Limak ardiye muafiyetlerini kaldırıyor

LimakPort İskenderun, 6 Şubat depremlerinde limanda bulunan boş veya dolu konteynerlerin çıkış işlemlerinin tamamlanmasını istedi. Şirket, ardiye muafiyetlerini de kaldırıyor

EKONOMI 29.08.2023 07:45:00 0
Limak ardiye muafiyetlerini kaldırıyor

LimakPort İskenderun, deprem felaketinde limanda boş olarak bulunan veya daha sonra statüsü boşa dönen konteynerlerin 15 Eylül 2023 tarihe kadar çıkış işlemlerinin yapılması istendi. Dolu konteynerler için de 01.10.2023 tarihine kadar boşaltım veya geçici kabul çıkış işlemlerinin tamamlanması gerektiği bildirildi.

Limak İskenderun Uluslararası Liman İşletmesi Genel Müdür Gündüz Arısoy imzasıyla İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanlığı, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, İskenderun Deniz Nakliyecileri Derneği ile Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği’ne gönderilen yazıda, bu tarihten sonra bekletilmeye devam eden konteynerler için ardiye muafiyetinin sona ereceği bildirildi. 

Aldıkları hasardan dolayı şekilsiz ve biçimsiz olmaları sebebiyle istiflenemediği için 20’lik konteynerlere günlük 5 dolar, 40’lık konteynerlere 10 dolarlık ardiye bedeli yansıtılacağı duyuruldu. Dolu konteynerler için de yapılan bildirimde de deprem felaketinde limanda bulunan dolu konteynerler için 01 Ekim 2023 tarihine kadar randevu talep edilerek boşaltım veya geçici kabul çıkış işlemlerinin tamamlanmasını talep eden şirket, bu tarihten sonra dolu olarak beklemeye devam eden konteynerler için 20’lik konteynerlere günlük 25 dolar, 40’lık konteynerlere günlük 40 dolar ardiye bedeli oluşacağını duyurdu.

Limak İskenderun Uluslararası Liman İşletmesi’nde depremin ardından 6 Şubat Pazartesi gününden itibaren gemi tahliye ve yükleme işlemlerine geçici süre ile ara verilmişti. Deprem esnasında konteynerlerin yan yatmış veya kaymış, çıkan yangın ise 13 Şubat’a kadar devam etmişti. Yangında sahadaki 5 bin 400 konteynerden 3 bin 670’inin yandığı açıklanmıştı.

Yaklaşık 1.730 konteyner de içindeki yüklerle birlikte yandı. Limak İskenderun Uluslararası Liman İşletmesi’nde yangın felaketi sonrasında limanın ekipman ve altyapısında gerekli testler ve onarımlar yapıldı, güvenli ve verimli bir şekilde operasyonların tam olarak başlaması için titiz bir çalışma sürdürüldü, yükleme ve boşaltma işlemlerine de kısa sürede başlandı.

Kaynak: Dünya Gazetesi


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19