KYK yurtları karantina merkezi mi yapılıyor?

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, on binlerce öğrencinin yurt ve barınma sorununun devam ettiğini söyleyerek KYK yurtlarında korona virüse yakalanan öğrencilerin boş yurtlara yerleştirilmesini eleştirdi.

SAĞLIK 13.10.2021 16:38:33 0
KYK yurtları karantina merkezi mi yapılıyor?

Nesrin Geyik/İskenderun

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu´na verdiği yazılı soru önergesi ile konuyu TBMM´ye taşıyan Şahin, “Üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte ikamet ettikleri il dışında okuyan öğrencilerimiz için barınma sorunu devam ederken Kredi Yurtlar Kurumu´na kaydolabilen öğrenciler ise çeşitli zorluklarla karşılaşmakta. Yurtlarda gerekli hijyen önlemlerinin alınmaması nedeniyle gerek okullarda gerekse de yurtlarda Covid-19 vaka sayısının artması, karantina koşullarının nasıl sağlanacağı konusundaki yetersizlikleri de ortaya çıkarmaktadır” dedi.

Kırıkkale´de korona virüse yakalanan bir kadın öğrencinin sosyal medyada yaşadıklarını anlatması üzerine Türkiye´nin gündemine gelen olay üzerine konuyu TBMM gündemine taşıyarak bakanlara sorular soran CHP Hatay Milletvekili Av.Suzan Şahin, yazılı açıklamasında, şunları kaydetti: ‘‘Telefonlarımız susmuyor, okullar açılmadan önce başladı hala devam ediyor. Her gün açıkta kaldığı için eğitimine devam edemeyeceğini söyleyen pırıl pırıl gençler ağlayarak arıyor ve yurt konusunda yardım talep ediyor. Birçoğunu CHP´li belediyelerin kiraladığı yurt, apart ve otellere yerleştirdik ancak sorun hala devam ediyor. KYK yurtları ise tıka basa doldu. Bu şartlarda, bu pandemi ortamında AKP krizi nasıl çözecek merak ediyorum. Aileler de öğrenciler de bizler de endişe içerisindeyiz´´ dedi.

Karantina için yurt istendi mi?
Konuyu meclis gündemine taşıyan Suzan Şahin, Gençlik ve Spor Bakanına şu soruları sordu; “Kredi Yurtlar Kurumu´na bağlı yurtlarda kaldığı süre içerisinde Covid-19 olan öğrenci sayısı nedir? Covid-19 olduğu tespit edilen öğrenciler için nasıl bir prosedür uygulanmaktadır? Karantina koşulları sağlanmakta mıdır? Yurtlarda karantina için özel bölümler yapılmış mıdır? Yapılmışsa bu bölümler için ısıtma, temizlik ve yemek konusunda ne gibi düzenlemeler yapılmıştır? Sağlık Bakanlığı tarafından Kredi Yurtlar Kurumu´ndan karantina için yurt talebinde bulunulmuş mudur? Kırıkkale´de kadın öğrencinin karantina sürecini geçirmek üzere götürüldüğü yer Kredi ve Yurtlar Kurumu´na bağlı bir yurt mudur? Eğer yurt binası ise atıl durumda mıdır? Atıl durumda ise yurtlara yerleştirilemeyen binlerce öğrenci var iken bu yurtlar neden kullanılmıyor?”

‘Boş yurt akıl tutulması´
Sağlık Bakanlığının KYK yurtlarını karantina merkezi yaptığı yönündeki iddialara da işaret eden Milletvekili Şahin, öğrenciler boş yurt bulamazken yurtların 3-5 Covid-19 hastası öğrenci için boş tutulmasını ‘akıl tutulması´ olarak nitelendirdi. Şahin, “AKP´nin az sayıdaki Covid-19 hastasını barındıracak yer bulamayıp yurtları karantina merkezi olarak kullanılması AKP hükümetin ayıbıdır´´ açıklamasını yaptı.
Şahin, Sağlık Bakanı Koca´dan şu sorulara yanıt istedi; “Karantinada kullanılmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı´ndan yurt talebinde bulunulmuş mudur? Bulunulmuşsa hangi illerde hangi yurtlar tahsis edilmiştir? Kamuoyuna da yansıyan Kırıkkale´de Kredi Yurtlar Kurumu´nda kalan kadın öğrencinin anlattığı karantina koşullarının düzeltilmesi konusunda ne yapacaksınız? Issız, soğuk ve hiçbir şey olmayan bir yere karantina adı altında öğrencileri bırakmak göz göre göre ölüme terk etmek değil midir? Kadın öğrencinin yaşadıkları için vicdanınız sızlamıyor mu? Benzer durumu yaşayan öğrenciler için ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz?”


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00