Liselilerden Afrin´e destek

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ´a karşı düzenlenen Zeytin Dalı Harekâtı devam ediyor.

HATAY 10.03.2018 10:05:29 0
Liselilerden Afrin´e destek

Akın Bodur

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında çatışmaların Cinderes bölgesinde yoğunlaştığı ve Cinderes kent merkezinin alındığı belirttildi. Reyhanlı Belediyesi, önceki gün öğleden sonra belediye hoparlöründen yaptığı duluruda, Cinderes´in alındığını duyurdu Reyhanlı´ya düşen roketlerin Cinderes bölgesinden atıldığı açıklanmıştı.
TSK´dan dün yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, kara ve hava operasyonları nda 94 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildiği belirtildi ve 'Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3.149 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir' açıklaması yapıldı.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri Türkiye-Suriye sınırında, 07 Mart 2018 tarihinde, Suriye´den Türkiye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 1.134 kişinin yakalandığı belirtildi.

Liselilerin Atatürk Anıtında destek buluşması
İskenderun Türkiye Liseler Birliği, kentten Zeytin Dalı Harekatına destek mesaj verdi. Atatürk Anıtı önünde toplanıp, Türk bayrağı açan İskenderun Türkiye Liseler Birliği üyeleri, Amerika´nın ´kara gücüm´ diye nitelendirdiği belirtilen PKK/PYD terör örgütlerine karşı savaşan mehmetçiğe destek için toplandı. Etkinliğe, Türkiye Gençlik Birliği İskenderun Temsilcisi Erdem Demirtaş da katıldı. Şehitleri selamladığı konuşmasında, 'Afrin´de emperyalizme karşı, teröre karşı savaşan askerlerimize selam göndermek için buradayız' diyen Türkiye Liseler Birliği İskenderun Temsilcisi Cem Çolakoğlu, 'Biz, Afrin´de bölücülüğe karşı mücadele eden Askerlerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Bir kere daha vatan savaşı verenlerin yanında olduğumuzu ifade etmek için toplandık” dedi. Türkiye İskenderun Liseler Birliği yöneticisi İdil Eylül de, savaşan Türk kadın subaylarının Kadınlar Gününü kutladı. Türkiye Gençlik Birliği İskenderun Temsilcisi Demirtaş da, 'Bu etkinliği, Türkiye´ye, Hatay, İskenderun´den mesaj göndermek için gerçekletirdik. Buradan tüm askerlerimize selam gönderiyoruz. Türkiye Gençlik Birliği ve Dünya Anti-emperyalist Gençlik Birliği, dünyanın bütün gençlerini 17-23 Mart 2018 tarihlerinde, İstanbul ve Ankara´da yapacağımız etkinlikleri gençlerimize anlatıyoruz. Yeniden gençliği bu etkinliklere katılmaya çağırıyorum” diye konuştu.

Arsuz´dan sınıra 4 araç
Arsuz Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı´nın (AFAD) talebi doğrultusunda sınır bölgesinde kullanılmak üzere 4 kamyonu personeli ile birlikte sınıra gönderdi. Belediyenin araç ve personeliyle her zaman göreve hazır olduğunu ifade eden belediye başkanı Nazım Culna, 'İhtiyaç olması halinde Hatay Valiliği ve AFAD´la koordineli olarak, daha önce olduğu gibi her zaman göreve hazırız. Belediyeimkanları dahilinde tüm Arsuz personeli ve halkıyla beraber her zaman sorumluluklarımızı yerine getiririz. Dilerim ki ne güvenlik güçlerimizin ne de orada bulunan hiçbir vatandaşımızın burunları dahi kanamadan, sağ salim memleketlerine, ailelerine kavuşur' açıklamasını yaptı.

Rize´den destek ziyareti
Rize´nin İyidere İlçe Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkanı Ahmet Mete ve beraberindeki heyet, vali Erdal Ata´ya nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette vali Ata, daha önce görev yaptığı Rize´nin İyidere ilçe idarecileri ve heyetini ilde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifad etti. İyidere Kaymakamı Altun da, vali Ata´ya Rize´de görev yaptığı dönemde yaptığı hizmetler ve kabulünden dolayı teşekkür ederek, Zeytin Dalı Harekatında görev yapan mehmetçiğe destek vermek üzere Hatay´da bulunduklarını belirtti.

Şehit ailesine ziyaret
Hatay Valisi Erdal Ata, 10 Şubat 2018 tarihinde Zeytin Dalı Harekatı sırasında terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş M. Ozan Gökçe´nin Payas´ta oturan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Zyarette şehidin ailesi ile görüşerek acılarını paylaşan vali Ata, şehit Gökçe´ye Allah´tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı dileğinde bulundu. Kuran-ı Kerim´in okunduğu ve duanın edildiği ziyarette vali Ata´ya Payas Kaymakamı Polat Kara da eşlik etti.


Anahtar Kelimeler: Liselilerden Afrin destek

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29