Liseden maske makinesi

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, okulda cerrahi maske ile N95 (FFP2) standardında maske üretim makineleri geliştirdi.

EĞITIM 16.05.2020 15:28:29 0
Liseden maske makinesi
 Makineler, 12 metre uzunluğunda birbirine entegre 6 üniteden oluşuyor. Makineler, maske üretimine başladı. 
 
Okuldan yapılan açıklamada, cerrahi maske makinesinin, dakikada 60 adet farklı ölçülerde maske üretim kapasitesi bulunduğu; N95 (FFP2) maske makinesinin de ultraviyole hijyenik sistem üretim özelliğiyle dakikada 80 adet farklı ölçülerde maske üretim kapasitesine sahip olduğu açıklandı. Okulda oluşturulan Ar-Ge merkezinde hazırlanan plan ve projelerini hayata geçirdiklerini ifade eden okul müdürü Yusuf Yıldırım, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, MEM il ve ilçe yöneticileri ile öğretmenler ile birlikte makinaları tanıttı. Milli Eğitim Bakanlığının talimatıyla çalışmaya başladıklarını belirten Yıldırım, TSE standartlarına uygun makinanın dakikada 60 ila 80 maske üretilebildiğini ifade etti. 
 
İskenderun Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise 'Korona virüsü (Covid-19) salgınına yönelik mücadele kapsamında İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenleri tarafından mesai mefhumu gözetmeksizin yapılan çalışmalar neticesinde cerrahi maske makinesi hem de N95 (FFP2) standardında maske üretim makinesi geliştirildi. Ülkede koronavirüs vakalarının görülmesinin akabinde Milli Eğitim Bakanlığının talimatıyla okulda ARGE merkezi kurularak, cerrahi ve N95 (FFP2) maske makineleri üretmek üzere çalışmalara başlanmış olup, yaklaşık 45 günlük etkin bir çalışma sonucunda TSE standartları ve Sağlık Bakanlığı Tıbbı Cihaz Yönetmenliği´ne uygun 2 adet maske makinesi üretilmiştir' görüşünü yer verildi. 
 
Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da yaptığı bir sosyal paylaşımında, 'Hatay´da, İskenderun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından N95 ve Cerrahi Maske Makinesi üretildi. Sağlık Bakanlığı Tıbbı Cihaz Yönetmenliği´ne Göre 12 metre uzunluğunda, birbirine entegre 6 üniteden oluşan makineler dakikada 60 ila 80 maske üretiyor' görüşünü kaydetti. 

Anahtar Kelimeler: Liseden maske makinesi

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62