Liseliler Erasmus'la Hollanda'ya gitti

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin de katılımcı olduğu Erasmus+ “Think Global, Act Digital – Strong partnerships to support digital education" adlı proje Hollanda'da yapıldı.

EĞITIM 26.01.2023 11:00:00 0
Liseliler Erasmus

İskenderun/SES

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin de katılımcı olduğu “Küresel Düşün, Dijital Hareket Et, Dijital eğitimi desteklemek için güçlü ortaklıklar (Friedrich Schiller” okulu koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ “Think Global, Act Digital – Strong partnerships to support digital education" adlı proje Hollanda'da yapıldı. 16-20 Ocak 2023 tarihlerinde Hollanda’nın Almere kentinde düzenlenen toplantıya İtalya, Hollanda, Litvanya, Romanya ve Türkiye’den proje ortağı okullarda görev yapan öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Toplantı katılımcısının 33 kişi olduğunu ifade eden İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür yardımcısı Hanefi Zobar, Almere'daki toplantıya kendisinin yanı sıra okulun müdürü Kadiriye Yırtıcı ve 3 öğrencinin katıldığını söyledi. 

Zobar, "Proje, eğitimde dijitalleşme üzerine kurgulanmış. Öğrencilere animasyon eğitimi verdik ve en güzel animasyonu yapan 3 öğrenciyi seçtik. Okula bu sene en yüksek puanla gelen öğrenciler için de hediyeler vardı. O öğrencilerden de seçim yaparak katılımcı öğrencilerimizi Hollanda hareketliliğine hazırladık. Animasyon yapan ama Hollanda’ya gidemeyen öğrencileri Romanya’ya götürmeye karar verdik. Hareketlilik 5 gün sürdü. 5 gün boyunca okulda dijital eğitim üzerine çalışmalar yapıldı. İtalya’dan gelen ortaokul, Scratch programı ile animasyon yapmayı gösterdi. Litvanya’dan gelen ekip Tonytool üzerinde çalışma nasıl yapılır onların eğitimini verdi. Romanya ortağımız websitesi hazırlama ve html kullanma üzerine çalışma yaparak, kaynaştırma üzerine öğrencilerle eğitsel oyunlar oynadı. Hollandalı ortağımız ise İziTravel uygulaması üzerine çocuklara bilgilendirme sunumu yaptı. Manisa’dan proje çalışmalarına katılan ortakokulun koordinatörü Davut Metin, kaynaştırma ve empati üzerine etkinlikler gerçekleştirdi. 

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak biz de Powtoon ve Plotagon üzerinde değişik animasyon çalışmalarını gösterdik, yeşil ekran teknolojisi kullanımı üzerine eğitim verdik. EbaTV üzerinde yapılan uzaktan eğitim videolarını izlettik" açıklamasını yaptı.

Okul müdürü Yırtıcı da "Öğrencilerimiz ve biz bu hareketlilikten çok memnun kaldık. Boş zamanlarda Holllanda eğitim sistemi üzerine sohbetlerimiz oldu. İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak, öğrencilerimizi birbirinden farklı projelerle Avrupa’nın değişik ülkelerine götürmeye devam ediyoruz. Sırada Romanya hareketliliğimiz olacak. Yapılan her etkinlik öğrencilerimizin yaşamlarında yeni hikayeler yaratmak adına tasarlanıyor" değerlendirmesinde bulundu. Yazılı yapılan açıklamaya göre, okulun 9. sınıf öğrencisi Ecesu Yırtıcı, "5 ortak ülkenin öğrencileriyle tanıştık. Gitmeden önce Plotagon uygulamasından farklı konularla alakalı animasyonlarımızı hazırladık. Animasyonlarımızı sunduk ve başka ülkelerin de başka programlardan nasıl animasyon yapabileceğimizi anlatmalarını dinledik. Websitesi hazırlamayı öğrendik. Bu hareketlilik tüm arkadaşlarıma çok faydalı bilgiler sağladı" dedi ve kentteki tarihi ve turistik yerleri gezdiklerini ifade etti.


Anahtar Kelimeler: Liseliler Erasmus' Hollanda' gitti

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19