-kitap hizmetiyle ilgili yapılan duyuruda da “Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi OPAC (http://koha.ekutuphane.gov.tr) adresi üzerinde e-kitap hizmeti başlamıştır. E-kitap hizmeti Kütüphanemiz üyelerine açıktır. Kütüphane üyeleri OPAC sayfasına kullanıcı girişi yaparak e-kitaplarda tarama yapabilmektedir. E-kitaplar çevrimiçi okunabilmekte, ya da bilgisayar veya mobil cihazlara süreli olarak indirilebilmektedir” denildi.

Satın alma önerisinde bulunabilirsiniz
İskenderun´daki kütüphane üyeleri, bakanlığın açtığı e-kitaplardan yararlanmanın yanı sıra otomasyon sistemi üzerinden Türkiye´deki tüm kitapları tarayabiliyor, kütüphaneden aldığı basılı kitapların süresini uzatabiliyor. Ancak çok önemli bir interaktif uygulama daha okuyucuya açık bulunuyor: Satın alma önerisinde bulunmak. Bakanlığın bunu gözönüne aldığını hatırlatan yetkililer, kütüphane raflarının ve e kitap listesinin talepler doğrultusunda şekillendiğini kaydediyor.


Anahtar Kelimeler: Kütüphanede kitap dönemi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23