Limancılıkta ´kapıya teslim´ hizmeti

LimakPort İskenderun, Irak´ın Erbil kentinde düzenlediği lansman(tanıtım) toplantısında Iraklı iş insanlarına İskenderun Limanın´ın avantajlar ve yeniden yapılanmasını anlattı.

GÜNCEL 26.12.2019 10:52:50 0
Limancılıkta ´kapıya teslim´ hizmeti

İskenderun/SES

Ortadoğu ve Avrupa arasındaki konumunu avantaja çevirmek ve transit taşımacılığı ülke ve bölge çıkarlarına uygun olarak yeniden inşaa etmek için çalışma yapıldığını belirten LimakPort İskenderun yönetimi, bir süre önce Erbil´de açtığı ofisle bölgede çalışma yapıldığını bildirdi. Yazılı yapılan açıklamaya göre, Limakport İskenderun Genel Müdürü Gündüz Arısoy, Iraklı iş insanlarına İskenderun Körfezi´nin lojistik faaliyetleri ve ticari avantajlarını anlattı. İskenderun´daki limana 800 milyon dolara yakın yatırım yapıldığını ifade eden Arısoy, yıllık 1 milyon ton konteynır kapasitesini 3 milyon TEU konteyner elleçleme kapasitesine çıkarma planları yaptıklarını belirttiği konuşmasında 'Erbil´e en yakın liman olma özelliğini taşıyan İskenderun Limanı, Erbil´e 925 kilometre uzaklıkta, Tebriz ve Bağdat gibi noktalara geçiş yolu olabilecek konumda. Irak´ın Güneyine, Süveyş Kanalını geçip Arap Yarımadasını dolaşarak gitmek yerine İskenderun üzerinden gitmek çok kısa bir yol ve avantajdır' dedi. Limak YK üyesi Kerem Güzel de Limak Holdingin bölgedeki çalışmaları hakkında bilgi verdi. İskenderun Limanı ile Irak arasındaki 40 yıllık geçmişe sahip bağı tazelemek istediklerini anlatan Limakport İskenderun Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü ise, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Bizler, denize sınırı olmayan ancak ticari potansiyeli yüksek ve bölgenin lojistik merkezi olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen bu bölgeye en yakın LimakPort İskenderun Limanıyız. Temelleri 1976 yılına dayanan, inşaat, turizm, çimento, altyapı, üstyapı ve enerji yatırımları, enerji taahhüt, havacılık ve gıda alanlarında milyarlarca dolarlık projeleri yöneten ayrıca Zakho tünelini inşa eden Limak Şirketler Grubuyuz. Biz 100 yıl önce Anadolu-Bağdat Demiryolları kumpanyası tarafından işletilen, 40 yıl öncede Irak tarafından yoğun şekilde kullanılan Iskenderun Limanıyız. Grup tarafından yaklaşık 800 milyon dolar yatırım yapılarak, tüm altyapısı ve makine ekipmanı yenilenen bölgeye en yakın, en modern, en hızlı ve en ucuz hizmet alabileceğiniz, yıllık bir milyon konteyner elleçleme kapasitesi sunan LimakPort İskenderun Limanıyız. Bizler bu bölgede ticaret yapan ticaretini geliştirmek için uygun fiyatlı ve hızlı lojistik hizmete ihtiyaç duyan siz kıymetli iş insanlarına bir farkındalık yaratmak için buradayız. LimakPort Iskenderun limanının Kuzey Irak için en yeni ve en yakın ticaret kapısı olduğunu anlatmak için buradayız. Mersin Limanına, protestolardan sürekli kapanan Um-Qasr limanı ve Erbil´e 1.500 kilometre uzakta olan aqaba limanına alternatif olarak size sadece 925 kilometre mesafedeki en yakın limanız.'
Ünlü, Iraklı iş insanlarına Avrupa, Çin, Amerikan veya dünyanın herhangi bir yerinden müşteriye ait ürünü alarak İskenderun Limanı üzerinden Irak´ta kapıya kadar teslim edecek bir hizmeti sunmaya başladıklarını da belirtti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00