Liman Ortadoğu yüklerine talip

Limakport Müdür yardımcısı Mehmet Ünlü, İskenderun Limanı olarak tüm Ortadoğu yüklerine talip olduklarını, komşu ülkelerle ikili görüşmelerin ve ziyaretlerin gerçekleştirildiğini belirtti.

GÜNCEL 26.07.2019 11:30:26 0
Liman Ortadoğu  yüklerine talip

İskenderun/SES

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetiminin ziyaretinde İskenderun Limanı ve bölge ekonomisi ile ilgili yaptığı değerlendirmede Limakport Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü, İskenderun Limanının bölge ve Ortadoğu için önemine dikkat çekti. 1980-1990 yılları arasında İskenderun Limanına gelen gemilerin yoğunluğu ve bölge ekonomisine katkısına dikkat çeken Ünlü, Ortadoğu´daki komşu ülkelerle ikili görüşmelerin ve ziyaretlerin gerçekleştirildiğini kaydetti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Yeşil Liman sertifikasına sahip, konteyner ve transit taşımacılıkta kapasite arttışıyla dikkat çeken İskenderun Limanı, Türkiye´nin canlı hayvan ithalatının tahliye limanlarından biri ve son olarak İspanya´dan bahte belgeyle getirilen besilik canlı hayvanların getirildiği liman olarak yeniden ülke gündemine gelmişti.
İskenderun´a gelen Kahramanmaraş Temsan Makine Mümessillik A.Ş. Genel Müdürü Cem Erdoğrul´un Şampiyon Filtre´nin ardından Oda yönetimi ile birlikte Limakport ziyaretiyle ilgili İTSO´dan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Limakport Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü´nün şu değerlendirmesine yer verildi: “1980-1990 yılları arasında İskenderun Limanına gelen gemilerin yoğunluğu ve bölge ekonomisine sağladığı faydaları hepimiz çok iyi biliyoruz. O dönemde İskenderun esnafı da limanın aktif bir şekilde faaliyette bulunmasından dolayı çok iyi durumdaydı. İşte bizler de o günleri getirmek için çaba sarf ediyoruz. Ortadoğu´daki komşu ülkelerle ikili görüşmelerimiz ve ziyaretlerimiz oluyor. Bu konularda ciddi mesafeler alındı. Bunun karşılığı teknik anlamda baktığımız da 1 milyon tüyo konteyener elleçlememizi 3 milyon tüyoya kadar çıkabilecek alanımız var. Bu da bölgedeki transit yüklerle mümkün. Limak Port olarak İskenderun Limanını İran, Irak başta olmak üzere diğer Ortadoğu ülkelerde hatırlatmaya çalışıyoruz. Bu konuda Altyapı oluşturulması gerektiğine inanıyoruz. İTSO yönetimine de bizimle birlikte bölgemiz ekonomisini hareketlendirecek çalışmalarda yer almalarını bekliyoruz. 1 yıla kadar bölgemizde ciddi hareketler bekliyoruz. İskenderun Stratejik olarak çok önemli bir noktada yer almaktadır. Ortadoğu´ya yakın olması bölgemiz için çok önem arz etmektedir. Bizler bu yüklerin hepsini getirmeye talibiz. Diğer limanlara gelen yüklerin dışında buraya hiç gelmeyen yükleri getirme adına çalışmalar yapıyoruz.”
İTSO Meclis Başkanı Okan Belli, Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, Muhasip üye Gassan Kuran, yönetim kurulu üyesi Selma Yılmaz´ın da eşlik ettiği ziyarette İTSO Başkanı Levent H. Yılmaz´ın İskenderun Limanı´nın bölge ekonomisinde sahip olduğu önemli yere, son yıllarda limanın özellikle konteyner ve transit taşımacılıkta arttırdığı kapasitesine dikkat çekti.

Filtre üretimini incelediler
İTSO yönetimi ve Cem Erdoğrul´un Şampiyon Filtre A.Ş.´yi ziyaretinde İskenderun Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci, İskenderun Teknik Üniversitesine kurulacak Kaynak Teknolojileri ve Mükemmeliyet Merkezinin bölge ekonomisine katkı sağlayacağını, burada yetişen sertifikalı teknik elemanların komşu illerdeki sektörlerde görev yapabileceğini söyledi. Erdoğrul ve İTSO yönetim kurulu üyeleri ziyaret kapsamında Şampiyon Filtre Fabrikasını da gezerek filtrenin yapım aşamalarını ve üretimleri hakkında bilgi aldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57