Liseliler Gastronomi Şenliği´nin şampiyonu

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği işbirliğiyle Antakya´da Hatay 2. Gastronomi Şenliği düzenlendi.

GÜNCEL 23.03.2018 10:26:28 0
Liseliler Gastronomi Şenliği´nin şampiyonu

Cumhuriyet Meydanındaki şenliğin yemek şölenine, Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türkiye Aşçılar Federasyonu ile Hatay Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği üyeleri de katıldı. 15 gruptan oluşan 30 kişinin yarıştığı etkinlikte HBB Mehteran Takımı da gösteride bulundu. Etkinlikte konuşan şef Koray Türk, “Türkiye Aşçılar Federasyonu olarak yaklaşık 24 derneğimiz var. Bunlardan biri de Hatay Aşçılar Derneği ve bu dernek en başarılı mutfaklarımızdan biri. Hatay Aşçılar Derneği, Türkiye´nin dört bir yanında bu tür etkinlikleri yapıyor ve Hatay yemeklerini yurt dışında başarılı bir şekilde tanıtılıyor. Önemli olan derece değil, Hatay mutfağının kazanması” dedi.

Milletvekili Topal da, '650 çeşit yemeği ile en zengin ve en lezzetli mutfak Hatay' diye konuştu. HBB Başkanı Savaş ise şunları söyledi: 'Şehirler ve topluluklar bir günde oluşturulmuyor. Her şehrin bir kimliği, bir tarihi ve medeniyet birliği var. Tüm bunlar da o şehrin kültürünü ve yemek çeşitliliğini oluşturuyor. Bizler kadim ve kimliği olan bu güzel şehrimizin tüm zenginliklerini dünya ile paylaşmak istiyoruz. Afrin harekatından dolayı etkinliklerimize ara vermiştik ama gastronomi şenliğini her ay tekrarlamayı ve lezzetlerimizi paylaşmayı planlıyoruz.

Etkinlikte jürinin karşına geçen yarışmacılardan, Şehit Ahmet Benli Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, HATMEK Pastacılık Bölümü kursiyerleri ikinci, Hira Garden üçüncü, HATMEK Aşçılık Kursu da dördüncü oldu. Yarışmada dereceye girenler ile katılanlara plaket ve katılım belgeleri törenle verildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeci’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,8%-1,37
  • DOLAR

    32,41% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2487,05% 0,17
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00