Limak, lojistiğe destek istedi

Hükümetin 36 yıl süreyle yatırım şartıyla işletme hakkını devrettiği TCDD İskenderun limanının işlemesini alan LimakPort İskenderun yönetimi, bölgede yapılacak lojistik ve transit taşımacılık faaliyetlerinin daha güvenli ve hızl?

GÜNCEL 13.09.2019 11:23:27 0
Limak, lojistiğe destek istedi

İskenderun/SES

Liman Port İskenderun´un yönetiminin, İskenderun protokolüne yönelik düzenlenen toplantıya kaymakamı İskender Yönden, belediye başkanı Fatih Tosyalı, Deniz Üst Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanvekili Albay Ragıp Taygan, Sahil Güvenlik Komutan Oğuz Emre Çiçek, emniyet müdürü Mithat Tolunay, jandarma komutanı yüzbaşı Ferit Gül ile gümrük müdürlüğü yetkilileri katıldı.
Toplantıda katılanlara gelişmeleri anlatan Limakport Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü, liman ve bölgedeki lojistik gelişmeler hakkında bilgi verdi, İskenderun Körfezinin lojistik alanda desteklenmesi durumunda bölgenin Singapur´u olabileceğini savundu. Yazılı yapılan açıklamaya göre, limanı tanıtım filmin de izlendiği belirtilen toplantıda Ünlü, LimakPort İskenderun Limanı Akdeniz ve Ortadoğu transit taşımacılığında hem süre hemde maliyet açısından en uygun ve en kapsamlı liman olduğunu ifade etti. Ünlü, 'İskenderun Körfezi´nde yatırım yapmayı düşünen lojistik, transit ve nakliye firmaları bölgede ticari mallarını gümrüklemek, paketlemek ve depolamak istiyor. Bu işlemler için sadece liman sahaları yeterli değil. Geri sahalarda antrepoların, tır sahalarının, lojistik alt yapının artması gerekiyor. Bunu sağladığımızda İskenderun Körfezi Singapur gibi olabilir. Bu hayal değil zaten geçmişte İskenderun Körfezi bu başarıyı sağlamıştı ,yine başarabiliriz' diye konuştu.

Basra´ya demiryolu hattı önerildi
Açıklamaya göre, İskenderun Kaymakamı Yönden de Limak ve bölgede lojistik alanda yatırım yapmayı planlayan diğer firmaların ihtiyaçlarına en hızlı şekilde cevap verebilmek için atanmış ve seçilmiş bürokrasinin tüm organları ile ellerinden geleni yapacaklarının sözünü verdi. Belediye başkanı Tosyalı da bölgedeki ekonomik ve ticari gelişmelere pareler olarak İskenderun´dan Basra´ya demiryolu bağlantısının kurulması gerektiğini söyledi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57